duminică, 23 iunie 2024

Fire este imnul oficial al Euro 2024 din Germania.

            Melodia Fire interpretată de Medusa, One Republic şi Leony, va fi imnul oficial al Campionatului European de fotbal 2024 din Germania. .         
           Sursa :YouTube
Această melodie a fost lansată în data de 10 mai 2024 pe canalul de YouTube melodia Fire va fi ascultată pe toate stadioanele care găzduiesc Euro 2024,ea va fi interpretata live la festivitatea de închidere a Euro 2024.Meduza este o trupă italiană de muzică electronică, formată din trei membri: Luca de Gregorio, Mattia Vitale și Simone Giani. A fost înfiinţată în anul 2018 și are melodii cu sute de milioane de vizualizări. Pe Spotify, una dintre cele mai mari platforme de streaming din lume, are aproape 20 de milioane de ascultători lunari. Componenţi formaţiei Meduza au declarat: spus: „Acum mai mult ca niciodată, puterea muzicii de a ne uni este de netăgăduit. Ca fani ai fotbalului, suntem încântați să combinăm pasiunea noastră pentru acest joc cu muzica noastră pentru UEFA EURO 2024.” OneRepublic este o formație pop-rock americană, care s-a înființat în Colorado, în anul 2003. Este compusă din 5 membri: Ryan Tedder (pianist), Zach Filkins (chitară acustică), Drew Brown (pian), Eddie Fisher (chitară) și Brent Kutzle (pian). Are melodii cu miliarde de vizualizări, precum „I Ain't Worried” sau „Counting Stars”. Peste 55 de milioane de ascultători lunari pe Spotify are această formație.Ryan Tedder de la OneRepublic a spus: „Astăzi este o zi specială odată cu lansarea „FIRE”. Am scris această piesă pentru fani de fotbal și muzică de pretutindeni, sperând că ne va inspira și ne va uni în timp ce numărăm până la UEFA EURO 2024. Campania #LightYourFire este o invitație adresată fanilor din întreaga lume să ni se alăture în această călătorie.”

Leony este o artistă care contribuie la acest imn, ea este o cântăreață și compozitoare pop de origine germană. Primele piese muzicale au fost lansate în anul 2017 și este cea mai puțin cunoscută artistă care interpretează imnul, cu doar 6 milioane de ascultători lunari pe platformele de streaming.
Leony a spus: „Sunt încântată că „FIRE” a ieșit! Am crescut uitându-mă la turneul această împreună cu familia mea și așa m-am îndrăgostit de fotbal. Cu această ediție, venind în țara mea natală, Germania, și făcând parte din proiectul muzical, este un vis devenit realitate.
Melodia Fire a fost compusă de cântărețul și producătorul american Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic, și produsă de trio-ul electronic italian MEDUZA. Potrivit UEFA melodia Fire "îmbină producția house bine-cunoscută a grupului italian, peisajele sonore captivante ale OneRepublic și expertiza pop a lui Leony într-un cântec care întruchipează fervoarea și spiritul fanilor fotbalului și al muzicii deopotrivă".
Guy-Laurent Epstein, director de marketing UEFA, a declarat: „Muzica și fotbalul sunt, de mult timp, interconectate pentru a inspira, a uni și a captivă. În timp ce lumea așteaptă cu nerăbdare această vară pentru a începe campionatul, suntem încântați să dezvăluim imnul oficial al UEFA EURO 2024, care servește ca o coloană sonoră atemporală, însoțind toate emoțiile și momentele de neuitat pe care doar această mare competiție le poate aduce, în același timp unind fanii prin dragostea jocului.”
                                     Sursa :YouTube
UEFA a anunțat că melodia "Fire" va fi interpretată live de Meduza ,One Republic si Leony la ceremonia de închidere a EURO 2024, înaintea finalei competiției, programată pentru 14 iulie 2024 la Berlin.