sâmbătă, 14 mai 2011

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata ,Slovacia 2011 -Sferturile de finala

La Bratislava,in Slovacia pe Orange Arena s-au disputat miercuri si joi partidele din  sferturile de finala ale Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,castigatoarele din aceste partide cu sistem eliminatoriu s-au calificat in semifinale .
Miercuri 11mai ,Bratislava ,Orange Arena -ora17:15:
In prima partida din sferturile de finala s-au intalnit echipele Cehiei si U.S.A,partida castigata de echipa Cehiei cu un categoric scor de 4-0(1-0)(1-0)(2-0),golurile au fost marcate de catre Jagr Jaromir in minutele :18:45,24:47 si 56:25,si de catre Plekanec Tomas in minutul 50:33.
Jaromir Jagr la cei 39 de ani a reusit sa arate ca inca mai poate sa joace la un nivel inalt si a obtinut cam tot ce a vrut in aceasta partida el reusind si hat-trickul de remarcat si portarul echipei americane Conklin Ty care desi a primit 4 goluri a aparat foarte bine pe toata durata partidei ,reducand cu mult proportile pe care ar fi putut sa ajunga scorul final ,pe total americani nici nu sperau la mai mult ei nu au reusit sa aduca cea mai buna formatie la acest turneu final asta ca in fiecare an datorita campionatului intern (NHL),alcatuind o formatie din jucatori foarte tineri si din jucatori aproape de sfarsitul carierei ,au realizat trecerea de grupe si ramanerea in cotinuare in divizia de top ,si poate daca nu ar fi intalnit actuala campioana mondiala si anume Cehia ,poate ar fi ajuns in semifinale .
Astfel Cehia s-a calificat fara emotii in semifinale urmand sa intalneasca invingatoarea din partida a doua a zilei dintre Suedia si Germania.
                              
                                Rezumat video:Cehia-U.S.A
                                       sursa :YouTube
Miercuri 11mai ,Bratislava ,Orange Arena -ora 21:15.
In cea de-a doua partida a zilei de miercuri s-a disputat partida dintre Suedia si Germania ,partida castigata fara mari probleme de catre echipa Suediei care a reusit sa castige cu scorul final de 5-2(2-1)(2-1)(1-0),echipa antrenata de Uwe Krupp nu a reusit mai nimic dupa calificarea din grupe si asta s-a vazut si in aceasta partida care a fost dominata din prima pana in ultima repriza de catre echipa Suediei care era a doua calificata in prima semifinala din data de 13mai 2011.
                                 
                                 Rezumat video:Suedia-Germania
                                         sursa :YouTube
Joi 12mai,Bratislava ,Orange Arena -ora :17:15
In prima partida disputata joi la Bratislava ,s-au intalnit echipele Finlandei si Norvegiei ,si asa cum era de asteptat echipa Finlandei cu un lot mult mai valoros a invins echipa Norvegiei cu scorul final de 4-1(0-0)(4-1)(0-0).
Echipa Finlandei a inscris prin :Immonen Jarkko in minutele 26:01si 35:38,
Ruutu Tuomo in minutul 28:43 si Lajunen Jani in minutul 38:39,pentru echipa Norvegiei a inscris Olimb Ken Andre in minutul 23:56 cand scorul devenea 1-0 pentru echipa Norvegiei.
Immonen Jarkko de la finlandezi a fost cel mai bun jucator al acestei partide ,a reusit numeroase actiuni periculoase la poarta aparata de Haugen Lars,dintre care in doua a si marcat.
Prima semifinalista din a doua semifinala era Finlanda care astepta rezultatul final din cea de-a doua partida de joi ,dintre echipele Canadei si Rusiei pentru a afla adversarul de vineri din semifinala .
                                  Rezumat video:Finlanda-Norvegia
                                              sursa :YouTube
Joi 12mai,Bratislava ,Orange Arena -ora 21:15
Ultima partida din sferturile de finala putea foarte bine sa fie chiar o finala ,dar iata ca cele doua eterne rivale Canada si Rusia s-au intalnit in sferturile de finala ,invingatoarea urmand sa intalneasca Finlanda in semifinala si daca multi o si vedeau calificata in semifinala pe echipa Canadei ,datorita evolutiei foarte bune la acest turneu final se pare ca echipa Rusiei s-a mobilizat mai bine si a reusit sa castige aceasta partida cu scorul final de 2-1(0-0)(0-1)(2-0),asta dupa ce canadieni au condus in repriza a doua cu 1-0 .
Repriza decisiva a fost fara discutie cea de-a treia repriza ,daca prima a fost una de tatonare a celor doua echipe ,si cea de-a doua a apartinut canadienilor care au reusit sa si inscrie in minutul 25:32 prin Spezza Jason ,repriza a treia a apartinut jucatorilor rusi care au reusit sa egaleze prin Kaigordov Alexei in minutul 49:07,dupa acest gol jucatori canadieni parca nu s-au mai regasit si au facut foarte multe greseli in aparare cea ce a dus si la golul cu numarul doi inscris de Kovalchuk Ilya in minutul 52:19.,de remarcat faptul ca vedeta rusilor Alexander Ovechkin nu s-a prea ''vazut '' in aceasta partida si cam in tot turneul pana acum nu a reusit sa inscrie nici un gol .
Si astfel echipa Rusiei se califica in semifinala ,de remarcat ca la acest turneu final rusi au reusit sa adune cam tot ce au mai bun si au format un lot compact care desi au avut trei infrangeri pe parcursul acestui turneu au reusit sa arate ca sant totusi o echipa de temut .
                                   Rezumat video:Canada-Rusia
                                              sursa :YouTube


Semifinale :Vineri 13mai,Bratislava ,Orange Arena .
Cehia-Suedia        -ora:17:15=2-5(0-0)(1-2)(1-3)
Finlanda -Rusia    -ora:21:15=3-0(0-0)(1-0)(2-0)