sâmbătă, 23 ianuarie 2016

România a invins Spania la Campionatul Mondial de Hochei pe gheata,U20 din Serbia .

Echipa nationala de tineret a Romaniei U20 la Hochei pe gheata,a invins in ultima partida din Grupa B,a Diviziei II,echipa nationala de tineret U20 a Spaniei ,scorul final a fost de 6-5.(2-1)(1-1)(3-3).
Echipa Romaniei a promovat din aceasta Grupa B, de pe prima pozitie a clasamentului ,in Divizia  II ,Grupa A,in aceasta Grupa A va intalni echipele nationale ale urmatoarelor tari:Lituania, Olanda, Estonia, Croaţia şi Japonia.
Astazi in aceiasi grupa B,s-au disputat si ultimile doua partide :
Australia a invins China cu scorul final de 8-2(3-0)(1-2)(4-0),iar echipa gazda Serbia a invins Belgia cu scorul de 9-0(2-0)(3-0)(4-0).,in urma rezultatelor slabe obtinute la acest Campionat Mondial,echipa de tineret a Chinei a retrogradat in Divizia III.
Clasamentul acestei grupe este urmatorul :
  1. Romania -  5.4.1.0.0.23-37.-14 puncte.
  2. Spania    -  5.4.1.0.1.22-34.-12 puncte 
  3. Serbia     -  5.3.0.1.1.25-34.-10 puncte
  4. Belgia     -  5.2.0.0.3.  7-14 -6 puncte
  5. Australia  - 5.1.0.0.4. 24-11-3 puncte
  6. China      -  5.0.0.0.5.39-6.  0 puncte 
Golurile echipei nationale de tineret U20, au fost marcate de catre:
numarul 13-Gereb Istvan in minutele 03:05,20:54,si 52:11.
numarul  14 -Rokaly Norbert  in minutul  05:15.
numarul  22- Sandor Zoltan  in minutele 51:05.si 56:29.
Pentru echipa nationala de tineret U20, a Spaniei au marcat:
numarul 11 -Pantoja Pablo  in minutele 16:04 si 46:39.
numarul  21 -Rubio Oriol in minutele  38:06 si 43:04.
numarul  19-Palacios Andres in minutul 51:25.
Acesti tineri hocheisti au aratat ca se poate,si ca Hocheiul pe gheata din Romania mai exista .
Bravo! intregii echipe de tineret si tot respectul pentru echipa tehnica formata din antrenorii Justinian George ,Levente Elekes si Trandafir Marius care au format o echipa de viitor pentru Hocheiul pe gheata din Romania .
Sper ca se vor face eforturi mai mari in viitor pentru ca acesti tineri sa aiba baze de pregatire ,echipament performant si posibilitatea de cantonamente si partide de verificare ,asa cum au mai toate echipele din Hocheiul pe gheata din Europa si din lume .
Nu este posibil ca intr-o capitala europeana cum este numit orasul Bucuresti ,sa nu existe un patinuar care sa fie omologat la cerintele Federatiei Internationale de Hochei pe gheata ,am auzit pe multi ca poate nu stiu eu dar sunt patinuare in Bucuresti ,domnilor sau doamnelor dupa caz ,patinuar pentru sportul numit Hochei pe gheata ,nu este acel patinuar sezonier, sau de cartier la nu stiu ce Mall din acest oras.
Patiunuar omologat este de exemplu cel care a fost construit in orasul Brasov ,nu intru in detalii cum si de cine a  fost construit ,sa nu fiu acuzat ca fac politica sau promovez pe cineva din aceasta sfera a politici ,nu nici pe departe sant apolitic si asa voi ramane .
Pentru cei care  spun ca este normal ca o echipa din Bucuresti sa evolueze la 275 de km de Bucuresti ,din simplul fapt ca nu au un patiunuar unde sa se antreneze sau sa isi dispute partidele din campionat ,sau ca hocheistii din intreaga tara nu au o baza de antrenament la nivel cel putin european ,atunci cum putem spera sa mai aiba rezultate ,cum poti atrage sponsori daca nu ai nici macar o baza unde sa te poti antrena sau unde sa poti juca ,ca in aceasta tara se fac diverse abuzuri si se cauta soluti doar cand exista interese asta se stie ,ca se inchid stadioane pe motive stupide ,asta iar se stie ,dar sa se faca ceva pentru sportul din aceasta tara ,pentru ca iata fara sprijinul celor care erau in masura sa faca ceva in ultimii ani ,acesti tineri minunati au dovedit ca se poate ca avem cu ce si cu cine dar nu au unde sa se antreneze.
Sa nu se supere cei mai credinciosi dar daca se construiau macar pe sfert baze sportive ,raportat la cate biserici s-au construit in ultimii 20 de ani ,eram departe in multe sporturi .
Cei care erau in masura sa faca ceva in acest sens au decis ca cel mai bine si comod este sa demoleze si sa inchida bazele sportive ,ce atata sport in tara asta, lasam doar fotbalul si daca nu mai merge nici ala stingem lumina si gata .
Este de neconceput pentru un oras care are peste doua milioane de locuitori si care are si o traditie in hocheiul pe gheata si in patinajul artistic sa nu ai un patinoar omologat ,am tot respectul pentru orasele din Rusia care la fiecare intersectie mai mare au cate un patinoar sau o sala de sport ,pe cand in Bucuresti vezi numai banci sau farmacii, de zici ca suntem un oras  de bancheri sau de oameni bolnavi .
Chiar daca s-a promis ridicarea unui nou patinoar pana la sfarsitul anului 2017 ,tot este tarziu deja de cinci ani in acest oras nu exista posibilitatea de pregatire specifica acestui sport care este si asa costisitor prin insasi natura sa ,se vor mai pierde ca si in trecut generatii de copii care pot fi extrem de talentati dar care nu au cum sa practice acest sport in orasul lor ,si nu ai cum sa locuiesti intr-un oras si sa iti dai copilul sa practice un sport in alt oras care este cam la aproximativ 300 de kilometri de casa ,oricat ai iubi acel sport nu vei putea face asta .
Sincer mai sper sa existe o sansa si pentru sportul din Romania ,si asta pentru ca ma uit in jur la tari de doua sau trei ori mai mici ca marime si ca populatie ,dar care au un numar impresionant de sportivi in mai toate ramurile sportive ,si asta pentru ca si-au dat seama ca investind in sport,o tara nu are decat de castigat ,si anume reprezentarea sa in mai toate competitile si o populatie sanatoasa .