duminică, 12 februarie 2012

Conexiune wireless prin laptop

Pentru cei care nu detin un router wireless dar vor sa isi conecteze diverse dispozitive prin wireless iata ca exista posibilitatea de a crea o retea wireless cu ajutorul unui laptop .
Aceasta reţea wireless se dovedeşte utilă atunci când te conectezi la internet prin cablu şi nu deţii un router hardware dar ai nevoie să conectezi la internet şi alte dispozitive. Practic, având la dispoziţie un singur cablu, poţi conecta la internet diverse alte dispozitive cu placă de reţea wireless. Asta fără să investeşti în echipamente de reţea.
Crearea conexiunii Bridge:
1. Deschizi Control Panel şi intri la Network and Internet. Acolo accesezi Network and Sharing Center şi dai click pe link-ul Change adapter settings de pe coloana din stânga.
2. Selectezi (CTRL + click) conexiunea LAN şi placa wireless.
3. Dai click dreapta pe oricare din cele doua conexiuni selectate şi alegi din meniul contextual opţiunea Bridge Connections.
Durează câteva secunde pentru ca sistemul de operare să creeze conexiunea Bridge. După finalizarea procesului, va apărea o nouă conexiune intitulată Network Bridge.
Crearea reţelei wireless ad-hoc

a. Revii la secţiunea Network and Sharing Center şi dai click pe "Set up a new connecion or Network".
b. Din fereastra care se va deschide dai click pe "Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer)"

c. Va trebui apoi să alegi un nume şi o parolă pentru noua ta reţea ad-hoc.
 Nu uita să bifezi "Save this network".
Acum poţi conecta la internet, prin această reţea, laptopuri, telefoane sau alte dispozitive mobile,navigare placuta .