duminică, 15 ianuarie 2017

BMW la CES 2017.

Producatorul auto german BMW a prezentat la CES 2017 in perioada 5-8 ianuarie,,in Las Vegas (SUA) la cea de-a 50 editie aniversara din acest an a Consumer Electonics Show ,un prototip auto numit BMW i Inside Future  si un sistem multimedia cu ecran holografic numit Holo-Active Touch ,producatorul german a comunicat ca acest nou sistem multimedia va aparea in curand si pe autoturismele de serie ale BMW.
La sistemul Holo-Active Touch imaginea holografica ,apare deasupra consolei centrale in acelasi timp detecteaza si miscarea degetelor si o interpreteaza ca si cum ecranul ar fi apasat. Confirmarea apasari virtuale declanseaza o vibratie si un sunet diferit de orice alta functie . 
BMW i Inside Future  este un prototip auto minimalist care delimiteaza zona pasagerilor de zona de condus ,acest model vrea sa ofere pasagerilor sai o calatorie placuta pana la destinatia propusa .
BMW i Inside Future are patru locuri ,nu are nici un buton fizic dar a fost conceput cu un spatiu special pentru depozitarea cartilor (sincer, nu stiu cine mai citeste din noua generatie carti in alt format decat cel digital ,dar sa remarcam acest aspect de design al producatorului  auto german).
Pentru pasageri acestui prototip ,BMW a inclus si sistemul Sound Curtain ,acest sistem are boxele fixate pe tetiere deoarece ,portierele lipsesc la acest nou prototip auto.
BMW i Inside Future are inclus si un widescreen pliabil in plafon care poate  fi utilizat de pasageri la conectarea deviceurilor personale ,pentru a vizualiza diverse  fisiere media ,pot naviga pe internet sau face streaming video ,deasemeni acest wideoscreen poate fi  folosit si ca lumina ambientala in diverse culori .
Compania auto germana BMW ,a mai prezentat si imbunatatirile aduse noului BMW Seria 5 ,acesta este echipat cu sistemul Connected Window care este o solutie inovatoare pentru conexiunea diverselor aplicatii cu serviciile disponibile ale BMW .
BMW Connected Window, ce este conectată la BMW Connected, permite planificarea călătoriilor și altor activitati chiar de pe smartphone sau smart TV, prin schimbul de informații și contacte dintre automobil și device-uri .
Noul model din Seria 5 ,are ca disponibilitate si condusul pe pilot automat ,acest mod foloseste sistemele de asistare a condusului care este deja pe modelele de serie .
                            
BMW Augmented Gesture Control este o  functie de control prin semne facute cu mana ce va permite conducătorilor să acceseze informaţii ample despre locurile sau clădirile pe care le intalnesc in timpul deplasari .