luni, 17 iunie 2024

Fussballiebe mingea oficială la Euro 2024

               
Fussballiebe mingea produsă de firma Adidas a fost prezentată oficial la sfârşitul anului 2023 pe stadionul Olimpic din Berlin, această minge are încorporată tehnologia care ajută arbitrajul video această tehnologie se numeşte Connected Ball şi poate furniza date pentru luarea deciziilor VAR, aceasta este fabricată din materiale biologice foarte sustenabile.
Mingea oficială conţine senzori de mişcare care trimit date precise în timp real, ajutând oficialii UEFA de partida şi VAR să identifice fiecare atingere individuală a mingii, reducând timpul petrecut în rezolvarea incidentelor de ofsaid, henţ şi penalty.

Fussballiebe în limba germană înseamnă dragoste pentru fotbal această minge este concepută pentru precizie şi consistenţă susţine jocul rapid şi precis cu forma maximă şi are retenţie la aer.
Fussballiebe este fabricat din poliester reciclat şi a cernelurilor pe bază de apă este din materiale biologice mai sustenabile ca mingile anterioare ale acestei competiti fiecare dintre streaturile sale include materiale precum fibre de porumb, trestie de zahăr, pulpă de lemn şi cauciuc.
Designul său combină nuanţe de roşu, albastru, verde şi portocaliu, pentru a celebra "vitalitatea" echipelor participante şi include ilustraţii ale fiecărui stadion al turneului final, împreună cu numele fiecărui oraş gazdă.