div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

marți, 4 august 2015

Cum stim daca un e-mail trimis a fost citit

Cum putem afla cand trimitem un e-mail daca destinatarul l-a primit si citit,pentru cei care folosesc Qutlook sau Mozila Thunderbird este foarte simplu de aflat daca e-mailurile au fost deschise si citite de catre destinatarul lor.
La aceste aplicatii se vor face urmatoarele setari:Tools-Options-E-mail Options-Message Handling-Tracking Options-(se bifeaza Read Receit sau Delivery Receipt)aceste setari sant pentru Qutlook,pentru Mozila sant urmatoarele:Tools-Option-Return Receipts-(se bifeaza When sending a message alwaysask for a receipt)
Pentru conturile de Yahoo si Gmail nu sant inca disponibile setari pentru aceasta optiune a unui utilizator de e-mail cu cont personal gratuit,exista insa alternativa sa optezi pentru serviciul platit Mail Plus la Yahoo,iar pentru Gmail doar pentru Google Apps pentru afaceri,educatie sau clientilor Gmail guvernamentali.

Cei de la firma americana Streak au dezvoltat o extensie gratuita pentru Google Crome care arata expeditorilor cand mailul a fost deschis .aceasta extensie este doar pentru conturile Gmail ,extensia este buna pentru firme dar si pentru simpli utilizatori Gmail,expeditori pot vedea pe harta locatia exacta a destinatarului in momentul deschideri mailului.
Pentru a vedea totusi cand un destinatar deschide un email trimis de expeditor mai exista o alternativa pusa gratuit la dispozitie de catre Whoreadme.
Whoreadme foloseste o poza invizibila in format GIF aceasta poza este folosita in urmarire pe servere si se numeste invisibile image tracking ,practic in timp ce destinatarul emailului deschide emailul acesta poza se descarca si serverul poate colecta datele dstinatarului si face rapotul pentru expeditor,acest raport va contine ISP-ul(Internet Service Provider). mai exact provaiderul de internet al destinatarului si IP-ul destinatarului ,locatia ,si ora la care acesta a deschis emailul,se mai da in raport si ce browser a folosit si cu ce sistem de operare ,daca a fost citit de pe pc sau mobil,in cazul in care in email s-au atasat si fisiere acest raport va contine si daca au fost sau nu descarcate,de asemenea si in cazul linkurilor atasate se va raporta daca au fost sau nu au fost accesate.

Pentru a beneficia de servicile oferite de aceasta aplicatie online trebuie creat un cont pe site-ul Whoreadme..com dupa care aveti posibilitatea de a trimite email ori din contul propriu de email ori din acest cont nou creat.
La aceasta aplicatie a celor de la Whoreadme. Se pot atasa mai multe conturi de email personale sau nu pentru a nu fi nevoit sa faceti un alt cont pe acest serviciu online de la Whoreadme,si astfel puteti monitoriza mai multe conturi de email in acelasi timp.
Inainte de a trimite un e-mail ar trebui totusi sa umblati si la setari deoarece aceasta aplicatie este setata la inceput pentru doar 20 de emailuri pe zi si 10 rapoarte,de asemenea e de stiut faptul si ca raportul de citire si primire va trebui setat ce anume va intereseaza sa monitorizeze cum ar fi de exemplu :atasamentele ,linkurile,foto sau alte detali care va intereseaza.
Atentie! Pentru a primi aceste rapoarte de pe acest serviciu online de monitorizare ,cand se trimite un email de pe adresa personala la sfarsitul adresei de email pentru care se face monitorizarea se se va trece simplu:.whoreadme.com ,indiferent ca se foloseste yahoo sau gmail,nu este nevoie daca se utilizeaza Whoreadme.
Dezavantajul la acest serviciu este ca uneori emailurile trimise pe adrese email de yahoo pot ajunge la spam datorita serviciului yahoo de securitate care detecteaza monitorizarile folosite de firmele de publicitate si atunci il detecteaza ca atare,alta parte proasta zic eu este setarea seviciului de email yahoo a destinatarului si anume nu toti utilizatori permit deschiderea automata a pozelor si in acest caz daca destinatarul de yahoo are aceasta setare si nu da deschidere pe acea poza expeditorul nu va mai sti daca a fost sau nu citit mailul cand a fost citit si de unde asadar daca destinatarul nu da click pe show image in cazul acestei setatari avute la email aceasta aplicatie devine nefolositoare practic deschiderea acelei imagini tip gif face totul sa functioneze aceasta aplicatie la fel se intampla si in cazul serviciului gmail daca utilizatorul are sa afiseze imaginile sau nu ,evitarea acestui dejavantaj ar putea fi la Whoreadme-Settings-SMTP-si creare cont SMTP,dupa aceasta setare se va evita trimiterea emailurilor la spam si vor ajunge mult mai repede ,plus ca se scapa de limitarea de rrapoarte ,configurarea de cont SMTP este foarte simpla de exemplu pentru gmail adaugati adresa de gmail ,dupa care la Host :SMTP. Gmail,la Port se pune 465 sau 587,la username se pune adresa cu care va logati pe gmail si la password bineinteles ca parola la acel cont,la SSL Autentification se bifeaza yes din partea dreapta,dupa care se da click pe Add.
In cazul in care doriti stergerea contului se face foarte simplu ,se da la Settings-si pe ultima optiune adica Close Account se introduce codul dat in casuta Code si dedesupt motivul pentru care renuntati la acest serviciu online de monitorizare ,dupa care da-ti terminare si deja nu mai exista acel cont.