sâmbătă, 31 octombrie 2015

Bayern la prima remiza din acest sezon, la Frankfurt.

                         
                         
Ieri seara,pe Comerzbank Arena din Frankfurt ,cu o audienta de aproximativ 51.500 de spectatori ,Bayern Munchen a remizat cu echipa gazda Eintracht Frankfurt,scor final 0-0.
Arbitrul acestei partide a fost Daniel Siebert din Berlin.
Cartonase galbene:
Aigner, Seferovic, Abraham, Ignjovski /Philipp Lahm,Arjen Robben.
Eintracht Frankfurt a fost eliminata din Cupa Germaniei de catre echipa din liga a treia Erzgebirge Aue ,cu scorul  final de 1-0,gol marcat de catre Wegner Max in minutul 74 al partidei.
Eintracht Frankfurt a pierdut precedentele sase partide contra lui Bayern fara sa inscrie vreun gol .
                              
                              Eintracht Frakfurt:
Hradecky , Ignjovski, Zambrano, Abraham, Oczipka , Hasebe, Medojevic (Russ-minutul 77), Aigner (Reinartz -minutul 88), Meier, Stendera (Djakpa-minutul 90),Seferovic.


                                      

                                     Bayern Munchen:
Manuel Neuer ,Philipp Lahm (David Alaba -minutul 76),
Javi Martínez, Jerome Boateng, Rafinha (Thomas Müller-minutul 50),
Xabier Alonso ,Arturo Vidal, Douglas Costa,Arjen  Robben, Robert Lewandowski, Kingsley Coman (Thiago-minutul 65).
Bayern Munchen nu a reusit sa ajunga la cea de-a 11 victorie ,si a ratat astfel sansa de a ajunge precum echipa engleza Tottenham Hotspur care in sezonul 1960-1961 a avut un debut de sezon cu 11 victorii in Premier League.
Bayern Munchen nu a mai avut o partida fara gol din luna Mai ,2014 de la partida cu Augsburg .

Bayern Munchen venea la Frankfurt,dupa o victorie impotriva echipei VfL Wolfsburg in 16-mile cupei Germaniei ,scor final 3-1(3-0).
Partida din cupa Germaniei, s-a disputat pe terenul celor de la Wolfsburg ,dar asta nu a fost nici o problema pentru echipa din Munchen,golurile din aceasta partida pentru echipa din Munchen au fost inscrise de catre :Douglas Costa in minutul 15 ,si Thomas Muller in minutele 20 si 34,pentru echipa gazda a inscris golul de onoare A.Schurrle in minutul 90.
Arbitrul principal al acestei partide a fost Knut Kircher din Rottenburg,la aceasta partida au asistat aproximativ 30.000 de spectatori.

„Am avut destule șanse să câștigăm aceasta partida”, a declarat antrenorul lui Bayern,Pep Guardiola la finalul partidei. 
Bayern Munchen rămâne neînvinsă în Bundesliga și este în continuare pe primul loc in Bundesliga, cu 31 de puncte după 11 partide jucate..

vineri, 30 octombrie 2015

Despre WhatsApp.

