luni, 5 decembrie 2016

WhatsApp nu va mai functiona pe telefoanele mobile mai vechi

Aplicatia WhatsApp nu va mai putea  fi  folosita de utilizatorii de telefoane cu sistem de operare mai vechi ,aceasta aplicatie nu va mai putea  fi  folosita incepand de la sfarsitul acestui an.
WhatsApp nu va mai functiona pe iPhone 3GS, lansat in 2009, si nici dispozitivele cu iOS 6, adica iPhone 4, 4S, sau 5 pe care nu a fost actualizata ultima versiune a sistemului de operare iOS 10.vor fi  afectate  si primele patru generatii de iPad al caror sistem nu a fost actualizat.
Telefoanele mobile sau tabletele pe care ruleaza Android 2.1 sau 2.2 nu vor mai putea accesa aplicatia. Aici se incadreaza dispozitivele lansate intre mai 2010 si noiembrie 2011 de la mai multi producatori.
Windows Phone 7  a fost lansat in anul 2010, iar compania Microsoft a intrerupt sustinerea sistemului in anul 2014, este foarte  posibil ca WhatsApp sa nu mai functioneze nici pe acest sistem de operare .
WhatsApp a oferit un termen mai lung telefoanelor BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 si Nokia Symbian S60,  pana in data de  30 iunie 2017.
Purtatorul de cuvant al WhatsApp a declarat ca aceste telefoane au jucat un rol important in povestea lor, dar ca nu dispun de toate capacitatile de care au nevoie pentru a extinde caracteristicile aplicatiei.
WhatsApp a introdus la sfarsitul acestui an si  functia care era atat de asteptata de utilizatorii sai ,este vorba de  functia de apelare video ,acum utilizatorul  poate alege sa apeleze audio sau video, prin simpla apasare a video call care face ca utilizatorul sa initieze apelul video.,alaturi de imaginea interlocutorului, exista trei butoane pentru schimbarea camerei, dezactivarea microfonului  si  incheierea  apelului.
Anul 2016 a fost unul destul de inovator pentru  creatorii  acestei aplicati   folosita de milioane de utilizatori, s-a lucrat intens la versiunea pentru pc, criptarea automata a convorbirilor, transferul de date catre Facebook ,si cateva  facilitati mai putin importante au fost lansate in acest an .
Aplicatia WhatsApp va implini 7 ani in luna ianuarie 2017.