miercuri, 10 aprilie 2024

Bayern egal la Londra si calificarea se va decide pe Allianz Arena.

Ieri seară la Londra pe stadionul Emirates din districtul Islington s-a disputat partida din Sfeturile de finală ale UEFA Champions League dintre Arsenal Londra şi Bayern München această partidă s-a terminat la egalitate 2-2(1-2).
La această partidă au asistat aproximativ 60.704 spectatori arbitrul principal al acestei partide a fost Glenn Nyberg din Suedia.
Cartonașe galbene: Thomas Partey (Arsenal Londra) /Alphonso Davies, Harry Kane(Bayern München).

În minutul 67, jucătorii celor de la Bayern au fost cei care au solicitat un penalty, în urma unui henţ în careu.
Portarul lui Arsenal a repus în joc mingea în careul de 6 metri şi i-a păsat lui Gabriel Magalhães care în mod inexplicabil a pus mâna pe minge şi a repus şi el mingea în joc din careul de 6 metri.
La conferinţa de presă Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern, a declarat că centralul partidei a văzut ce s-a întâmplat, dar” a considerat că e prea puțin pentru a acorda un penalty într-un sfert de finală”.    

Golurile acestei partide au fost înscrise de: Bukayo Saka în minutul 13 şi Leandro Trossard în minutul 76 pentru Arsenal Londra.

Pentru Bayern au înscris Serge Gnabry în minutul 19 şi Harry Kane în minutul 32.
Serge Gnabry deşi a marcat pe stadionul Emirates din Londra atacantul în vârstă de 28 de ani al lui Bayern München va rata partida retur de la München din data de 17 aprilie 2024, datorită faptului că a suferit o ruptură musculară la coapsa stângă iar dacă leziunea suferită va fi confirmată de testele medicale va lipsi între două sau trei săptămâni atacantul a evoluat în perioada 2011 şi 2016 şi la Arsenal Londra, Serge Gnabry are şi 45 de selecţi în naţională Germaniei pentru care a înscris 22 de goluri.
Harry Kane a înscris pentru Bayern 7 goluri şi a dat 3 pase de gol în UEFA Champions League în 9 partide, în acest sezon a înscris 39 de goluri şi a dat 12 pase de gol.
Arsenal Londra:
David Raya ,Ben White,William Saliba, Gabriel Magalhães ,Jakub Kiwior (Zinchenko -minutul 46) Ødegaard, Jorginho (Gabriel Jesus -minutul 67),Declan Rice,Bukayo Saka,Kai Havertz (Thomas Partey -minutul 86),Gabriel Martinelli (Leandro Trossard -minutul 67)

Bayern München:
Manuel Neuer ,Joshua Kimmich,Matthijs de Ligt, Dier, Alphonso Davies ,Leon Goretzka,Konrad Laimer,Leroy Sané (Kingsley Coman-minutul 67),Jamal Musiala,Serge Gnabry ( Raphaël Guerreiro -minutul 70)Harry Kane.
Pentru Bayern în acest sezon doar UEFA Champions League mai este de importanţă pentru că pe plan intern nu mai are ce să câştige deoarece au ratat şansa de a mai juca în Cupa Germaniei sau în Supercupă deasemenea este la o distanţă de 16 puncte în Bundesliga ocupând locul 2 cu 60 de puncte faţă de locul 1 in Bundesliga, Bayer Leverkusen care are 76 de puncte cu doar 6 partide înainte de încheierea campionatului german de fotbal.
Calificarea in Semifinala Ligii Campionilor se va decide în data de 17 aprilie 2024, la München, Arsenal Londra are o partidă destul de grea în Premier League pe teren propriu contra lui Aston Villa iar Bayern deja ieșită din lupta pentru titlu în Bundesliga va juca pe teren propriu contra echipei FC Köln.