div id="mbmcpebul_wrapper" style="max-width: 1445px;">

sâmbătă, 19 septembrie 2015

Bicicleta care produce curent electric si emite semnal wi-fi.

Fara semnal wi-fi si fara baterie ,cam toate gadgeturile devin obiecte de decor ,un designer american pe numele sau Michael Strain a proiectat o bicicleta pentru HI Mac USA, care este capabila sa produca curent electric pentru incarcarea oricarui gadget descarcat cat si posibilitatea de a emite semnal wi-fi ,bicicleta Levitation poate stoca energie si este dotata cu baterii de capacitate mare .
Avantajul acestei biciclete este ca nu este o bicicleta de tip stationar ca cele intalnite in salile de sport ,Levitation este o  bicicleta care poate fi foarte utila la plimbari mai lungi,iar in timp ce pedalezi aceasta produce energie care poate incarca  telefoane mobile, camere video,mp3 player ,sau alte gadgeturi pe care le utilizam in viata de zi cu zi.
Desigur pentru a genera aceasta energie se va depune un efort  mai mare decat daca ai pedala la o bicicleta obisnuita insa si beneficile sant pe masura.
Deoarece aceasta bicicleta se afla totusi la stadiul de concept,singurul dezavantaj este acela ca nu are suspensie ,dar se lucreaza si la acest aspect iar pana va fi produsa in serie sant sigur ca se va gasi o solutie si pentru acest dezavantaj.
Levitation va face ca cei care o folosesc sa aiba permanent incarcat orice gadget care il au la ei,vor avea grija si de sanatatea lor,si va avea un efect benefic si asupra mediului deoarece producerea energiei va reduce la zero emisile de carbon.
Levitation este dotata cu echipament wi-fi iar in timp ce pedalezi poti fi un hotspot mobil oriunde te duci.
Bicicleta foloseste levitatie magnetica si energie cinetica pentru a se ridica si a opune rezistenta la vant,deasemenea reduce impactul la lovituri sau pietre intalnite pe traseu,Levitation informeaza pe un mic display ,despre distanta parcursa si cantitatea de energie generata ,in timpul deplasari se pot conecta diverse gadgeturi in porturile usb si se poate utiliza internetul oriunde te duci.
Aceasta inventie a venit probabil in urma celor petrecute in anul 2012 ,cand uraganul Sandy, (care a fost mai puternic decat cele doua uragane Irene in anul 2011 si Katrina in anul 2005.).
Uraganul Sandy a lasat fara curent electric aproximativ 9 milioane de americani si 11.000 de curse aeriene anulate, din cauza lipsei de energie electrica nici metroul New-Yorkez nu a functionat .
In New York au aparut imediat generatoare portabile la fiecare intersectie ,pentru ca toti cei care aveau nevoie sa incarce baterile la telefon sa o poata face,si sa poata comunica cu ceilalti.
Acum cand orice inventie care poate produce energie altfel decat in modul cunoscut ,este binevenita si de ce nu o metoda de a anticipa nevoile viitoare.