Despre aplicaţia WhatsApp se spune că este una dintre cele mai descărcate aplicaţii de pe internet şi care are la ora actuală aproximativ 800 de milioane de utilizatori activi din întreaga lume, fondatorul celebrului Facebook şi anume Mark Zuckerberg a plătit nu mai puţin de 19 miliarde de dolari.
Preţul plătit pentru aceasta aplicaţie, destul de mare a fost justificat prin potenţialul acestei aplicaţii de a atinge un număr de 1 miliard de utilizatori activi. Pentru cei care folosesc deja de foarte mult timp această aplicaţie multe setări sunt deja cunoscute însă pentru cei care abia au descoperit-o este important de ştiut câteva dintre aceste setări pentru o mai buna funcţionare şi utilizare a WhatsApp.
În cazul unui telefon cu card microSD, salvarea conversatilor se va face din meniul Settings-Chat Settings-Backup Conversations, după aceasta setare conversatile purtate pe aplicaţia WhatsApp vor fi transferate odată cu cardul, în cazul în care nu există această posibilitate de a avea card, va fi nevoie de un manager de  fişiere  pentru a accesa SD cardul / WhatsApp, locaţia la care sunt stocate datele şi transferarea lor.
Ascunderea activităţi pe WhatsApp se va face din meniul Setting-Account şi Privacy, iar la statuts se va selecta Nobody, după realizarea acestei setări nimeni nu va mai putea vedea când aţi fost activ pe contul de WhatsApp, însă după ce aţi făcut aceasta setare nici contul setat pe Nobody nu va mai putea vedea activitatea altor conturi.
Pentru cei care doresc să acceseze mesaje mai vechi de 7 zile vor avea nevoie de instalarea unei aplicaţii pentru administrarea fişierelor, aceste fişiere se găsesc în sdcard/WhatsApp/Databases, fişierul care vă interesează trebuie redenumit msgstore.db. Crypt după care se accesează Settings -Apps şi WhatsApp, se dă pe Clear Dată şi se restabileşte baza de date.
În cazul în care ştergem un mesaj fără să vrem, există posibilitatea de a recupera acel mesaj datorită faptului că WhatsApp face backup la mesagerie în fiecare dimineaţă la ora 4, iar dacă vreţi să recuperaţi mesajele şterse cea mai uşoară cale este să dezinstalaţi şi să reinstalaţi aplicaţia, şi mesajele şterse vor reveni cu baza de date din ultimele 7 zile.

Pentru cei care nu doresc ca pozele primite sau trimise prin WhatsApp, să fie stocate în galeria  foto a telefonului vor trebui să  facă următoarea setare: Settings-Privacy-Photos-dezactivare WhatsApp, aceasta setare este valabilă pentru utilizatori de teleoane cu sistem iOS, pentru cei cu Android vor avea nevoie de instalarea unui manager de fişiere, pentru a accesa locaţia sdcard/WhatsApp/Media, în fiecare dosar care vă interesează va trebui să selectaţi New din stânga jos şi să creaţi un fişier denumit nomedia.
În cazul în care nu veţi mai dori să primiţi notificări, dar totuşi nu vreţi să părăsiţi un grup din WhatsApp, utilizatori de iPhone trebuie să deschidă grupul să dea click pe subiect pentru a vedea informatile şi să selecteze -Mute, pentru Android, se deschide grupul şi pe meniul din dreapta sus se dă pe -Mute, aceasta setare este valabilă 8 ore, o săptămână sau pentru todeauna, prin debifarea opţiunii -Show Notifications.

Aplicaţia WhatsApp oferă posibilitatea de a accesa aplicaţii de pe pc, este necesar ca telefonul să  fie conectat la internet în momentul accesări aplicaţiei datorită faptului că sincronizarea se face prin internet, din momentul în care se accesează aplicaţia online web. Whatsapp.com, va trebui să se scaneze codul QR folosind opţiunea WebWhatsApp din meniul aplicaţiei mobile, este recomandat ca pentru limitarea traficului de date telefonul să fie conectat la o reţea WI-FI, după conectare toate contactele şi conversaţiile avute vor apărea pe ecran.
Pentru cei mai grăbiţi există în aplicaţia WhatsApp şi opţiunea de a accesa mai repede diverse contacte prin crearea de scurtături, această posibilitate o au deocamdată doar utilizatori cu sistem Android, pentru a obţine o scurtătură la un contact se va ţine degetul apăsat pe o conversaţie care se vrea a fi făcută scurtătură, va apărea Add conversation shortcut, iar iconul va fi pus pe ecran, el va avea numele celui care este trecut la contacte şi poza de profil.
WhatsApp mai are şi o funcţie pentru trimiterea de mesaje la mai mulţi utilizatori, fără a crea însă un grup, această funcţie se numeşte Broadcast, în meniul Android se setează doar New Broadcast, iar la iOS se va seta Chats-Broadcast List şi apoi New List, răspunsul celor care primesc mesajul nu va fi văzut decât de cel care a iniţiat conversaţia.
La primirea unui mesaj cel care l-a trimis va vedea că a ajuns şi a fost citit, datorită faptului că va apărea ca şi confirmare un V- albastru.
În cazul în care se doreşte ca la primirea unui mesaj să ignori mesajul, sau poate este nevoie de puţin timp pentru a răspunde la mesajul primit, se poate seta astfel: Setari-Cont-Confidentialitate-se debifeaza-Confirmari de citire.
Salvarea conversatilor pentru WhatsApp în cazul schimbări telefonului este foarte simplă, conversatile sunt în folderul Databases, din aplicaţia WhatsApp a telefonului, iar cea ce trebuie este doar copierea lor în calculatorul personal şi după care vor fi transferate în noul telefon.
Schimbarea numărului de telefon în aplicaţia WhatsApp se face foarte uşor, se intra în meniul principal, şi din dreapta sus se va alege Setari-Cont-Schimbati numărul, va trebui să fie introdus şi numărul vechi, daupa care se va introduce numărul nou de telefon.
Dacă se doreşte într-o conversaţie localizarea persoanei cu care vorbim sau invers, cel care doreşte să arate unde se afla în momentul respectiv va apăsa  pe agrafă din stânga jos şi la ataşamente va alege: -Locatie, pe harta vor apărea şi câteva sugestii de locuri, se va trimite simplu prin apăsarea pe: -Trimiteti locaţia curentă, şi astfel se va vedea exact locaţia în care se află persoana.
În cazul în care pentru a tastă (scrie) pe WhatsApp, din diferite motive nu se poate face, există şi o posibilitate de comunicare rapidă prin mesaje audio, se apasa pe butonul care are ca icon un microfon, acesta se găseşte în partea dreaptă jos şi se înregistrează mesajul audio după care se ia degetul de pe ecran, mesajul audio va fi trimis instant.
Dacă se doreşte trimiterea de fotografi fără a mai minimaliza aplicaţia se va apăsa pe butonul care are ca icon un aparat foto, se va face poza dorită după care se va timite, în cazul în care poza nu este cea ce vroiam să trimitem se apasa x şi se încearcă din nou.

