sâmbătă, 3 octombrie 2015

Ziua Unitatii Germane.

Ziua Unităţii Germane este sărbătoarea națională a Republicii Federale Germania. A fost adoptată după reunificarea politică, legislativă, teritorială și administrativă a Germaniei, petrecută integral la 3 octombrie 1990.
Prima dată această zi a fost sărbătorită imediat după unire, la 3 octombrie 1990.

O altă data la care se putea sărbători această reunificare ar fi fost ziua căderii Zidului Berlinului, 9 noiembrie 1989, care coincide cu fondarea primei republici germane reale, Republica de la Weimar, în 1918, precum și cu înfrângerea lui Hitler în prima încercare a sa de lovitură de stat ,numitul puci al berii din 1923.
În același timp, tot la 9 noiembrie, în 1938, a avut loc și „Noaptea pogromului din noiembrie” al statului nazist îndreptat împotriva evreilor din Germania, cunoscută în germană și drept Reichskristallnacht. Totuși, ideea zilei căderii Zidului Berlinului a fost abandonată în favoarea mult mai neutrei zile de 3 octombrie.
Germania reprezinta astazi pentru Europa un important partener al comunitații europene .

Germania este unul dintre promotorii stabilitații in Europa ,dar de ce nu și in intreaga lume.
Cu ocazia zilei nationale a Germaniei doresc sa transmit felicitari statului german si tuturor cetatenilor germani,de oriunde s-ar afla si in mod normal si special comunitatii germane din România.