sâmbătă, 15 august 2020

Super Bayern, se califică în Semifinalele UEFA Champions League după ce a dat o lecţie de fotbal Barcelonei.

Ieri seară 14.08.2020 la Lisabona, pe stadionul Estadio da Luz s-a disputat a treia partidă din Sferturile de finală ale UEFA Champions League, în această partidă s-au întâlnit F.C Barcelona şi Bayern München această partidă s-a terminat cu victoria la scor a echipei Bayern München, scorul final al acestei partide a fost de 8-2.
F.C Barcelona nu a mai fost invinsa la o diferenta asa de mare de goluri de 74 de ani ,mai exact din anul 1946 cand a fost invinsa cu scorul de 8-0 ,in Cupa Spaniei de FC Sevillia.
Conform statisticilor de la data infintari echipei FC Barcelona ,aceasta a mai fost invinsa la scor in doar patru partide intre anii 1031-1943.
Iata si scorurile acestor partide :
1931- FC Barcelona -Athletic Bilbao=1-12.
1935-FC Barcelona -Real Madrid =2-8.
1940-FC Barcelona -FC Sevilla=1-11.
1943-FC Barcelona -Real Madrid=1-11.     
Bayern München este singura echipă care a reuşit să înscrie mai mult de cinci goluri în UEFA Champions League, echipei spaniole FC Barcelona.
                 
Arbitrul acestei partide a fost Damir Skomina din Slovenia
Cartonase galbene: Luis Suarez ,Jordi Alba,Arturo Vidal( F.C Barcelona)   /Jerome Boateng,Alphonso Davies,Joshua Kimmich(Bayern  München).
Golurile acestei partide au fost inscrise de :Thomas Muller in minutele:4 si 31,Ivan Perisic in minutul 21,Serge Gnabry in minutul 27,Joshua Kimmich in minutul 63,Robert Lewandowski in minutul 82,si Couthinio in minutele 85 si 89,
pentru Bayern  München.
Pentru F.C Barcelona a inscris Luis Suarez in minutul 57 ,si David Alaba care a inscris in propia poarta in minutul 7 cand scorul devenea 1-1.
F.C Barcelona:
Marc Andre ter Stegen , Nélson Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba , Sergi Roberto (Antoine Griezmann - minutul 46), Sergio Busquets (Ansu Fati - minutul 70), de Jong, Arturo Vidal ,Lionel Messi, Luis Suárez.
Bayern  München:
Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Jerome Boateng (Niklas Süle - minutul 76), David Alaba, Alphonso Davies (Lucas Hernández - minutul 84), Leon Goretzka (Corentin Tolisso- minutul 84), Thiago Alcantara, Ivan Perišić (Kingsley Coman - minutul 67), Thomas Müller, Serge Gnabry (Coutinho - minutul 75), Robert Lewandowski.
Înaintea disputări acestei partide fostul jucător al lui Bayern, Arturo Vidal a făcut o declaraţie "Vor juca împotriva Barcelonei, nu contra unei echipe din Bundesliga.Vor întâlni cea mai bună echipă din lume"
Probabil această cea mai bună echipă a uitat să mai și joace fotbal pentru a câştiga o partidă, aşa este când te crezi cel mai bun şi realitatea din teren spune altceva, aşa se gândeşte şi Lionel Messi care poate vedea finala Champions League şi la televizor,despre această partidă cu siguranță îşi va aminti multă vreme.
Viitoarea adversara  a echipei Bayern München în Semifinala din UEFA Champions League,va fi câştigătoarea din ultima partidă din Sferturile de finală care se va disputa astăzi 15,08.2020, între Manchester City şi Olimpique Lyon.