div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Fedora .

Foarte multi utilizatori ai sitemului de operare Windows ,au avut macar o data de rezolvat problema datelor pierdute pentru ca in timpul utilizari pc-ului , Windowsul s-a restartat si nu a mai pornit ,el nu a mai boot-at sistemul de operare nici macar in Safe Mode, mare parte la aceasta problema ar fi hardul care la primele simptome ar fi ca se incinge si se blocheaza sistemul de operare ,pentru a recupera date in siguranta pana cand hardul cedeaza ,se poate utiliza un program gratuit si care este si bootabil de pe un stick usb ,acest program se numeste Fedora .
Pentru a nu mai fi nevoie sa se foloseasca programe de recuperat date care de cele mai multe ori nu sant gratuite ,acest program poate detecta bad-urile de pe hard disk si reinstala sistemul de operare in siguranta.
Programul poate fi gasit la :https://getfedora.org
,in cazul in care hardul este SATA ,programul de distributie trebuie sa recunoasca SATA.
Se creaza CD-ul si se booteaza cu el ,in PC partitile NTFS,se copiaza datele in loc sigur ,a nu se copia in My home care arata ca este hardul unde s-a instalat programul Feodora ,acolo este memoria RAM.
in cazul in care vrem sa avem programul Fedora pe stick USB ,este nevoie de un stick USB de minim 2GB,acesta functioneaza in Linux si Windows ,formatat in FAT32,nu este nevoie sa se ocupe de formatare sau de partitionare cheia USB.


Stick-ul USB acceptă descărcarea în mod automat a versiuni Fedora, precum şi detectează automat toate dispozitivele amovibile Persistente Depozit creaţie. Acest  fapt vă permite să alocați spaţiu suplimentar pe stick-ul USB, permiţându-vă să salvaţi fişiere şi de a face modificări la sistemul de operare , care va persista după repornirea sistemului. Aceasta în esenţă, vă permite să purtaţi Fedora personalizată cu tine tot timpul.
Acest program poate fi descarcat de aici:https://fedorahosted.org/liveusb-creator/