De puţin timp WhatsApp a făcut posibil şi posibilitatea păstrări întregului istoric prin Google Drive, deşi WhatsApp avea un serviciu de backup de foarte mult timp, acesta nu permitea încărcarea automată a istoricului şi din acest motiv nu era eficient în cazul în care smartphone-ul era pierdut sau furat, întregul istoric se pierdea şi nu ar fi fost posibilă recupearea acestuia prin nici o metodă.
În Google Drive se poate face backup la tot ce ai în telefon, fotografii, clipuri video, mesaje scrise sau vocale, există şi funcţia de a alege să păstrezi doar ce vrei şi nu toate fişierele dintr-un folder, sau poţi salva doar fotografii sau mesaje.
Restabilirea datelor pe un nou telefon este foarte simplu de realizat, după confirmarea numărului de telefon WhatsApp va verifica în folderul sau dacă este ceva de restaurat, iar dacă nu va găsi nimic vă redirecţiona automat spre Google Drive, dar că în mai toate cazurile din industria it, cam totul este în circuit închis şi toate aplicatile noi vor fi disponibile doar pentru dispozitive foarte noi apărute, cele mai vechi se pare mai au de aşteptat până la realizarea unui backup prin această funcţie, după spusele celor de la Google este vorba de cam 8 luni de aşteptare pentru a putea avea acces la această opţiune în meniul de setări al aplicaţiei WhatsApp.

Ştergerea contului de WhatsApp, este foarte simplă se intra la Setari-Cont-Stergere Cont, după care se va da ştergere cont, după ştergerea contului nu va mai fi posibilă recuperarea conversatilor, se vor pierde toate contactele şi grupurile în care acel cont a fost înscris, este bine să vă gândiţi înainte de a şterge contul de WhatsApp, deoarece nici o aplicaţie nu va mai putea să vă ajute să recuperaţi date sau contacte din respectivul cont care a fost şters.
Recent cercetători de la Universitatea de Tehnologie din Brno (Cehia), au demonstrat că aplicaţia WhatsApp este foarte vurnerabila datorită faptului că stochează apelurile şi mesajele pe diverse servere, iar acestea pot fi accesate de la distanţă de persoane rău intenţionate, aceste date pot fi furate cu uşurinţă.
Pentru a demonstra cele afirmate, cercetători cehi au creat un program care a decriptat comunicarea dintre un smartphone cu sistem de operare Android şi serverele WhatsApp, după care au arătat că pot avea acces la datele din smartphone-ul vizat dar şi la datele stocate pe servere.
Cercetători cehi au afirmat următoarele:"Cercetările noastre demonstrează tipul de date care pot fi colectate din serverele WhatsApp și oferă o cale pentru ca alții să efectueze studii suplimentare pentru a corecta aceste erori",

joi, 29 octombrie 2015

Monitor Philips BDM3490UC .

