vineri, 28 iunie 2024

Mascota Campionatului European de fotbal din Germania 2024 este ursul Albärt.

Mascota Campionatului European de fotbal din Germania 2024 este ursul Albärt el aduce un omagiu ursuleţului de pluş, care îşi are originea în Germania, la începutul secolului 20, a anunţat UEFA.
Organizatorii germani au ales un urs şi datorită faptului că ursul este un simbol al capitalei Germaniei şi speră să aibă succes cu această alegere.
Mascota plăteşte tribut ursulețului Teddy, jucăria copilăriei, care își are originile în Germania, în secolul 20. Sperăm să inspire 10 milioane de copii din întreaga Europă să fie activi, prin mişcarea #MakeMoves care se desfășoară în școli, provocându-i pe elevi să dea viață mascotei folosindu-se de propria activitate fizică.
Ca părinte, știu cât de important este să dezvolți imaginația unui copil. Odată cu introducerea mascotei turneului, sperăm să creăm un personaj amuzant și simpatic, care să îi inspire pe copii să joace fotbal.
Albärt a călătorit în școli din toată Europa, „provocându-i pe elevi să-și folosească propria activitate fizică ”.
Philipp Lahm, ambasador EURO 2024 și fost căpitan al Germaniei
Mascota oficială a Euro 2024 a fost desemnată Albärt, în urma unui vot efectuat în rândul userilor UEFA.com și al elevilor din întreaga Europă, prin intermediul programului special al UEFA "Fotbalul în Școli".
Prezentat suporterilor echipei Germaniei înainte de partida amicală a echipei naționale a Germaniei împotriva Columbiei în iunie 2023, Albärt a vizitat o școală primară din oraşul german Gelsenkirchen în aceiaşi zi.

luni, 24 iunie 2024

Germania un egal cât o victorie la Euro 2024.

Ieri seară la Frankfurt pe Main pe stadionul Frankfurt Arena în ultima partidă din grupa A s-a disputat partida dintre Elveția şi Germania această partidă s-a terminat cu scorul final de 1-1(1-0).
La această partidă au asistat aproximativ 47.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Daniele Orsato din Italia.
Cartonașe galbene: Dan Ndoye in minutul 25,Granit Xhaka in minutul 67,Silvan Widmer in minutul 81(Elveția)/Jonathan Tah in minutul 38 (Germania).
Golurile acestei partide au fost înscrise de Dan Ndoye în minutul 28 pentru Elveţia şi Niclas Fullkrug în minutul 90+2 pentru Germania.
Elveția:
Yann Sommer,Fabian Schar,Manuel Akanji,Ricardo Rodriguez,Silvan Wildmer,Remo Frauler,Granit Xhaka,Michel Aebischer,Dan Ndoye(Zeki Amdouni- minutul 65),Fabian Rieder (Ruben Vergas - minutul 65),Breel Embolo(Kwado Duah - minutul 65).
Germania:
Manuel Neuer,Antonio Rudiger,Jonathan Tah,Joshua Kimmich,Kai Havertz,Toni Kross,Jamal Musiala(Niclas Fullkrug - minutul 76),Florian Wirtz(Leroy Sane - minutul 76),Maximilian Mittelstädt,Ilkay Gündoğan,Robert Andrich(Maximilian Beier - minutul 66).
Înaintea acestei partide ambele echipe naţionale erau deja calificate în Optimile Campionatului European datorită numărului de puncte, în urma acestui rezultat de egalitate echipa naţională a Germaniei termină pe primul loc în grupa A cu un total de 7 puncte urmată pe locul 2 de echipa naţională a Elveţiei cu 5 puncte pe locul 3 se află echipa Ungariei care a reuşit ieri seară să învingă echipa Scoţiei cu scorul de 1-0, gol înscris în minutul 90+10 de Kevin Csoboth, pe ultimul loc din această grupă A se afla echipa Scoţiei cu 1 punct.
Germania a câștigat grupa A și va juca în Optimile de finală cu formația clasată pe locul 2 în grupa C această partidă este programată în data de 29 iunie 2024, de la ora 22:00, pe Westfalenstadion din Dortmund.
Elveția a încheiat grupa A pe locul 2 și va juca în Optimile de finală, în data de 29 iunie 2024, de la ora 19:00 cu echipa clasată pe locul 2 în grupa B această partidă se joacă pe Olympiastadion din Berlin.
Echipa naţională a Ungariei trebuie să aștepte finalul celorlalte grupe pentru a afla dacă va juca în Optimile de finală de la Euro 2024.
Iata si rezultatele din grupa A de la Euro 2024:

duminică, 23 iunie 2024

Fire este imnul oficial al Euro 2024 din Germania.

