div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

luni, 27 decembrie 2010

Cupa Spengler la Hochei pe gheata sezon 2010/2011

              
Ieri la Davos (Elvetia),pe Vaillant Arena a inceput ca la fiecare sfarsit de an,intre Craciun si Anul Nou cel mai important turneu international de hochei pe gheata numit Cupa Spengler ,trofeul a fost donat de doctor Carl Spengler din Davos si a fost acordat pentru prima data in anul 1923.
H.C Davos ,echipa gazda participa in fiecare an la acest turneu ca de altfel si echipa Canadei care are jucatori care activeaza in Europa ,celelalte echipe variaza de la an la an ,dar in general sant din Germania ,Rusia ,Elvetia sau Republica Ceha.
Echipele participante in acest an sezonul 2010/2011 sant:
S.K.A St.Petersburg(Rusia),Spartak Moscova(Rusia),
Sparta Praga (Cehia),echipa Canadei,HC Davos (Elvetia),
Servette Geneva HC(Elvetia).
Cele 6 echipe din acest an sant impartite in doua grupe de 3 echipe ,in prima grupa numita ''Torriani'' dupa celebrul jucator elvetian de hochei pe gheata Richard Torriani care a cucerit 18 titluri de campion in liga elvetiana de hochei si doua medali olimpice de bronz cu echipa Elvetiei ,fac parte echipele :
Servette Geneva, S.K St.Petersburg si Sparta Praga.
In cea de-a doua grupa numita ''Cattini ''dupa jucatorul de hochei Hans Cattini (n. 24 ianuarie 1914 în Grono, Elveţia - d. 03 aprilie 1987) a participat la Jocurile Olimpice de Iarna din 1948, câştigând o medalie de bronz. El a fost inaugurat în Ice Hockey Federation Internationale Hall of Fame în 1998, fac parte echipele : HC Davos,Spartak Moscova si echipa Canadei.
Rezultatele din data de 26.12.2010 :
Grupa Torriani
Servette Geneva HC-S.K.A St.Petersburg =1-3.
Grupa Cattini
HC Davos -Spartak Moscova=4-2

Cupa Spengler este difuzata pe Eurosport 2 in Europa,pe RTR Sport in Rusia si pe Rogers Sportsnet in Canada (in acest an 2010,se va vedea pe TSN 2).