div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

joi, 26 decembrie 2019

Cupa Spengler 2019-Editia 93.

În perioada 26 decembrie -31 decembrie 2019, la Davos (Elveţia) va avea loc a 93 -a ediţie a Cupei Davos la Hochei pe gheaţă, iar în aceste cinci zile rămase până la sfârşitul acestui an, oraşul Davos va fi în centrul atenţiei iubitorilor de Hochei pe gheaţă.
Acest trofeu Cupa Spengler a fost donat de doctor Carl Spengler din Davos si a fost acordat pentru prima data in anul 1923.
Cupa Spengler se dispută între Crăciun şi Anul Nou şi este considerat cel mai important turneu internaţional de Hochei pe gheaţă, în acest an participă următoarele 6 echipe: HC Davos (echipa gazdă), naţională Canadei (echipa invitată anual), HC Ocelari Trinec (Cehia), Salavat YulaevUfa(Rusia), HC Ambri-Piotta(Elvetia),TPS Turku (Finlanda).
H.C Davos, echipa gazdă participă în fiecare an la acest turneu ca de altfel şi echipa naţională a Canadei care are jucători care activează în Europa, celelalte echipe variază de la an la an, dar în general sunt din Germania, Rusia, Belarus, Elveţia sau Republica Cehă.  
Mascota echipei din Davos şi a turneului anual care se desfăşoară la fiecare sfârşit de an, este Hitsch, el este cel care creează întotdeauna bună dispoziţie pe patinoarul Vaillant Arena.
În Cupa Spengler cele şase echipe sunt împărţite în două grupe de câte trei echipe, în prima grupă numită "Torriani" se dispută partidele de după amiază, iar în grupa denumită "Cattini" se vor disputa partidele care se dispută seara.
În fiecare an partida de deschidere a Cupei Spengler va avea loc în ziua de 26 decembrie începând cu ora locală 15:00.
Iata si componenta celor doua grupe de anul acesta :
Grupa "Torriani" :HC Ambri-Piotta,Salavat Yulaev Ufa si TPS Turku,
Grupa "Cattini" :HC Davos,Canada si HC Ocelari Trinec.
Programul partidelor din grupe si zilele de desfasurare:
26.12.2019
Grupa "Torriani"-HC Ambri-Piotta - Salavat Yulaev Ufa
Grupa "Cattini"-HC Ocelari Trinec - Canada
27.12.2019
Grupa "Torriani"-Salavat YulaevUfa - TPS Turku,
Grupa "Cattini"-HC Davos - HC Ocelari Trinec
28.12.2019
Grupa "Torriani"-HC Ambri-Piotta - TPS Turku
Grupa "Cattini"-Canada - HC Davos