miercuri, 18 septembrie 2024

Bayern a învins pe Dinamo Zagreb în UEFA Champions League şi a stabilit un record de goluri marcate în Liga Campionilor .

Ieri seară 17 septembrie 2024,la München pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida din prima etapă din Liga Campionilor la fotbal dintre Bayern München şi Dinamo Zagreb această partidă a fost câştigată la scor de Bayern München cu scorul final de 9-2(3-0).
Cu acest scor de 9-2, Bayern doboară vechiul record de goluri marcate de o echipă în Liga Campionilor, echipa care marcase cele mai multe goluri era Borussia Dortmund care marcase 8 goluri în partida cu Legia Varşovia scorul final a fost de 8-4 pentru Borussia Dortmund în luna noiembrie din anul 2016.
La această partidă au asistat aproximativ 75.000 de spectatori arbitrul principal al acestei partide a fost Juan Martínez Munuera din Spania.
Cartonaș galben:Stefan Ristovski.
La pauză acestei paride Bayern München conducea cu scorul de 3-0, dar după pauză jucătorii croaţi au reuşit să înscrie de două ori în decurs de 3 minute şi partida părea să devină destul de dificilă pentru Bayern.
Jucatorii lui Bayern au știut să profite de toate slăbiciunile campioanei Croației, căreia i-au administrat o înfrângere extrem de rușinoasă.
Golurile acestei partide au fost înscrise de: Harry Kane în minutele: 19,58 ,73 (penalty) si 78(penalty), Raphael Guerreiro în minutul 34, Michael Olise în minutul 62, Leroy Sane minutul 85, şi Leon Goretzka în minutul 90+2 pentru Bayern München.
Pentru Dinamo Zagreb au înscris: Bruno Petkovic în minutul 49 şi Takuya Ogiwara în minutul 51.
Bayern  München:
Manuel Neuer (Ulreich - minutul 46) Guerreiro (Leon Goretzka - minutul 81),Kim Min Jae (Dier -minutul 69),Dayot Upamecano, Davies ,Joshua Kimmich, Pavlović ,Michael Olise (Leroy Sané - minutul 68), Jamal Musiala (Thomas Müller - minutul 68),Serge Gnabry ,Harry Kane.

Dinamo Zagreb
Ivan Nevistić ,Stefan Ristovski,Kevin Théophile-Catherine, Mmaee,Ronael Pierre-Gabriel (Dario Špikić -minutul 73)Marco Rog (Luka Stojković - minutul 46), Mišić ,Marko Pjaca (Sandro Kulenović - minutul 61),Martin Baturina (Arijan Ademi -minutul 78), Ogiwara (Arber Hoxha -minutul 73)  Petković.

luni, 16 septembrie 2024

Bayern victorie la scor cu Holstein Kiel.

Sâmbătă 14 Septembrie 2024, pe stadionul Holstein din Kiel s-a disputat partida din etapa cu numărul 3 din Bundesliga sezon 2024/2025 dintre echipa gazdă Holstein Kiel şi Bayern München această partidă a fost câştigată de Bayern München cu scorul final de 6-1(4-0).
La aceasta partida au asistat aproximativ 15.034 de spectatori arbitrul principal al acestei partide a fost Tobias Reichel din Stuttgart.
Cartonaș galben :João Palhinha (Bayern München).
Golurile acestei partide au fost înscrise de: Jamal Musiala în minutul 1, Harry Kane în minutele 7,43 şi 90+1(penalty) Nicolai Rememberg în minutul 13 (autogol), Michael Olise în minutul 46 pentru Bayern München.
Pentru Holstein Kiel a înscris Armân Gigovic în minutul 82.
Holstein Kiel
Timon Weiner Becker,Carl Johansson, Erras (Max Geschwill - minutul 46), Dominik Javorček (Timotheusz Puchacz- minutul 46)Nicolai Remberg,Magnus Knudsen,Lewis Holtby(Armin Gigović - minutul 76) Finn Porath (Rosenboom - minutul 76),Shuto Machino (Fiete Arp - minutul 64) Benedikt Pichler.
Bayern  München
Manuel Neuer ,Sacha Boey (Konrad Laimer - minutul 64),Dayot Upamecano, Kim Min Jae, Guerreiro (Alphonso Davies - minutul 64) Joshua Kimmich ,João Palhinha ,Kingsley Coman (Mathys Tel - minutul 76), Jamal Musiala (Thomas Müller - minutul 46), Serge Gnabry (Michael Olise  - minutul 46)Harry Kane.
După această victorie Bayern se clasează pe primul loc în Bundesliga cu un total de 9 puncte din 3 partide disputate pe locul 2 se află Borussia Dortmund cu 7 puncte şi pe locul 3 se află RB Leipzig cu acelaşi număr de puncte dar golaveraj inferior.
Iata si rezultatele din etapa a 3-a sezon 2024/2025 din Bundesliga.
Borussia Dortmund -FC Heidenheim=4-2
RB Leipzig -Union Berlin=0-0
TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen=1-4
SC Freiburg-VfL Bochum =2-1
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt=1-2
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart =1-3
FC Augsburg-FC St Pauli =3-1
FSV Mainz-Werder Bremen=1-2

joi, 12 septembrie 2024

Cel mai rapid încărcător din lume - 320W SuperSonic Charge.

