joi, 3 februarie 2022

Fonturi de scriere in WhatsApp.

WhatsApp aplicaţia folosită de peste un miliard de oameni şi una dintre cele mai populare aplicaţi din lume are de curând posibilitatea de a schimba fonturile în textul scris. Spre deosebire de alte aplicații de mesagerie, WhatsApp integrează mult mai multe funcții, unele dintre acestea fiind pe cât de utile, pe atât de necunoscute chiar și pentru cei mai împătimiți utilizatori
Una dintre funcţii o reprezintă posibilitatea de modificare al aspectului textului mesajelor trimise, acesta se poate face prin parcurgerea unor pași foarte simpli funcția este activă în permanență și nu poate fi dezactivată din setări.
Sunt oferite patru opțiuni de formatare a textului:
-Text cursiv (italic/înclinat) pentru a folosi în mesaje caractere cursive, adică înclinate, trebuie să introduci câte o liniuță de subliniere la începutul și la sfârșitul textului, după cum urmează: _text_ .
-Text aldin (bold) pentru a folosi în mesaje caractere aldine, adică îngroșate, introdu câte un asterisc la începutul și la sfârșitul textului, după cum urmează: *text* .
-Text tăiat cu o linie (strikethrough) pentru a folosi în mesaje caractere tăiate cu o linie trebuie să introduci câte o tildă la începutul și la sfârșitul textului, după cum urmează: ~text~ .
-Text monospațiat pentru a folosi în mesaje caractere monospațiate este necesar să introduci câte trei apostrofuri inversate la începutul și la sfârșitul textului, după cum urmează: „`text„` .
În toate cele patru cazuri, atunci când mesajul va fi trimis mesajul, textul va fi afișat cu fonturile alease.