vineri, 21 mai 2021

Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă - Letonia 2021 - ziua 1. Rusia învinge Cehia şi Letonia învinge Canada.

Astăzi 21 mai 2021, a început Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă acesta se desfăşoară în acest an în Letonia pe cele două patinoare gazdă din oraşul Riga, cele două patinoare sunt Arena Riga şi OSC (Centrul Sportiv Olimpic) Riga.
Favoritele pentru câştigarea acestui Campionat mondial sunt Canada, Rusia şi câştigătoarea ultimului Campionat mondial Finlanda.
Acest Campionat mondial începe în data de 21 mai 2021 şi se termină în data de 06 iunie 2021, cele 16 echipe sunt împărţite în două grupe numite A şi B formate din opt echipe.
Cele două grupe cuprind următoarele echipe naţionale:
Grupa A: Rusia, Suedia, Republica Cehă, Elveția, Slovacia, Danemarca, Belarus și Marea Britanie.
Grupa B: Letonia, Canada, Kazahstan, Italia, Statele Unite ale Americii, Norvegia, Finlanda și Germania.
Deşi iniţial la acest Campionat mondial se luase decizia să se joace toate partidele fără spectatori în tribune, în data de 20 mai 2021 parlamentul leton a luat decizia ca toate persoanele vaccinate sau care nu prezintă simptome de COVID-19 pot fi în tribune la orice partidă disputată la acest Campionat mondial.
În acest an nu vor fi create zone pentru fani ca în alţi ani din cauza virusului COVID-19.
Punctajul la acest Campionat mondial nu este diferit de cel care a fost aplicat la turneele anterioare astfel pentru o victorie în timpul regulamentar o echipă câștigă trei puncte, victoria în prelungiri va oferi două puncte, iar o înfrângere în timp suplimentar va fi punctată cu un punct.
Dacă mai multe echipe termină grupa cu același număr de puncte, clasamentul va fi realizat pe baza rezultatelor partidelor unul împotriva celuilalt.
Dacă rezultatul este egal după trei reprize, partida va continua în prelungiri. Dacă nicio echipă nu înscrie în prelungiri, câștigătorul va fi determinat într-o serie de lovituri de departajare (penalty).
În partidele din grupă, prelungirile vor dura până când se înscrie primul gol sau cinci minute dacă nu se înscrie niciun gol în partidele de turneu eliminatoriu, timpul suplimentar va dura până la 10 minute.
Condiții diferite se vor aplica în finală, unde nu este programată nici o lovitură după terminarea timpului de joc în caz de egalitate la sfârșitul timpului obișnuit, câștigătorul va fi determinat într-una sau mai multe reprize de prelungiri cu durata de 20 de minute până când o echipă va marca golul câștigător.
În timpul suplimentar de joc fiecare echipă va avea un portar și trei jucători pe gheaţă.
La loviturile de departajare se vor numi cinci jucători indiferent de postul ocupat în echipă, dacă la sfârșitul acelei serii, scorul este încă egal, seria va continua până când se determină câștigătorul.
Dacă trei sau mai multe echipe termină în grup cu același număr de puncte și numărul de puncte marcate în jocurile reciproce este același, următorii factori decisivi vor fi diferența de goluri și numărul de goluri marcate în jocurile reciproce.
Echipele din cele două grupe se vor întâlni în Sferturile de finală conform sistemului clasări în clasament şi anume 1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A.
Câștigătorii Sferturilor de finală vor fi împerecheați în Semifinale în funcție de clasamentul lor în runda grupelor, din nou cu locul cel mai mare și cel mai mic în Semifinale.
Câștigătorii Semifinalei se vor întâlni în partida pentru titlu pe 6 iunie, iar învinșii din Semifinale se vor întâlni pentru a-i determina pe câștigătorii medaliei de bronz.
În prima zi a Campionatului Mondial s-au disputat patru partide câte două din fiecare grupă A şi B.
Iată şi rezultatele zilei de azi:
Grupa A - OSC (Centrul Sportiv Olimpic) Riga.
Rusia - Cehia = 4-3(1-1)(1-1)(2-1).
Golurile acestei partide au fost inscrise pentru Rusia de:Burdasov Anton in minutul 04:16m,Shvets Rocovoi in minutul 35:27,Barabanov Alexander in minutul 45:28 si golul victoriei Grigorenko Mikhail in minutul 59:41.
Pentru echipa Cehiei au inscris:Flek  Jakub in minutul 09:26,Vrana Jakub in minutul 37:53 si Kubalik Dominik i minutul 57:23.
Belarus - Slovacia =2-5(0-3)(0-0)(2-2).
Pentru echipa Belarus au inscris:Mikhail Stefanovich si Yegor Sharangovich
Pentru echipa Slovaciei au inscris : Marek Hrivík ,Kristián Pospíšil si Peter Cehlárik cate doua goluri fiecare.

Grupa B Arena Riga
Germania - Italia =9-4(2-2)(5-0)(2-2).
In acesta partida pentru nationala Germaniei au inscris:
Tom Kuhnhackl, Moritz Muller, Tobias Rieder , Frederik Tiffels, , Lukas Reichel, Matthias Plachta, Leonhard Pfoderl si Marcel Noebels 2 goluri.
Pentru echipa nationala a Italiei au inscris:Alex Petan, Luca Frigo, Anthony Bardaro si Daniel Frank.
Canada - Letonia = 0-2(0-1)(0-1)(0-0).
Golurile acestei partide au fost inscrise pentru Letonia de :Indrasis Miks in minutul 19:58 si Batana Oskars in minutul 28:39.