Realme compania chineză de electronice de consum a depăşit compania Readmi care a prezentat în anul 2023 în luna Februarie un dispozitiv cu o tehnologie de 300 de waţi care încarcă un dispozitiv în 4 minute şi 55 de secunde.
Compania Realme au prezentat cel mai rapid încărcător din lume la evenimentul Realme 828 Fanfest din Shenzen (China) în data de 14 august 2024.
Încărcătorul produs de Realme poate alimenta acumulatorul unui smartfone până la 26% într-un minut şi până la 50% în două minute iar încărcarea completă a unui smartfone se poate face în 4 minute şi 30 de secunde.
Realme a încărcat rapid un acumulator cu o capacitate de 4.420 de miliamperi-oră, care suprapune patru celule una peste alta.
Faţă de încărcarea convențională, în care energia este transferată către o singură celulă a acumulatorului sau către mai multe celule în secvență, tehnologia de încărcare rapidă încarcă simultan mai multe celule dintr-un acumulator.
Realme a prezentat un transformator de tensiune „AirGap”, care asigură izolarea tensiunilor înalte de bateriile smartphone-urilor în cazul unor defecțiuni electrice, cum ar fi întreruperea circuitelor. Acest lucru previne deteriorarea smartphone-ului.
Realme spune că acest transformator este mai mic decât vârful degetului și reduce tensiunea la 20V pentru a proteja bateria şi ajută la menținerea „eficienței de conversie și managementului termic excepțional”, permițând încărcării SuperSonic de 320 W să atingă o eficiență energetică de aproximativ 98%.
Transformatorul se bazează pe ceva numit „conversie electromagnetică fără contact”. Transformatorul mic reduce tensiunea la 20 de volți pentru a proteja durata de viață a bateriei și ajută încărcătorul rapid să mențină o eficiență de 93% în timpul încărcării.
Realme a creat și un adaptor de putere cunoscut sub numele de „Pocket Cannon”, care are o densitate de putere de 3,3 wați pe centimetru cub.
Noul adaptor poate fi utilizat cu multe standarde de încărcare rapidă incluzând UFCS, PD și SuperVOOC, și are două porturi USB-C, astfel încât utilizatorii pot încărca două dispozitive în același timp.
Vitezele maxime de încărcare sunt de până la 150 de wați pentru smartphone-urile Realme și 65 de wați pentru laptopurile care sunt compatibile.

miercuri, 11 septembrie 2024

Germania doar un egal la Amsterdam.

Ieri seară 10 septembrie 2024, la Amsterdam pe stadionul Johan Cruyff s-a disputat partida dintre Olanda şi Germania din Grupa 3 a Ligii A din Nations League, această partidă s-a terminat la egalitate scorul final al acestei partide a fost de 2-2(1-2).
La această partidă au asistat aproximativ 55.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Davide Massa din Italia.
Cartonaşe galbene: Nico Schlotterbeck minutul 14, Jonathan Tah minutul 24, David Raum minutul 34, şi Florian Wirtz în minutul 86.
Au înscris în această partidă: Tijani Reijnders în minutul 2 şi Denzel Dumfries în minutul 50 pentru Olanda.
Pentru naţionala Germaniei au înscris Deniz Undav în minutul 38 şi Joshua Kimmich în minutul 45+3.
Ieri seară în aceiaşi grupă la Budapesta pe stadionul Puskas Arena echipa Ungariei a remizat cu echipa Bosniei şi Herţegovina scor final 0-0.
După această partidă disputată naţionala Germaniei rămâne pe primul loc în grupă cu 4 puncte din două partide disputate urmată pe locul 2 de echipa Olandei cu acelaşi număr de puncte dar golaveraj inferior pe locul 3 Bosnia şi Herţegovina cu 1 punct urmată pe locul 4 de echipa Ungariei cu acelaşi număr de puncte dar golaveraj inferior.
Olanda: 
Bart Verbruggen,Denzel Dumfries,Matthijs de Ligt(Jan Paul van Hecke - minutul 46) ,Virgil van Dick , Nathan Ake(Jurrien Timber -minutul 45),Jerdy Schouten (Quinten Timber -minutul 46),Tijjani Reijnders,Ryan Gravenberch,Xavi Simons(Lutsharel Geertruida - minutul 74),Brian Brobbey(Wout Weghorst - minutul 82),Cody Gakpo.
Germania:
Marc- Andre ter Stegen,David Raum, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah(Waldemar Anton - minutul 46), Joshua Kimmich,,Pascal Gross(Aleksandar Pavlovic- minutul 64) ,Kai Havertz ,Robert Andrich(Emre Can - minutul 64),Jamal Musiala (Chris Fuhrich -minutul 89),Florian Wirtz,Deniz Undav(Maximilian Beier -minutul 64).

