div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

duminică, 4 martie 2018

Noua minge oficială pentru sezonul 2018/2019 din Bundesliga va fi Derbystar.

Bundesliga, campionatul german de fotbal va avea începând din sezonul următor 2018/2019 o nouă minge oficială, numele acestei mingi este Derbystar, mingile Derbystar vor fi folosite în toate partidele oficiale din prima ligă germană (Bundesliga), cât şi din liga a doua germană de fotbal (Bundesliga 2).
Încă din sezonul 1970/71, Derbystar a fost reprezentat în Bundesliga prin numeroase parteneriate cu diferite cluburi. În sezonul 1979/80, mingile Derbystar au fost folosite în toate cele 306 meciuri jucate în Bundesliga.
Producătorul german de mingii Derbystar nu este un nume necunoscut în Germania, deoarece a  furnizat mingii pentru Bundesliga, şi în sezonul 1970/1971, deasemeni este mingea oficială şi în campionatele din Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia, Islanda, şi în Danemarca.
Ca o curiozitate deşi Derbystar este o marcă germană, aparţine grupului danez Select Sport A/S începând cu anul 1991.
În anul 1991 Derbystar Sportartikel GmbH a fost achiziţionată de Select Sport, o firmă daneză specializată în echipament sportiv încă din anul 1947.

De la înființarea sa în anul 1968, Derbystar s-a specializat în producția de mingii sportive și a fost printre primii producători care utilizează materiale sintetice în acest scop. Această decizie a fost văzută ca o revoluție la mijlocul anilor 1970 și rămâne un punct de referință în ceea ce privește inovația.
Derbystar produce mingii pentru toate sporturile în care acestea se folosesc, precum şi articole sportive şi medicinale.
Federaţia Germană de Fotbal a semnat cu firma Derbystar un contract pe o perioadă de 4 ani, mai precis până în sezonul 2021/22, acest contract este în defavoarea cunoscutei firme producătoare de echipament sportiv Adidas., care a furnizat mingea oficială pentru prima ligă germană de fotbal.
Jörg Daubitzer (Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal), a declarat: “Cu Derbystar am câştigat un partener, care de foarte mult timp este cunoscut de cluburi şi jucători pentru produsele de înaltă calitate pe care le oferă. De altfel cei care au apucat să joace cu aceste mingi, laudă calităţile lor.
De asemenea, apreciem rețeaua internațională de distribuție Derbystar, împreună cu Select Sport, compania deţinătoare a mărci Derbystar ".
Ca urmare a pirderi contractului pentru furnizarea de mingii oficiale pentru Bundesliga ,producatorul de echipament sportiv Adidas a declarat ca se bazeaza mai mult pe competiile internationale ca: Champions League, Campionatele Europene si Mondiale.