joi, 1 octombrie 2020

De cinci ori, Bayern!

Miercuri 30 septembrie 2020, pe stadionul Allianz Arena s-a disputat Supercupa Germaniei, în această partidă s-au întâlnit Bayern München şi Borussia Dortmund, această partidă a fost câştigată de Bayern München cu scorul final de 3-2((2-1).
Bayern după această victorie a ajuns la cinci trofee câştigate în doar patru luni, acestea sunt : Bundesliga, Cupa Germaniei, Champions League, Supercupa Europei şi Supercupa Germaniei.
Arbitrul principal al acestei partide a fost Bibiana Steinhaus din Hanovra, această partidă a fost şi ultima sa partida de arbitraj, Bibiana Steinhaus a decis să se retragă din activitatea sportivă.
În vârstă de 41 de ani, Bibiana Steinhaus lucrează în Poliţia Germană şi are funcţia de Inspector Şef dar acest fapt nu a împiedicat-o să îşi desfăşoare şi activitatea pe plan sportiv ca arbitru de fotbal, este arbitru FIFA şi este clasată drept arbitru de categorie de elită feminină în UEFA.
Bibiana Steinhaus a arbtitrat în Bundesliga 2 masculină şase sezoane ,incepand cu anul 2007 în fotbalul feminin a fost delegată să arbitreze cele mai prestigioase competiţii de la, finale de Cupă Mondială sau Liga Campionilor la Jocurile Olimpice de vara din 2012,unde a arbitrat finala dintre Japonia si Statele Unite.
Prima partidă arbitrată în Bundesliga masculină a fost în data de 10 septembrie 2017 în partida dintre Hertha Berlin şi Werder Bremen terminată cu scorul final de 1-1, în această partidă Bibiana Steinhaus a arătat doar un singur cartonaş galben lui Per Clian Skjerlbert de la Hertha Berlin.
Bibiana Steinhaus a fost desemnată de Federaţia Germană de Fotbal (DFB) femeia arbitru în anul 2018.
Cartonaşe galbene: Lucas Hernandez (Bayern München).
Golurile acestei partide au fost înscrise pentru Bayern de: Corentin Toliso în minutul 18, Thomas Müller în minutul 32 şi Joshua Kimmich în minutul 82.
Pentru Borussia Dortmund au înscris: Julian Brandt în minutul 39 şi Erling Haaland în minutul 55.
Antrenorul Hans Dieter Flick se poate declara mulţumit de rezultatele avute de la venirea sa la Bayern, a câştigat cinci trofee din şase, singurul trofeu rămas necâştigat este cel din Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA 2020 care se va disputa în luna Decembrie 2020 în Quatar.
Bayern München:
Manuel Neuer , Benjamin Pavard (Richards -minutul 76), Nicklas Süle,
Lucas Hernández, Alphonso Davies , Joshua Kimmich, Martínez (Jamal Musiala-minutul 83), Thomas Müller, Corentin Tolisso, Kingsley Coman (Serge Gnabry -minutul 54), Robert Lewandowski (Joshua Zirkzee - minutul 83).
Borussia Dortmund:
Marwin Hitz ,Thomas Meunier (Schulz -minutul 67),Emre Can, Mats Hummels (Piszczek -minutul 76), Manuel Akanji, Felix Passlack , Delaney, Dahoud, Julian Brandt (Bellingham -minutul 76), Marco Reus (Reyna -minutul 72), Erling Haaland (Reinier -minutul 68).