sâmbătă, 12 august 2017

Windows 10 Pro for Workstations.

Compania Microsoft, va lansa in curand noul sistem de operare numit Windows 10 Pro for Workstations, acest sistem de operare a fost creat pentru calculatoare care dispun de o memorie RAM foarte mare, si procesoare foarte puternice, in general este destinat pentru servere.
Noul sistem de operare este diferit de varianta standard de Windows 10, ascest nou sistem este conceput special pentru sisteme cu dotari tehnice superioare fata de cele ale utilizatorilor obisnuiti.
Windows 10 Pro for Workstations foloseste Resilent File System, un sistem de fisiere care este foarte util celor care folosesc solutile de stocare de mare capacitate, Resilent File System ofera deasemeni si o mai buna protectie impotriva erorilor care pot corupe datele stocate.
Windows 10 Pro for Workstations utilizeaza si SMB Direct, care este foarte util la o latenta mai mica a placii de retea si care faciliteaza consumul mai redus al procesorului, retelele de mare viteza sunt astfel ajutate sa functioeze la capacitatea maxima.
Windows 10 Pro for Workstations are un suport hardware extins, el va putea folosi procesoare de servere, Intel Xeon sau AMD Opteron, noul sistem de operare va fi capabil sa recunoasca pana la patru procesoare fizice si 6 TB de memorie RAM., sistemul suporta si memoriile non-volatile -NVDIMM-N, memorii care pot oferi o viteza foarte mare de citire si scriere, si care permit accesarea datelor stocate chiar si cand sistemul este oprit.
Windows 10 Pro for Workstations va fi disponibil din luna Septembrie, atunci când va fi lansat şi un nou update pentru versiunile obişnuite de Windows 10, numit Creators Update.