miercuri, 23 decembrie 2015

AirBar.

La inceputul anului 2016 ,cei care vor dori sa isi transforme laptopul care nu are functie cu touchscreen o pot face foarte simplu ,cu AirBar .
AirBar poate face orice monitor obisnuit sa aiba aceiasi functionalitate ca unui touchscreen ,acest dispozitiv conceput de catre compania Neonode trebuie doar pozitionat la baza ecranului si sa fie alimentat de la un port USB.

Modul în care funcționează nu este unul neapărat revoluționar, AirBar generează un câmp invizibil de lumină intitulat zForce AIR.
Prin atingerea ecranului, se intrerupe respectivul câmp, iar gestul poate fi transpus într-o comandă aferentă zonei pe care ați atins-o.
Acest sistem AirBar este plug-and-play, si este gata de functionare imediat ce a fost pozitionat si alimentat de la portul USB.

AirBar functioneaza indiferent daca pe laptop este folosit sistemul de operare Windows 7, Windows 8,sau Windows 10 .
Momentan nu există o soluție software pentru a face aparatul compatibil cu Mac OS X, dar se lucrează și pentru disponibilitatea aceastei  variante.
AirBar vă va costa doar 49 de dolari, si este o varianta mai ieftina decât să vă cumpărați un laptop cu functia de touchscreen inclusa.

Singura variabilă care mai poate influența succesul acestui senzor va  ține de performanța sa care va putea fi testata in anul 2016.
Pentru o perioadă limitată versiunea 15.6 inch de AirBar va fi disponibil la www.air.bar pentru un preț pre-comanda introductivă de 49 $.
Nu există nici o stire certă cand va fi lansat pe piata de fapt, dar dupa ultimile informatii, AirBar va fi lansat după Consumer Electronics Show (CES),din Las Vegas din luna Ianuarie 2016.