div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

marți, 6 iulie 2010

YouTube a fost spart de 4chan

4 iulie nu a fost o zi obisnuita pentru cunoscutul YouTube, cel mai popular site de video sharing a fost victima unui atac care a arătat că şi cele mai mari site-uri, care au resurse foarte mari , pot fi sparte.

Atacatorii fac parte din comunitatea de hacking 4chan, cel vizat a fost Justin Bieber,sincer sa fiu nici nu am auzit de el ,doar acum am cautat sa vad ce mare ‘’vedeta’’ este .

Cei de la 4chan s-au folosit de un bug de cod HTML şi executarea acestuia pe server, în cadrul comentariilor vizate au fost, în principal, paginile care conţin clipuri cu Justin Bieber.

Rezultatele atacului au variat. În unele cazuri au fost afişate ferestre pop-up care anunţau spargerea site-ului. În alte cazuri, vizitatorii erau redirecţionaţi către site-uri cu conţinut interzis minorilor sau infectate cu malware.

Într-o oră de la atac, cei de la Google a dezactivat comentariile, iar după alte două ore au rezolvat problema tehnica aparuta pe YouTube,cea ce arata ca au totusi soluti cand vor ,acesta cred ca a fost doar inceputul ,cred ca cei ca 4chan nu se vor opri aici si in viitor vor mai incerca si alti hackeri ,ce nu inteleg eu este de ce cei ca 4chan nu incearca sa faca si ceva constructiv daca se cred asa buni in domeniu.