Compania Philips a lansat pe piata un monitor curbat care este foarte bun pentru jocuri pe pc ,vizionare de filme si lucrul cu mai multe aplicati in acelasi timp.
Monitorul BDM3490UC are o diagonala de 34" de inch si format de 21:9,acest monitor este fabricat de MDD,partener licentiat al Philips ,monitorul de 34 de inch ,Briliance Curved UltraWide ofera o experienta captivanta si care este cu mult superioara monitoarelor clasice cu ecran plat.

Ecranul monitorului are tehnologie AH-IPS,si o rezolutie de 3440x1440 de pixeli,si acopera 99% ,din spectrul RGB si poate reda imagini folosind o paleta de peste 1 ,iliard de culori ,formatul UltraWide 21:9 creaza spatiu de lucru foarte mare pentru desfasurarea activitatilor ,monitorul masoara 80 de cm pe orizontala si 33,5 cm pe verticala .
Opţiunile pentru conectare includ DisplayPort şi HDMI 2.0, tehnologia MHL pentru redarea de conţinut de pe ecranul telefonului mobil şi USB 3.0 pentru transferuri de date rapide şi încărcarea dispozitivelor mobile.
Monitorul este dotat cu un sunet de calitate care este redat prin difuzoarele integrate cu tehnologie DTS.
Pe acest monitor se pot vizualiza si compara informatiile afisate fara a muta in mod constant ferestrele aplicatilor deschise de pe ecran ,spatiul de lucru se gestioneaza cu ajutorul tehnologiei MultiView,care face posibila impartirea ecranului in mai multe sectiuni,deasemenea o alta aplicatie incorporata este SmartContrast care ajusteaza automat culorile si ontroleaza lumina de fundal pentru a spori intensitatea contrastului ,in cazul in care se doreste numai afisarea aplicatilor de lucru zilnice se va folosi modul Economy care ofera un consum redus de energie .
Acest monitor Philips LCD ,curbat UltraWide va fi disponibil in Romania la sfarsitul acestei luni Octombrie, 2015.
Detalile tehnice ale monitoruui Philips BDM3490UC sant urmatoarele :

marți, 27 octombrie 2015

Aflare ţară de provenienţă după cod de bare.

Deşi la prima vedere un cod de bare nu spune foarte mult celui care cumpără un produs, codurile de bare sunt cele mai banale, ele sunt pe marea majoritate a produselor pe care le cumpărăm, codurile de bare au fost introduse în comerţ pentru prima dată în anul 1966, dar s-a realizat că ar trebui să existe un standard universal, în anul 1970, codul universal de identificare al produselor a fost marcat de către o companie numită Logicon.Inc.
Codurile de bare sunt citite şi decodate cu ajutorul unor scanere speciale, ele măsoară reflexia luminiisi interpretează codurile drept cifre şi litere şi trimit aceste informaţii unui calculator sau dispozitiv care gestionează aceste date, scanerele sunt de dimensiuni şi formate diferite dar fac practic acelaşi lucru, setul de simboluri este foarte mic, el cuprinde de obicei cifrele, literele sau semne speciale, multe coduri de date constau în bare verticale, iar lungimea acestora depinde de cantitatea de date ce trebuie reprezentată..
Toate codurile de bare dispun de un caracter special de start/stop ce permite citirea de la stânga la dreapta, cât şi de la dreapta la stânga, prin convenţie internaţională caracterul din stânga este considerat caracterul de start şi caracterul din dreapta caracterul de stop.
În timp acest cod a fost îmbunătăţit şi a dus la apariţia setului de simboluri al codului universal de produs (UPC), acest cod este folosit şi astăzi în S.U.A şi Canada, în luna iunie din anul 1970, în Troy, Ohio la supermarketul Marsh"s a fost instalat primul scaner de identificare al codului universal de produs şi primul produs care a fost vândut cu acest cod de bare a fost guma de mestecat Wrigley"s.
Codul universal de bare a fost primul cod de bare simbolic utilizat la scară largă şi este folosit din 3 aprilie 1973, atunci când industria alimentară a stabilit acest cod de bare simbolic folosit pentru marcarea produselor.
În prezent S.U.A şi Canada folosesc codul de bare folosit prima dată în 1970, ca standard pentru etichetarea produselor vândute cu amănuntul, restul ţărilor folosesc codul European, din data de 1 ianuarie 2005 toate sistemele de scanare al produselor de retail din U.S.A, trebuie să poată să scaneze şi să citească şi codul EAN-13 ca şi standardul UPC-A, această modificare făcută din anul 2005, a fost făcută datorită eliminări etichetări de produse de două ori, a producătorilor care exportă produse către U.S.A şi Canada.
Cititorul de coduri de bare este un dispozitiv electronic alcătuit dintr-o sursă de lumină, o lentilă şi un conductor foto care transformă impulsurile optice în impulsuri electrice.
In functie de tehnologia de decodare scanerele pot fi clasificate astfel: 
· “Stilou”
· Laser
· CCD (LED)
· Cu camera
In functie de tipul carcasei cititoarele de coduri de bare sunt:
· Manuale (handheld) – cu maner si buton pentru declansare
· “Stilou” (bagheta)
· Fixe (industriale) – identifica produse in linia de productie sau logistica
· PDA
· Automate – de mare viteza

