marți, 26 decembrie 2017

Cupa Spengler 2017-Editia 91.

In perioada 26 decembrie -31 decembrie 2017 ,la Davos (Elvetia ) va avea loc a 91 -a editie a Cupei Davos la Hochei pe gheata ,iar in aceste cinci zile ramase pana la sfarsitul acestui an ,Davos va fi in centrul atentiei iubitorilor acestui minunat  sport numit Hochei pe gheata .                                                       
Cupa Spengler se disputa intre Craciun si Anul Nou si este considerat cel mai important turneu international de Hochei pe gheata ,in acest an participa urmatoarele 6 echipe:
HC Davos(Elvetia),nationala Canadei,Dinamo Riga (Letonia), Hameenlina PK (Finlanda),Mountfield (Cehia),nationala Elvetiei.
Cupa Spengler a fost donata de doctor Carl Spengler din Davos si a fost acordat pentru prima data in anul 1923.
Davos este mai mult decit un "sat alpin", oferind pe langa excelente facilitati pentru activitatile sportive si alte atractii: plimbari placute, restaurante cu o mincare gustoasa, o zona comerciala interesanta. In timpul verii, un loc important il ocupa drumetiile pe trasee montane bine marcate, de exemplu de pe varful Jakobshorn poti sa ai o priveliste minunata asupra Alpilor. 
H.C Davos ,este echipa gazda care participa in fiecare an la acest turneu ca de altfel si echipa nationala a Canadei care are jucatori care activeaza in Europa ,celelalte echipe variaza de la an la an ,dar in general sunt din Germania ,Rusia ,Belarus,Elvetia sau Republica Ceha.
Mascota echipei din Davos si a turneului anual care se desfasoara la fiecare sfarsit de an ,este Hitsch ,el este cel care creeaza intodeauna buna dispozitie pe patinoarul Vaillant Arena.
In acest an distibuitorul exclusiv al drepturilor mass-media internaționale, a asigurat pentru prima dată ca partidele Cupei Spengler 2017 vor fi difuzate de 17 posturi de televiziune si vor avea o acoperire în mai mult de 40 de țări, inclusiv China, Marea Britanie ,Irlanda și Georgia.
Presedintele Spengler Cup, Marc Gianola este extrem de multumit si a declarat :"Este foarte frumos pentru noi că Cupa Spengler va fi văzută în direct în atâtea țări. Desigur, sunt deosebit de încântat că putem lăsa amprenta în China într-o țară în care Hocheiul pe gheață se descopera acum ".
Iata si tarile care vor transmite in acest an Cupa Spengler la tv :
Andorra- L'Equipe
Australia- L'Equipe
Bosnia și Herțegovina - Arena Sport
Canada - TSN
China  -CCTV
Comore - L'Equipe
Croația - Arena Sport
Republica Cehă  -O2 Sports TV
Danemarca - TV 2 Danemarca
Republica Dominicană-, L'Equipe
Elveția- SRF Zwei, RTS Deux și RSI LA 2.
Estonia -ERR
Insulele Fiji - L'Equipe
Finlanda -MTV
Franța - L'Equipe
Guyana Franceză - L'Equipe
Polinezia Franceză - L'Equipe
Georgia, -Silknet
Germania -Sport 1
Guadelupe - L'Equipe
Haiti - L'Equipe
Ungaria - AMC
Irlanda - Premier Sports
Israel -Sport 1
Kosovo -Arena Sport
Letonia - televiziunea Best4Sport
Macedonia- Sports Arena
Martinica- L'Equipe
Mauritius- L'Equipe
Mayotte- L'Equipe
Monaco- L'Equipe
Muntenegru- Arena Sport
Noua Zeelandă - L'Equipe
România- TVR HD
Rusia -Match TV
Saint-Barthélemy- L'Equipe
Saint Martin- L'Equipe
Saint Pierre și Miquelon- L'Equipe
Serbia- Arena Sport
Seychelles- L'Equipe
Slovacia- Digi Sport Slovakia
Slovenia- RTV
Elveția- SRF
Tonga- L'Equipe
Trinidad și Tobago- L'Equipe
Marea Britanie- Premier Sports
Vanuatu- L'Equipe
Venezuela- L'Equipe
                                                     sursa video:YouTube              
Partidele din cadrul Cupei Spengler 2017 vor putea fi vizionate și prin fluxul live din Canalul Spengler Cup Youtube Channel,pe acest flux live al canalului YouTube sunt excluse tari ca Elveția, Canada, SUA și Mexic, precum și jocuri care sunt prezentate live în țările respective de către un partener TV. În fluxul live vor fi furnizate comentarii în limba engleză. Ca radiodifuzor gazdă, SRG produce imaginile de televiziune ale tuturor jocurilor de turneu pentru transmisii live în întreaga lume în calitate HD.