sâmbătă, 1 mai 2021

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata - Letonia 2021.

Anul acesta în perioada 21 mai - 06 iunie ,pe patinoarul Arena Riga din Riga(Letonia) se va desfăşura Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă ,unde vor participa cele mai bune 16 echipe naţionale de Hochei pe gheaţă din lume.
Cele 16 echipe naţionale participante la acest Campionat Mondial sunt împărţite în două grupe acestea sunt:
Grupa A-Rusia,Suedia,Cehia,Elveţia,Slovacia,Danemarca,Belarus ,şi Marea Britanie. 
Grupa B-Canada,Finlanda ,Statele Unite ale Americi, Germania, Letonia, Norvegia,Kazahstan şi Italia.
Acest Campionat Mondial trebuia să se desfăşoare în două ţări şi anume Letonia la Riga şi Belarus la Minsk ,dar datorită situaţiei politice din Belarus şi a imposibilităţi de a garanta securitatea echipelor participante şi a tot ce implica un asemenea eveniment.
Au fost luate în calcul şi două ţări care au dorit să ajute şi să organizeze în locul Belarus ca ţara gazdă,acestea au fost Slovacia (Bratislava) şi Danemarca(Herning).
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Hochei pe gheaţă a ,ultumit celor două ţări care au dorit să organizeze alături de Letonia acest Campionat Mondial ,acesta a declarat:Aș dori să mulțumesc membrilor noștri din Danemarca și Slovacia pentru disponibilitatea lor de a-și asuma sarcinile de găzduire pentru Campionatul Mondial cu un preaviz atât de scurt”,
„În cele din urmă, Consiliul consideră că păstrarea întregului turneu într-o țară ne permite să fim flexibili. Putem găsi soluții eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a implementa un concept de bule, dar, de asemenea, ne putem pune într-o poziție pregătită pentru a-i întâmpina pe fani la Campionatul Mondial, dacă este sigur să facem acest lucru. ”
Consiliul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe gheaţă a votat pentru confirmarea oraşului Riga, din Letonia, ca singură gazdă pentru acest  Campionat Mondial de Hochei pe gheață din anul 2021.
Consiliul  Federaţiei Internaţionale de Hochei pe gheaţă a citat provocările aflate în curs de punere de către COVID-19, împreună cu diverse motive tehnice pentru decizia să de a menține turneul într-un singur oraș.
Având în vedere incertitudinea continuă cu privire la restricțiile internaționale de călătorie, Consiliul consideră că păstrarea tuturor echipelor din Riga pe tot parcursul turneului și evitarea călătoriilor între două țări gazdă este cea mai sigură și mai rentabilă modalitate de a desfăşura acest Campionat Mondial.
Pentru o bună desfăşurare Federtia Internaţională de Hochei pe gheaţă a pus totuşi nişte condiţii,iată care sunt acestea:
Locul principal va fi Arena Riga din Riga și va găzdui Grupa B, două jocuri din sferturile de finală, rundă de semifinale și runda de medalii
Al doilea loc de desfășurare va fi Centrul Sportiv Olimpic, care va fi transformat într-un patinoar de 6.000 de locuri și va găzdui grupa A și două jocuri din sferturile de finală
Patinoarul Daugava, la aproximativ 10 minute de Arena Riga, va servi ca arena de antrenament cu două straturi de gheață. Arena este în prezent în construcție și urmează să fie terminată până la sfârșitul lunii martie
Cele 16 echipe participante vor fi găzduite într-un singur hotel.
In cazul în care situația COVID-19 din Letonia se îmbunătățește până in punctul în care spectatorii ar fi lăsați să urmărească jocuri, IIHF împreună cu Comitetul local de organizare ar fi pregătiți să inițieze o ofertă de bilete în termen de trei zile înainte de notificarea aprobării guvernului pentru a găzdui fani in patinoarul din Riga.
Mascota acestui Campionat Mondial de Hochei pe gheata este ariciul Spiky acesta a fost creat de designerul Janis Burmeisters.
Comitetul de organizare al Campionatului Mondial din Letonia 2021 a ales trupa letonă populară Astro'n'out pentru a crea melodia.
drepturi de autor:YouTube
Melodia oficiala a acestui Campionat Mondial din Letonia se numeste Pentru slava si bucurie (For Glory and Joy) si este interpretata de formatia letona Astro'n'out .
"Este o mare onoare să creezi melodia oficială a unui eveniment atât de important. Melodia este despre a merge la victorii și credem că toată lumea din comunitatea globală de Hochei pe gheata va putea să se asocieze cu mesajul acestei melodii, precum și ascultători care se provoacă în fiecare zi, căutând noi realizări personale ", a declarat cântăreața grupului Astro'n'out ,Mara Upmane-Holsteine.