div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

marți, 3 octombrie 2017

Firefox Quantum

Dacă până acum Google Crome s-a clasat pe primul loc ca cel mai rapid browser din lume, iata ca din luna Noiembrie a acestui an, va avea un candidat serios pentru suprematia browserelor existente pe piata in acest moment, numele sau este Firefox Quantum, si va fi lansat de Mozila pe data de 14 Noiembrie 2017, si din ultimele teste facute se pare ca acest Firefox Quantum va fi cel mai rapid browser.
Firefox Quantum va fi Firefox cu numarul 57, in cronologia browserului, versiunea cu numarul 56 a fost lansata in data de 28 septembrie 2017, noul browser este mai rapid de doua ori decat Firefox 52 care a fost lansat in urma cu un an, pentru viteza la care s-a ajuns in prezent a fost folosit un motor de procesare CSS dezvoltat in-hous cu limbaj de programare Rust, avantajul acesuia este ca foloseste toate nuclele procesoarelor multi-core de ultima generatie.
Firefox Quantum vine la pachet cu o interfață minimală, dar poate fi înlocuită din meniu cu una standard similară cu cea de la Firefox. Noul browser este disponibil deja în varianta beta pentru Linux, macOS, Windows, Android și iOS, Quantum va fi disponibil în variantă finală începând cu 14 noiembrie.
Firefox Quantum dispune de un motor nou capabil în funcție de anunțul dublării vitezei de navigare. Confruntat cu concurența, în special cu Google Chrome, se promite, de asemenea, o scădere cu 30% a consumului de RAM.
Cei de la Mozila au lucrat şi la interfața și spațiul de lucru. Mediul este însoțit de așa-numitele funcționalități "intuitive". Aceasta va include, de exemplu, capturi de ecran și căutări pe mai multe site-uri Web (file).
Ca și la versiunile anterioare, personalizarea Firefox Quantum va fi posibilă prin extensii, în timp ce Tracking Protection va asigura viteză. si confidențialitate.
Tracking Protection este o nouă tehnologie de confidențialitate pentru a atenua urmărirea invazivă a afacerilor online. Blochează cererile de urmărire a domeniului.  
Deoarece Firefox nu se descarcă și nu generează conținut de urmărire, Tracking Protection poate crește performanța cu o reducere mediană de 44% a timpului de încărcare a paginii și o reducere de 39% a utilizării datelor.
Pentru acest nou browser cei de la Mozila au remediat aproximativ 470 de probleme care îngreunau performanţa lui Firefox Quantum.
Firefox Quantum are toate dotările necesare pentru a deveni un browser de succes în următoarea perioadă de timp, dacă va fi asa vom vedea.