miercuri, 4 aprilie 2018

Firefox Facebook Container.

Compania Mozilla a lansat luna trecută o extensie Firefox numită Facebook Container, aceasta extensie izolează practic sesiunea de navigare pe reţeaua Facebook de restul activităţilor efectuate în browser, şi face imposibilă identificarea site-urilor accesate de către Facebook, care colectează informaţii în scopuri nu tocmai legale şi vinde majoritatea acestor informaţii anumitor firme interesate de reclame personalizate.
Această extensie Firefox Facebook Container este de fapt un filtru care este util şi pentru link-urile distribuite pe Facebook, iar paginile accesate sunt deschise într-un tab de navigare marcat cu albastru acest fapt înseamnă că s-a reazilat izolarea sesiunii de navigare.
Această extensie nu poate opri însă monitorizarea utilizatorilor în timpul când aceştia folosesc reţeaua Facebook, deasemenea utilizatori acestei extensii nu vor avea vizibil butonul de share acesta rămânând ascuns pe site-urile accesate, iar unele funcţii care necesită autentificare folosind contul de Facebook nu vor funcţiona..
Este binevenită iniţiativa celor de la Mozilla prin lansarea acestei extensii Firefox, şi cred că în viitor tot mai mulţi utilizatori ai acestei reţele vor folosi această extensie, asta şi datorită recentului scandal în care aşa zisa reţea de socializare numită Facebook, colectează date despre utilizatori şi monitorizează activităţile desfăşurate online.
Browserul Firefox a implementat în ultima perioadă măsuri de protejare a utilizatorilor, browserul blochează reclamele şi trackerele folosite de diverse site-uri. 
Facebook îşi poate urmări utilizatorii chiar dacă aceştia nu-i folosesc aplicaţia, iar blocarea urmăririi cu această extensie de la Mozilla este pentru moment cea mai bună măsură de precauţie pe care o pot lua utilizatorii acestei reţele de socializare, deasemenea există şi soluţia extremă care este aplicată în ultima vreme de unii utilizatori, şi anume ştergerea contului de Facebook.
Se pare că şi campania #deletefacebook are din ce în ce mai mulţi susţinători, aplicaţia Facebook pentru moment nu mai poate astfel să urmărească în afara propriei aplicaţii utilizatori de Firefox Facebook Container, sunt însă sigur că această situaţie nu va dura prea mult şi Facebook va colecta în continuare date şi informaţii utile pentru a putea în viitor să trimită reclame nedorite sau diverse mesaje.