            Melodia Fire interpretată de Medusa, One Republic şi Leony, va fi imnul oficial al Campionatului European de fotbal 2024 din Germania. .         
           Sursa :YouTube
Această melodie a fost lansată în data de 10 mai 2024 pe canalul de YouTube melodia Fire va fi ascultată pe toate stadioanele care găzduiesc Euro 2024,ea va fi interpretata live la festivitatea de închidere a Euro 2024.Meduza este o trupă italiană de muzică electronică, formată din trei membri: Luca de Gregorio, Mattia Vitale și Simone Giani. A fost înfiinţată în anul 2018 și are melodii cu sute de milioane de vizualizări. Pe Spotify, una dintre cele mai mari platforme de streaming din lume, are aproape 20 de milioane de ascultători lunari. Componenţi formaţiei Meduza au declarat: spus: „Acum mai mult ca niciodată, puterea muzicii de a ne uni este de netăgăduit. Ca fani ai fotbalului, suntem încântați să combinăm pasiunea noastră pentru acest joc cu muzica noastră pentru UEFA EURO 2024.” OneRepublic este o formație pop-rock americană, care s-a înființat în Colorado, în anul 2003. Este compusă din 5 membri: Ryan Tedder (pianist), Zach Filkins (chitară acustică), Drew Brown (pian), Eddie Fisher (chitară) și Brent Kutzle (pian). Are melodii cu miliarde de vizualizări, precum „I Ain't Worried” sau „Counting Stars”. Peste 55 de milioane de ascultători lunari pe Spotify are această formație.Ryan Tedder de la OneRepublic a spus: „Astăzi este o zi specială odată cu lansarea „FIRE”. Am scris această piesă pentru fani de fotbal și muzică de pretutindeni, sperând că ne va inspira și ne va uni în timp ce numărăm până la UEFA EURO 2024. Campania #LightYourFire este o invitație adresată fanilor din întreaga lume să ni se alăture în această călătorie.”

Leony este o artistă care contribuie la acest imn, ea este o cântăreață și compozitoare pop de origine germană. Primele piese muzicale au fost lansate în anul 2017 și este cea mai puțin cunoscută artistă care interpretează imnul, cu doar 6 milioane de ascultători lunari pe platformele de streaming.
Leony a spus: „Sunt încântată că „FIRE” a ieșit! Am crescut uitându-mă la turneul această împreună cu familia mea și așa m-am îndrăgostit de fotbal. Cu această ediție, venind în țara mea natală, Germania, și făcând parte din proiectul muzical, este un vis devenit realitate.
Melodia Fire a fost compusă de cântărețul și producătorul american Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic, și produsă de trio-ul electronic italian MEDUZA. Potrivit UEFA melodia Fire "îmbină producția house bine-cunoscută a grupului italian, peisajele sonore captivante ale OneRepublic și expertiza pop a lui Leony într-un cântec care întruchipează fervoarea și spiritul fanilor fotbalului și al muzicii deopotrivă".
Guy-Laurent Epstein, director de marketing UEFA, a declarat: „Muzica și fotbalul sunt, de mult timp, interconectate pentru a inspira, a uni și a captivă. În timp ce lumea așteaptă cu nerăbdare această vară pentru a începe campionatul, suntem încântați să dezvăluim imnul oficial al UEFA EURO 2024, care servește ca o coloană sonoră atemporală, însoțind toate emoțiile și momentele de neuitat pe care doar această mare competiție le poate aduce, în același timp unind fanii prin dragostea jocului.”
                                     Sursa :YouTube
UEFA a anunțat că melodia "Fire" va fi interpretată live de Meduza ,One Republic si Leony la ceremonia de închidere a EURO 2024, înaintea finalei competiției, programată pentru 14 iulie 2024 la Berlin.

sâmbătă, 22 iunie 2024

Stadioanele Campionatului European 2024 din Germania.

