div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

sâmbătă, 2 iulie 2011

Google + sau noul rival al Facebook

Google va incerca sa rivalizeze cu reteaua Facebook, prin lansarea propriei reţele de socializare,acesta este numita Google+.


Directorul general de la Google, Larry Page, a venit cu această idee din cauza popularităţii tot mai mare a reţelelor de socializare precum Facebook sau Twitter, care reprezintă o ameninţare pentru cel mai mare motor de căutare de pe Internet.
Google+ are o structură asemănătoare cu cea a Facebook-ului, având ca şi puncte principale de interes fotografiile şi fluxul de informaţii despre prietenii utilizatorului şi subiectele de interes ale acestuia.
Google+ este superior faţă de Facebook prin securitatea datelor utilizatorilor.  Google Circles, este asemanator cu Facebook, dar nu este o copie cercurile de prieteni sunt unidirecţionale,si anume un utilizator poate avea pe cineva în cercul lui de prieteni, dar asta nu înseamnă că şi prietenul trebuie să îl aibă pe utilizator în cercul lui.
Google+ atrage însă prin noutatea unui video chat, care în sistemul de videoconferinţă imaginea se mută pe cel care vorbeşte în mod automat. Un alt plus îl reprezintă Google Sparks, care este o căutare personalizată care la Facebook nu există.
Google+ poate fi folosit momentan doar pe bază de invitaţie, având un număr redus de membri, urmând să fie deschis publicului larg la o dată încă nespecificată.