sâmbătă, 12 decembrie 2015

Grupele Euro 2016.

Astazi 12.12.2015, la Palais de Congres din Paris, incepand cu ora 19:00 ,s-au efectuat tragerile la sorti pentru grupele de la turneul final de fotbal al Euro 2016.
Acest turneu final este primul din istoria sa cu un numar de 24 de echipe participante.
Partidele vor fi găzduite de 10 orașe din Franta acestea sant: 
Lens, Lille, Marseille, Lyon, Nisa, Saint-Etienne,Saint-Denis,Toulouse și Bordeaux, finala din data de 10 iulie 2016 , fiind programată la Paris, pe stadionul  Stade de France.
La aceasta tragere la sorti numele celor 24 de echipe participante au fost puse in patru urne valorice,iata si componenta acestora:
Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia.
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina.
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria.
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

La tragerea la sorti a fost prezent selecționerul echipei nationale a Spaniei, Vicente Del Bosque, cel care a disputat ediția din anul 1980 ca jucator ,dupa care a câștigat Campionatul  European din anul 2012, ca antrenor al echipei nationale a Spaniei.
Vicente Del Bosque, a  fost invitat la aceasta ceremonie, pentru a aduce trofeul Campionatului European pe scena unde a avut loc tragerea la sorti.

Au mai fost, invitați pe scenă Oliver Bierhoff,cel care a marcat golul decisiv al Germaniei în finala Euro 1996, și Angelos Charisteas, care a marcat golul cu care Grecia a câștigat titlul în 2004, dar și David Trezeguet, marcatorul golului de aur al Franței în finala din anul 2000 în fața nationalei Italiei.
Cehul Antonin Panenka este cel care a dat numele său penalty-ului, marcat în victoria Cehoslovaciei la lovituri de departajare în fața Republicii Federale Germania în anul 1976.
 David Trezeguet a scos din urna echipa Frantei.
Angelos Charisteas a scos din urna echipa Romaniei .
David Trezeguet  a scos din urna echipa Germaniei .
Dupa efectuarea trageri la sorti grupele arata asfel :
Grupa A: Franţa, România, Albania, Elveţia
Grupa B: Anglia, Rusia, Ţara Galilor, Slovacia
Grupa C: Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord

Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croaţia
Grupa E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia
Grupa F: Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

Prezent la tragerea la sorti, Joachim Low antrenorul echipei nationale a Germaniei s-a declarat multumit de grupa din care face parte si a declarat ca echipa Germaniei este favorita si isi doreste sa castige aceasta grupa din care fac parte echipele Ucrainei,Poloniei,si Irlandei de Nord.
Mult succes la acest turneu final din Franta, echipei nationale de fotbal a Germaniei,si bineinteles si echipei nationale a Romaniei .