vineri, 29 aprilie 2011

Campionatul Mondial de Hochei,Slovacia 2011

In perioada 29.04.2011-15.05.2011,in Slovacia se va desfasura cea de-a 75 -a editie a Campionatul Mondial de Hochei pe gheata ,din divizia de top din care fac parte cele mai bune 16 echipe nationale de hochei pe gheata.
Mascota acestui turneu de hochei este Goooly [pronunţată ca gauly ], care în limba slovacă înseamnă goluri . Numele oficial a fost ales într-un concurs public elaborat de Comitetul de Organizare, în colaborare cu postul de radio cel mai popular din Slovacia - Radio Expres. În total 14405 de propuneri din partea ascultătorilor au fost prezentate.
Cel care a creat aceasta mascota a lupului Goooly, este Peter Hrevuš, director artistic al Vaculik ADVERTISING, agentie de publicitate slovacă care s-a ocupat de pregătirea campaniei locale şi internaţionale a campionatul mondial de Hochei pe gheata din Slovacia 2011.
Cele 16 echipe sant repartizate in patru grupe dupa cum urmeaza :
Grupa A:Rusia ,Germania,Slovacia,Slovenia(Bratislava-Ondrej Nepela Arena).
Grupa B:Canada,Belarus,Franta,Elvetia.-(Kosice-Steel Arena).
Grupa C:Suedia,U.S.A,Norvegia,Austria.-(Kosice-Steel Arena).
Grupa D:Finlanda,Cehia,Letonia,Danemarca(Bratislava-Ondrej Nepela Arena).
Partidele se vor disputa in doua orase importante din Slovacia,primul este chiar capitala Bratislava si al doilea este Kosice,partida de deschidere se va disputa la Bratislava unde se vor intalni Germania si Rusia.
Ondrej Nepela Arena sau pe perioada campionatului mondial Orange Arena (datorita sponsorului),are o capacitate de 9766 de locuri insa pe durata acestui turneu mondial va avea o capacitate mai redusa adica 9246 de locuri.
Steel Arena din Kosice sau Arena din otel are o capacitate de 8347 de locuri ,in timpul acestui turneu va avea insa o capacitate de 7628 de locuri,este unul dintre cele mai moderne patinuare din Slovacia.