joi, 3 mai 2018

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata -Danemarca 2018 -Divizia de Top

Cele mai bune 16 echipe naţionale de Hochei pe gheaţă din lume îşi vor disputa în acest an titlul de Campioană Mondială în Danemarca, în perioada 4 Mai-20 Mai 2018.
Cele două oraşe care vor găzdui acest Campionat Mondial din Grupa de Top sunt: Copenhaga şi Herning., patinoarele gazdă sunt: Royal Arena, din Copenhaga şi Jyske Bank Boxen Group din Herning.
Iată şi cele 16 echipe naţionale participante din Divizia de Top:Rusia, Suedia, Cehia, Elveția, Belarus, Slovacia, Franța, Austria, Canada,Finlanda, SUA, Germania, Norvegia, Letonia, Danemarca, şi Coreea de Sud.
Cele 16 echipe sunt împărțite în două grupe. Se joacă fiecare cu fiecare. Primele patru clasate din fiecare grupă avansează în sferturile de finală (1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A). Echipele câștigătoare avansează în Semifinale.
Partidele din Semifinale Campionatului Mondial de Hochei pe gheaţă, se vor juca la Copenhaga. Câștigătoarele semifinalelor dispută Finală, echipele învinse vor juca pentru medalia de bronz.
Câte 3 puncte se acordă pentru echipa câștigătoare la încheierea timpului regulamentar de 60 de minute. 1 punct primesc ambele echipe la încheierea timpului regulamentar dacă jocul este egal în 60 de minute. Un punct suplimentar câștigă echipa care învinge după prelungirile de cinci minute sau după loviturile de departajare.
Datorită faptului că echipa Slovaciei este ţara organizatoare a Campionatului Mondial de Hochei pe gheaţă din anul 2019, nu poate retrograda. De exemplu dacă Slovacia s-ar clasa pe locul 15 sau pe locul 16 la finalul competiţiei, echipa clasată pe locul 14 va fi retrogradată în locul echipei Slovaciei.
Iată şi cele două grupe ale Campionatului Mondial din Danemarca 2018:
Grupa A (Royal Arena, Copenhaga)
Rusia, Suedia, Cehia, Elveția, Belarus, Slovacia, Franța, Austria.
Grupa B (Jyske Bank Boxen Group, Herning)
Canada, Finlanda, SUA, Germania, Norvegia, Letonia, Danemarca, Coreea de Sud.
Mascota oficială a Campionatului de Hochei pe gheaţă -Danemarca 2018 este răţoiul Duckly, inspirat din povestea Răţuştei cea urâtă scrisă de scriitorul și poetul danez Hâns Christian Andersen.
Imnul oficial al acestei competiti este interpretat de Carpark North & Samu Haber şi se numeşte Heroes. (Eroii).
Carpark North este o trupa de Rock daneză, a fost infintata la Aarhus,in Danemarca la 28 iulie 1999 de Lau Højen (vocal, chitară), Søren Balsner (bas, sintetizator) și Morten Thorhauge (tobe). Numele "Carpark North" a fost creat din genurile electro și rock: "Carpark" reprezintă parcări, margini, rugozitate, metal - partea rock, iar "Nord" înseamnă lumini nordice.
sursa video:YouTube
Sponsorul principal al acestui Campionat Mondial este ca de obicei asa cum a obisnuit de 26 de ani incoace ,marca traditionala auto ceha ŠKODA.
Pentru a 26-a oară, ŠKODA susține Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață Internațional de Hochei (IIHF), care va avea loc în Danemarca .
Ca sponsor principal oficial și partenerul de autovehicule, marca tradițională cehă oferă organizatorilor din Danemarca un total de 50 de autoturime. 
Din anul 1992, modelele ŠKODA au acoperit mai mult de 6 milioane de kilometri în serviciul Campionatelor Mondiale la Hochei pe gheata.
Începând cu anul 1993, ŠKODA în calitate de sponsor principal oficial al Campionatelor Mondiale de Hochei pe Gheață;s-a implicat sa în calitate de partener de autovehicule .
Anul trecut, in 2017 ,a câștigat o poziție în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai lungă sponsorizare timp de 25 de ani.a unui Campionat Mondial în istoria sportului .
Pentru a 26-a oară, ŠKODA va fi sponsorul principal în anul 2018, când 16 echipe vor lupta pentru titlul de Campioana Mondiala în Danemarca. Anul trecut, ŠKODA a extins contractul de sponsorizare până în anul 2021.

Programul partidelor care se vor disputa în data de 4 Mai 2018
Grupa A -ora 17:15- Royal Arena -Rusia - Franta

Grupa B -ora 17:15 -Jyske Bank Boxen -USA -Canada

Grupa A -ora 21:15 -Royal Arena -Suedia- Belarus

Grupa B -ora-21:15 -Jyske Bank Boxen -Germania - Danemarca