div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

miercuri, 1 februarie 2017

Nokia 6

                          
Compania finlandeza HMD Global Oy ,cumoscuta sub numele prescurtat ca HMD ,este compania care are dreptul legal de a utiliza brandul Nokia ,si care impreuna cu compania Foxconn(companie chineza care se ocupa de favricarea si distribuirea produselor), a lanssat primul smatphone Nokia din 2017 sub numele de Nokia 6,de mentionat ca HMD doreste sa mai lanseze alte 6 terminale mobile in acest an.
La MWC(Mobile World Congress),de anul acesta din Barcelona ,HMD va lansa si alte terminale mobile ,dintre care cel putin unul va fi comercializat la nivel global .
Acest produs a fost foarte bine primit pe piata chineza unde in  aproximativ 1 minut ,stocul pus la vanzare pe site-ul JD.com a fosr epuizat .
S-a estimat ca pana la data lansari au fost  peste 100.000 de precomenzi ,momentan acest terminal mobil este la vanzare doar pe piata din China ,din comunicatele companiei producatoare reiese ca acest terminal va fi disponibil doar pentru piata din China,si nu va avea vanzare la nivel global ,eu cred totusi ca daca va avea o vanzare peste asteptari se va comercializa si la nivel global ,ce va fi vom vedea in viitorul apropiat .
Specificatile tehnice ale Nokia 6:
Ecran IPS -5,5 inch(13.97 centimetri) ,rezolutie Full HD -1920X1080 pixeli,acest ecran este protejat de sticla curbata de 2,3 D Gorilla Glass.
Baterie de 3000 mAh cu o grosime de 7,8 mm,
Sistem de operare Android 7.0 Nougat .
Procesor  Qualcomm Snapdragon 430 octa-core cu un quad-core la 1.5 GHz pe Cortex-A53 și un quad-core la 1.2 GHz pe Cortex-A53, GPU Adreno 505.
4 GB de memorie RAM de tip LPDDR3, 64 GB spațiu de stocare și slot pentru card microSD de până la 128 GB.,4G LTE, slot combo.
Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.1, GPS, GLONASS, jack de 3.5 mm, scanner de amprentă, difuzoare duale; 
Camera principala de 16 Megapixeli cu PDAF, deschidere de  f /2.0, LED flash, filmează Full HD ,dispune si de cameră  frontală de 8 Megapixeli cu deschidere de  f /2.0.
Slotul SIM microSD hibrid este situat pe partea stângă, în timp ce port grila difuzorului și USB-ul se afla în partea de jos a telefonului.
Sub afișajul telefonului se afla cheia de origine fizică care găzduiește scanerul de amprente, flancat de taste de navigare . 
Scanerul de amprente este un pic mai îngust decat in mod normal, dar funcționează destul de bine atunci când terminați configurarea telefonului.
Datorita faptului ca telefonul Nokia 6 este destinat pentru piața chineză , nu este livrat împreună cu Google Play Services.
Pretul estimativ al Nokia 6 este de 245 de dolari.