joi, 1 februarie 2024

Inovaţii pentru animalele de companie prezentate la început de an la CES 2024.

Ca la fiecare început de an în Las Vegas (Statele Unite ale Americii) sunt prezentate la târgul anual CES(Consumer Electronics Show),diferite produse inovative din domeniul tehnologiei în ultimii ani nu mai este pus accentul doar pe lansarea şi prezentarea noilor telefoane mobile sau laptopurilor aşa cum se obişnuia în trecut acum este prezentat orice fel de gadget care la un moment dat va putea ajunge în casa sau pe lângă casa ta.
Anul acesta a fost prezentată pentru iubitorii de animale zgarda inteligentă compania franceză Invoxia care este specializată în sisteme de localizare şi care oferă acum și o versiune mini a dispozitivului (suficient de mică chiar și pentru pisici), numită Minitailz, ce înregistrează datele de sănătate și ajută chiar și la detectarea fibrilației atriale (un tip de ritm cardiac neregulat) la animale.
Minitailz  funcționează pe bază de inteligență artificială generativă și înregistrează toți pașii animalului de companie, de la scărpinat, până la mâncat. Zgarda inteligentă detectează chiar și nivelul de stres al animalului de companie.
Zgarda inteligentă numită Tracker, dezvoltată de firma australiană Ilume, numără pașii câinelui și îi informează pe stăpâni prin intermediul aplicației dedicate de pe telefonul mobil despre activitățile animalului lor de companie, cum ar fi dacă se plimbă sau doarme.
Compania oferă și un Bol Inteligent, al cărui algoritm calculează porțiile ideale de hrană pentru animalul de companie în funcție de vârsta, greutatea și activitatea acestuia.
Pentru pisici au fost prezentate anul acesta si litiere intelignte compania Whiskers a prezentat litiera care separă nisipul murdar de cel curat într-un recipient separat, astfel încât stăpânii să nu mai fie nevoiți să o curețe ei înșiși și îi anunță pe aceștia prin intermediul aplicației dedicate de pe telefonul mobil atunci când recipientul pentru nisipul murdar este plin și trebuie golit.
Compania Pawbby a creat litiera care se curăță singură și monitorizează greutatea pisicii și cât de des aceasta își face nevoile fiziologice, toate acestea în efortul de a informa constant pe iubitorii de animale cu privire la sănătatea animalului lor de companie.