vineri, 28 iunie 2024

Mascota Campionatului European de fotbal din Germania 2024 este ursul Albärt.

Mascota Campionatului European de fotbal din Germania 2024 este ursul Albärt el aduce un omagiu ursuleţului de pluş, care îşi are originea în Germania, la începutul secolului 20, a anunţat UEFA.
Organizatorii germani au ales un urs şi datorită faptului că ursul este un simbol al capitalei Germaniei şi speră să aibă succes cu această alegere.
Mascota plăteşte tribut ursulețului Teddy, jucăria copilăriei, care își are originile în Germania, în secolul 20. Sperăm să inspire 10 milioane de copii din întreaga Europă să fie activi, prin mişcarea #MakeMoves care se desfășoară în școli, provocându-i pe elevi să dea viață mascotei folosindu-se de propria activitate fizică.
Ca părinte, știu cât de important este să dezvolți imaginația unui copil. Odată cu introducerea mascotei turneului, sperăm să creăm un personaj amuzant și simpatic, care să îi inspire pe copii să joace fotbal.
Albärt a călătorit în școli din toată Europa, „provocându-i pe elevi să-și folosească propria activitate fizică ”.
Philipp Lahm, ambasador EURO 2024 și fost căpitan al Germaniei
Mascota oficială a Euro 2024 a fost desemnată Albärt, în urma unui vot efectuat în rândul userilor UEFA.com și al elevilor din întreaga Europă, prin intermediul programului special al UEFA "Fotbalul în Școli".
Prezentat suporterilor echipei Germaniei înainte de partida amicală a echipei naționale a Germaniei împotriva Columbiei în iunie 2023, Albärt a vizitat o școală primară din oraşul german Gelsenkirchen în aceiaşi zi.