Partidele de la Campionatul European de fotbal vor avea loc pe 10 stadioane din 10 orașe, iar 9 dintre acestea au organizat partide și la Cupa Mondială din 2006.Cele 10 orașe care vor organiza partidele de la Campionatul European de fotbal sunt Berlin, Koln,München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Dusseldorf.
⚽Berlin - Olympiastadion - 6 partide.
Adresa:Olympischer Platz 3,14053 Berlin ,Germania.
Cu o capacitate de 70.000 de locuri, stadionul olimpic al celor de la Hertha Berlin va organiza o nouă finală de turneu final.
În anul 2006, pe Olympiastadion se juca finala Cupei Mondiale dintre Italia și Franța. Un alt eveniment important care a avut loc pe acest stadion a fost finala UEFA Champions League din anul 2015 dintre FC Barcelona și Juventus Torino.
Olympiastadion va fi gazda la finală din data de 14 iunie 2024 şi va fi gazda la trei partide din faza grupelor, o partidă din Optimi și o partidă din Sferturi.
⚽Köln - RheinEnergieStadium - 5 partide
Stadionul echipei 1. FC Koln a fost reconstruit pentru partidele de la Cupa Mondială din 2006. 
În urma pandemiei de COVID-19 din Europa, finala UEFA Europa League din 2020 a fost mutată de la Stadion Energa Gdańsk din Gdańsk, Polonia, la RheinEnergieStadion, pentru a se juca cu ușile închise. Sevilla a câștigat partida învingând Inter Milano cu 3–2.
 are o capacitate de 50.000 de locuri. Va organiza patru partide din faza grupelor și o partida din Optimi.
⚽Dortmund - Dortmund Arena (Signal Iduna Park) - 6 partide
Adresa: Strobelallee 50, 44139 Dortmund, Germania
Are o capacitate aproximativă de 81.356 de locuri.
Stadionul celor de la Borussia Dortmund va organiza 6 partide la Campionatul European din 2024. Cu o capacitate de 66.000 de locuri la partidele organizate sub egida UEFA, stadionul a mai organizat finala Cupei UEFA din 2001 dintre Liverpool și Deportivo Alaves.
Stadionul din Dortmund va organiza patru partide din faza grupelor, una din Optimi și o Semifinală.
⚽Düsseldorf - Dusseldorf Arena (Merkur Spiel-Arena)- 5 partide
Stadionul echipei Fortuna Dusseldorf este una dintre cele mai mici arene de la Campionatul European de fotbal, dar cu toate acestea are o capacitate de 54.600 de locuri. Este singurul stadion de la turneul final european care nu a organizat partide la Cupa Mondială din 2006.
Stadionul are un acoperiș retractabil, precum și un sistem de încălzire care face posibilă găzduirea confortabilă a evenimentelor pe tot parcursul anului.
La Campionatul European de fotbal va organiza trei partide din faza grupelor, o partidă din Optimi și o partidă din Sferturi de finală.
Stadionul va fi unul dintre locurile de desfășurare a UEFA Euro 2024. Cu toate acestea, din cauza contractelor de sponsorizare, arena se va numi „Düsseldorf Arena” în timpul turneului.
⚽Frankfurt - Frankfurt Arena (Deutsche Bank Arena) - 5 partide.
Cu o capacitate de 51.500 de locuri, stadionul celor de la Eintracht Frankfurt a fost construit în anul 1925 și a găzduit mai multe partide de la evenimente importante, printre care EURO 1988 și Cupa Mondială din 2006.
La Campionatul European din 2024 va organiza patru partide din faza grupelor și o partidă din Optimi.
⚽Gelsenkirchen - Arena Aufschalke (Veltins Arena) - 4 partide
Stadionul echipei FC Schalke 04 va găzdui patru partide la Campionatul European 2024.
Cu o capacitate de 62.271 de locuri de spectatori pentru meciurile de fotbal la nivel național și 54.740 de spectatori pentru jocurile internaționale din cauza interziceri locurilor în picioare.
Gelsenkirchen Arena are un acoperiș retractabil, arena din Gelsenkirchen va organiza trei partide din faza grupelor și o partidă din Optimi. În anul 2006, pe acest stadion s-a jucat Sfertul de finală dintre Anglia și Portugalia.
⚽Hamburg - Hamburg Arena (Volksparkstadion) - 5 partide
Inaugurat în anul 1953 și renovat în anul 2000, Volksparkstadion a organizat partide la EURO 1988 și Cupa Mondială din 2006.
Stadionul din Hamburg a mai organizat și finală Europa League din anul 2010 dintre Atletico Madrid și Fulham.
Cu o capacitate de 57.000 de locuri pentru campionatul Germaniei şi 51.500 de locuri pentru partidele internaţionale, stadionul Volksparkstadion va organiza patru partide din faza grupelor și un Sfert de finală.
⚽Leipzig -Leipzig Stadium (Red Bull Arena) - 4 partide.
Stadionul echipei RB Leipzig a fost inaugurat în anul 2004 și a mai organizat până acum partide de la Cupa Mondială din anul 2006. Cel mai mare stadion din fostul stat RDG(Republica Democrata Germană), cu o capacitate de 47.069 de locuri în campionatul Germaniei şi 45.228 de locuri la partidele internaţionale, va găzdui trei partide din faza grupelor și o partidă din Optimile de finală.
⚽Stuttgart - Stuttgart Arena(MHP Arena) - 5 partide
Stadionul echipei VfB Stuttgart,este un stadion de fotbal din Neckarpark din districtul Bad Cannstatt din Stuttgart cu o capacitate de 60.058 de locuri in campionatul Germaniei si 54.812 locuri la partidele internationale, va gazdui patru partide din faza grupelor și un Sfert de finală la Campionatul European de fotbal 2024 a mai găzduit partide la Cupele Mondiale din anii 1974 și 2006, dar și la Campionatul European din anul 1988.
⚽München - München Fotball Arena (Allianz Arena) - 6 partide
Stadionul echipei Bayern München va găzdui 6 partide la Campionatul European de fotbal este un stadion de fotbal situat în nordul orașului München, în Bavaria, Germania.
Inaugurat în anul 2005, capacitatea stadionului a fost lărgită începând cu sezonul 2014/15 stadionul are acum o capacitate de 75.000 de spectatori (pentru jocuri internaționale ceva mai mult decât 71.000) cu 57.343 locuri de șezut, 13.794 locuri de stat în picioare, 1.374 locuri de lojă, 2.152 locuri de Business Seats (inclusiv 102 locuri pentru membrii VIP) și 966 pentru sponsori.
Stadionul a mai găzduit până acum partide de la Cupa Mondială din anul 2006, finala UEFA Champions League din anul 2012 și partide de la EURO 2020 se vor juca la München patru partide din faza grupelor, o partidă din Optimi și o Semifinală.

