vineri, 10 noiembrie 2017

Telstar 18.

FIFA împreună cu producătorul de echipament sportiv Adidas a prezentat mingea  oficială a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018.
Numele mingiei oficiale a Campionatului Mondial de anul viitor este Telstar 18, şi este inspirat din trecut mai precis are acelaşi nume ca şi mingea oficială folosită la ediţia Campionatului Mondial din anul 1970, din Mexic.
Campionatul Mondial din Mexic a fost câştigat de Brazilia care a învins în finală echipa naţională a Italiei cu scorul final de 4-1, acest Campionat Mondial din Mexic a fost primul care a avut o minge oficială, din 1970 şi până în prezent producătorul sportiv Adidas este desemnat de către FIFA, pentru a fabrica mingea oficială a Campionatului Mondial.
Numele de Telstar vine de la "star de televiziune", iar această minge a fost prima cu pentagoane negre, pentru a ieşi în evidenţă la televizoarele alb-negru din trecut.
Telstar 18 dispune de un cip NFC înserat şi este cel mai tehnologizat balon din lume pana in prezent.
Cipul NFC facilitează consumatorilor interacţiunea cu mingea folosind un smartphone, in momentul interacţiunii, fiecare minge generează un cod unic, oferind conţinut şi informaţii exclusive pentru utilizator.
Producătorul sportiv Adidas a declarat despre noua minge oficială următoarele:
"Acest balon se doreşte a fi un omagiu adus primei mingi Adidas folosită la Cupa Mondială. Telstar 18 evocă cele mai frumoase amintiri ale Cupei Mondiale din 1970, marcată de legende precum Pele, Gerd Muller, Giacinto Facchetti, Pedro Rocha sau Bobby Moore".
Până la prezentarea oficială Telstar 18 a fost testată de naţionalele Argentinei, Columbiei şi Mexicului, dar şi de echipe de club ca Real Madrid, Juventus Torino, Manchester United şi Ajax Amsterdam
Cupa Mondială din Rusia va fi una vintage. şi asta datorită faptului că mai multe naţionale calificate la turneul final şi-au prezentat tricourile care au fost inspirate din anii 90, iar mingea oficială Telstar 18 reprezintă reinterpretarea unui balon istoric.