luni, 9 septembrie 2024

Germania învinge Ungaria la scor în primă rundă din Grupa 3 a Ligii A din Nations League.

Sâmbătă, 07 septembrie 2024 la Düsseldorf s-a disputat partida din prima rundă din Grupa 3 a Ligii A din Nations League dintre naţională Germaniei şi naţională Ungariei această partidă s-a terminat cu victoria echipei Germaniei cu scorul final de 5-0(1-0).
La această partidă au asistat aproximativ 49.235 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Clement Turpin din Franţa.
Cartonaș galben: Loic Nego (Ungaria).
Golurile acestei partide au fost înscrise de: Niclas Füllkrug în minutul 27, Jamal Musiala în minutul 58, Florian Wirtz în minutul 66, Aleksandar Pavlovik în minutul 77 şi Kai Havertz în minutul 81(penalty).
Germania: 
Marc Andre ter Stegen ,Joshua Kimmich,Nico Schlotterbeck (Robin Koch- minutul 69),David Raum(Benjamin Henrics -minutul 69),Jonathan Tah ,Robert Andrich (Angelo Stiller - minutul 82),Pascal Gross(Aleksandar Pavlovic - minutul 60),Florian Wirtz,Kai Havertz,Jamal Musiala,Niclas Füllkrug (Maximilian  Beier - minutul 60).

Ungaria :
Peter Gulacsi,Boton Balogh,Willi Orban,Marton Dardai,Loic Nego (Bendeguz Bolla -minutul 46),Andras Schäfer,Adam Nagy(Tamas Nikitscher - minutul 82),Milos Kerkez(Zolt Nagy - minutul 66),Dominik Szoboslai,Barnabas Varga(Martin Adam- minutul 66),Roland Sallai(Kevin Csoboth - minutul 75).

luni, 2 septembrie 2024

Bayern victorie pe Allianz Arena în etapa a doua din Bundesliga sezon 2024/2025.

Ieri seară 1 septembrie 2024, la München pe stadionul Allianz Arena s-a disputat partida din etapa a doua din Bundesliga dintre Bayern München şi SC Freiburg, această partidă a fost câştigată de Bayern München cu scorul final de 2-0(1-0).
La aceasta partida au asistat aproximativ 75.000 de spectatori arbitrul principal al acestei partide a fost Christian Dingert din Lebecksmühle.
Cartonaș galben :Dayot Upamecano (Bayern München).
Golurile acestei partide au fost inscrise de :Harry Kane in minutul 38(penalty) si Thomas Müller in minutul 78.
Bayern  München:
Manuel Neuer,Joshua Kimmich,Dayot Upamecano (Leon Goretzka - minutul 90),Kim Min Jae, Guerreiro , Pavlović (Palhinha - minutul 74)Serge Gnabry, Jamal Musiala (Laimer -minutul 74), Olise (Thomas Müller - minutul 59), Tel (Kingsley Coman - minutul 59)Harry Kane.

SC Freiburg:
Florian Müller,Lukas Kübler (Bruno Ogbus -minutul 81), Max Rosenfelder,
Philipp  Lienhart,Christian Günter (Jordy Makengo -minutul 81)Maximilian Eggestein, Patrick Osterhage (Lucas Höler -minutul 72)Ritsu Doan,Merlin Röhl (Eren Dinkçi -minutul 63),Vicenzo Grifo (Roland Sallai - minutul 63) Junior Adamu
Rezultate Bundesliga etapa a 2-a sezon 2024/2025.
Union Berlin-St.Pauli=1-0
VfB Stuttgart-FSV Mainz=3-3
Eintracht Francfurt-TSV Hoffenheim=3-1
Werder Bremen-Borusia Dortmund=0-0
VfL Bochum-Borussia  Mönchengladbach=0-2
KSV Kiel- VfL Wolfsburg=0-2
Bayer Leverkusen - RB Leipzig =2-3
FC Hendenheim-FC Augsburg=4-0