Pe scurt primele două cifre. Uneori 3 cifre indică steagul sau ţară unde produsul a fost ştanţat prima oară şi astfel se poate sugera tara de provenienţă a unui anumit produs.
Primele trei cifre reprezintă prefixul ţării, următoarele patru cifre numărul producătorului, următoarele cinci cifre reprezintă numărul de identificare al produsului, iar ultima cifră este denumită cea de control.
Pentru o mai buna recunoastere a codurilor ce indica tara de provenienta iata un tabel cu aceste coduri : 
COD
Ţara de provenienta
00-13
USA & Canada
20-29
Reyervate uyului local (magayine-supermarketuri)
30-37
Franţa
380
Bulgaria
383
Slovenia
385
Croaţia
387
Bosnia-Herzegovina
400-440
Germania
45
Japonia
46
Federaţia Rusă
471
Taiwan
474
Estonia
475
Latvia
476
Azerbaijan
477
Lithuania
478
Uzbekistan
479
Sri Lanka
480
Philippines
481
Belarus
482
Ukraina
484
Moldova
485
Armenia
486
Georgia
487
Kazakhstan
489
Hong Kong
49
Japonia
50
UK
520
Grecia
528
Lebanon
529
Cyprus
531
Macedonia
535
Malta
539
Irlanda
54
Belgia & Luxembourg
560
Portugalia
569
Iceland
57
Danemarca
590
Polonia
594
România
599
Ungaria
600-601
Africa de Sud
609
Mauritius
611
Maroc
613
Algeria
619
Tunisia
621
Syria
622
Egypt
624
Libya
625
Jordan
626
Iran
627
Kuwait
628
Arabia Saudită
629
Emiratele Unite Arabe
64
Finlanda
690-692
China
70
Norvegia
729
Israel
73
Suedia
740
Guatemala
741
El Salvador
742
Honduras
743
Nicaragua
744
Costa Rica
745
Panama
746
Republica Dominicană
750
Mexic
759
Venezuela
76
Elveţia
770
Columbia
773
Uruguay
775
Peru
777
Bolivia
779
Argentina
780
Chile
784
Paraguay
785
Peru
786
Ecuador
789
Brazilia
80-83
Italia
84
Spania
850
Cuba
858
Slovakia
859
Republica Cehă
860
Serbia & Muntenegru
869
Turcia
87
Olanda
880
Korea de Sud
885
Tailanda
888
Singapore
890
India
893
Vietnam
899
Indonezia
90 -91
Austria
93
Australia
94
Noua Zeelandă
955
Malaysia
958
Macau
977
ISSN (International Standard Serial Number for periodicals) - Standard internaţional pentru periodice
978
ISBN (International Standard Book Number) – Standard Internaţional pentru cărţi
979
ISMN (International Standard Music Number) – Standard Internaţional pentru muzică
Atentie!Pentru determinarea exacta a tari in care a fost fabricat un produs ,trebuie sa gasesti codul de bare original ,nu cel pus de anumite magazine sau de importator.