sâmbătă, 13 ianuarie 2018

CES 2018 -Las Vegas.

In perioada 9-12 Ianuarie 2018,in Las Vegas(Nevada -USA),a fost organizat cel mai mare targ de produse electronice din lume ,denumit CES 2018 (Consumer Technology Show
) timp de patru zile cele mai cunoscute nume in domeniu si nu numai au prezentat diverse produse electronice care vor fi scose la vanzare in viitorul apropiat .
Fiecare companie prezenta a expus cateva produse ,de la telefoane mobile la drone,roboti, laptopuri sau sisteme smart home.
Printre multele inventii si produse inovatoare care au fost prezentate au atras atentia publicului si jurnalistilor prezenti cateva produse inedite,printre care se numara si urmatoarele produse:
Televizorul -The Wall(Peretele) este cea mai recentă creaţie a companiei Samsung. televizorul are o diagonală de aproape patru metri, care se poate modifica datorită unei tehnologii denumite MicroLED,ecranul său e format dintr-un număr mare de LED-uri, care emit lumină individual,pretul pentru acest produs nu a fost specificat inca de compania Samsung dar desigur va fi unul pe masura televizorului.

Brăţară inteligentă Xiaomi Huami AmazFit cu display IPS cu rezoluţie de 160 x 80 pixeli, rezistenţă la apă cu o adâncime de până la 50 de metri şi cititor de puls ,pret estimativ de 44.99 dolari .
TV Box Vorke Z6 Plus cu Android 7.1 2 Nougat, 3 GB RAM, 32 GB spaţiu de stocare, Wi-Fi ac şi redare 4K la 60 fps ,pret estimativ de 56.99 dolari.
X1 Ultimate Full-Spec HDR 8K Display de la Sony, prezentat la CES 2018, este de departe cel mai impresionant, oferind performanţă mai mare decât cele mai performante şi mai scumpe display-uri profesionale disponibile pe piaţă în acest moment.
Sony a prezentat un display cu diagonală de 85” capabil să afişeze rezoluţia 8K (7680 x 4230 pixeli), si luminozitate  de 10.000 cd/m2.
Televizoarele de top din acest moment au valori cuprinse între 1.000 şi 1.500 cd/m2, iar monitoarele profesionale de editare video HDR de la Dolby ating 4.000 cd/m2,in comparatie cu acestea X1 Ultimate Full-Spec HDR 8K  de la Sony este cel mai performant. in domeniu.
Scooter Xiaomi M365 cu o autonomie de până la 30 de km, construcţie din aluminiu şi diverse funcţii inteligente ,pret estimativ 389.99 dolari.
Sistemul de comandă vocală pentru duş şi aprinderea luminii din baie ,acest set de dus fabricat de firma Moen poate fi controlat folosind doar comenzi vocale ale utilizatorilor.In anul 2017 compania Moen a lansat U by Moen pentru utilizatori cu posibilitatea de a il controla de pe un smartphone folosind o aplicatie, iar la CES 2018 a lansat o versiune imbunatatita, controlata prin Siri si Alexa.
Partea negativa a acestui set de dus inteligent este ca pretul de achizitionare este cuprins intre 1225 si 2265 de dolari ,fara instalare .
Smartphone OnePlus 5T cu procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 835, 6 GB RAM, 64 GB spaţiu de stocare, cameră foto duală şi baterie de 3300 cu funcţia Dash Charge -pret estimativ de 469.99 dolari.
Inelul care creează muzică este o altă invenţie foarte apreciată. Se conectează la o orgă şi prin simpla mişcare a mâinii, poţi modifica volumul şi intensitatea unei melodii.
Valiza care se deplasează singură numită „Hop” este foarte practică şi comodă pentru călători, Valiza inteligenta a fost conceputa de tânărul designer spaniol Rodrigo García González.
Valiza "Hop" este programata să menţină o distanţă constantă faţă de propietatrul valizei inteligente. Dacă vaziza „se rătăceşte”, sau pierde semnalul urmărit, telefonul mobil al propietarului începe să vibreze pentru a-l avertiza . 
Valiza se închide automat în acest caz, pentru apăstra în siguranţă obiectele depozitate cât timp se deplasează fără semnal.
Valiza „Hop” nu este limitata la suprafeţe plane, iar după cum îi spune şi numele, poate sări chiar şi pe scări.