joi, 20 iunie 2024

Germania învinge Ungaria şi se califică în Optimile Campionatului European de fotbal.

                    
Ieri seară la Stuttgart pe stadionul Arena Stuttgart s-a disputat partida dintre Germania şi Ungaria din grupa A din cadrul Campionatului European de fotbal care este găzduit de Germania.
Locurile de desfășurare a Campionatului European (în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024) au denumiri diferite decât cele normale, din cauza regulilor UEFA.
De exemplu Allianz Arena din München se va numi München Football Arena pentru aceste patru săptămâni de Euro 2024 iar MHPArena din capitala statului Baden-Württemberg se numește în prezent Arena Stuttgart.
Această partidă s-a terminat cu scorul final de 2-0(1-0) în favoarea echipei Germaniei.
La această partidă au asistat aproximativ 51.000 de spectatori, arbitrul principal al acestei partide a fost Danny Makkelie din Olanda.
Cartonașe galbene:Antonio Rudiger -minutul 26,Maximilian Mittelstadt -minutul 89(Germania)/Barnabas Varga - minutul 24 si Dominik Szoboszlai in minutul 93.
Golurile acestei partide au fost înscrise de Jamal Musiala în minutul 22 şi Ilkay Gündoğan în minutul 57.
În a doua partidă disputată ieri la Köln în această grupă echipa Elveţiei a terminat la egalitate cu echipa Scoţiei scor final 1-1(1-1).
După această a doua victorie în grupa A echipa Germaniei este ca şi calificată în Optimile Campionatului European de fotbal, cu un total de 6 puncte şi un golaveraj de 7-1 în cele două partide disputate.
Germania
Manuel Neuer ,Maximilian Mittelstädt  ,Jonathan Tah,Antonio Rudiger,Joshua Kimmich,Toni Kross,Robert Andricht(Emre Kan-minutul 72),Florian Wirtz(Leroy Sane -minutul 58),Ilkay Gündoğan(Deniz Undav - minutul 84),Jamal Musiala(Chris Fuchrich-minutul 72),Kai Havertz(Niclas Fullkrug-minutul 58).
Ungaria:
Peter Gullacsi,Marton Dardai,Willi Orban,Attila Fiola,Milos Kerkez( Zsolt Nagy -minutul 75),Andraz Schäfer,Adam Nagy(Lazlo Kleinheisler -minutul 64),Bendeguz Bolla(Martin Adam- minutul 75) ,Dominik Szoboszlai,Barnabas Varga(Daniel Gazdag - minutul 87),Roland Sallai(Kevin Csoboth - minutul 87).
Iată şi clasamentul grupei A după cele două partide disputate în grupa A:
1. Germania - 6 puncte 7-1
2. Elveţia  -    4 puncte 4-2
3. Scoţia   -    1 punct 2-6
4.Ungaria -  0 puncte 1-5
Ultimele partide din această grupă A sunt Elveţia - Germania (Frankfurt) şi Scoţia - Ungaria (Stuttgart) acestea se vor disputa în data de 23 iunie 2024 de la ora 22:00.