miercuri, 18 noiembrie 2015

Desert-Plăcintă cu mere.


Atunci când te gândeşti la deserturile făcute în America, nu prea ai cum să nu te gândeşti şi la plăcinta cu mere sau apple pie.
Plăcintă cu mere americană se poate prepara în mai multe feluri, iar ca un simplu exemplu, în secolul 19 la prepararea ei se adăugau biscuiţi, iar din anul 1930 se adăugă la plăcinta cu mere şi zahăr sau alte condimente.
Plăcinta americană cu mere şi scorţişoară este un desert excelent, savuros şi uşor.
Datorită faptului că am o reţetă care este foarte asemănătoare cu celebrele plăcinte americane cu mere, am decis să pun aici această reţetă care se poate face într-un timp foarte scurt, tot ce vă trebuie pentru aceasta plăcintă cu mere sunt următoarele ingrediente:
-1,5 kg mere
-225 grame zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-1 lingurita de scortisoara
-400 grame biscuiti
-5 oua
-100 grame  faina
-1 lingurita zeama de lamaie .
Iata si modul de preparare :
1.Se curată merele şi se dau prin răzătoarea mare, se pun într-un castron şi se amestecă cu 5 linguri de zahăr, zahărul vanilat şi scorţişoară, se sfărâma biscuiţi la maşina de tocat sau dacă nu există această posibilitate se pun într-o pungă de plastic şi se mărunţesc, trecând peste ei cu o sticlă.
2.Se unge tava (de preferat să aibă 20X30 cm), cu unt în strat gros şi se presară biscuiţii mărunţiţi în strat uniform, iar deasupra se pun merele râse în strat uniform.
3.Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat până se fac spumă albuşurile, se adăugă zeama de lămâie, apoi adăugăm zahărul rămas şi se bate în continuare, după care se încorporează treptat gălbenuşurile şi faină împreună cu praful de copt, se amestecă uşor de jos în sus.
4.Se întinde compoziţia deasupra merelor rase, după care se băgă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, cuptorul trebuie să fie la foc mijlociu.
După ce se scoate de la cuptor se taie uşor cu un cuţit subţire pe toată suprafaţa tăvi şi se răstoarnă pe un tocător sau o planşeta de lemn.
Se poate servi atât caldă cât şi rece.
Iată şi câteva trucuri pentru ca o plăcintă cu mere să fie mai gustoasă:

 Folosiţi mai multe soiuri de mere şi nu unul singur la prepararea unei plăcinte cu mere.

- La plăcinta cu mere, merele se folosesc întotdeauna fără coajă şi fără cotoare, coaja nu face decât să-i strice textura şi nu-i va da un plus de aromă, cum s-ar crede.

- Dacă scoţi plăcinta prea devreme să nu se ardă crusta este total greşit, crusta arămie nu înseamnă intodeauna că merele s-au înmuiat, se foloseşte lama unui cuţit şi se apăsă uşor aluatul în dreptul merelor, dacă este tare deşi crusta s-a copt, poţi acoperi tava în care este plăcinta cu folie de aluminiu şi întoarce-o în cuptor şi astfel merele vor continua să se coacă iar crusta nu se va arde.

- Atunci când faci plăcinta de mere trebuie să păstrezi un echilibru între dulce şi acrişor, evită să faci o plăcintă de mere extrem de dulce.