sâmbătă, 5 mai 2018

Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă -Danemarca 2018-ziua 1-Rusia învinge Franţa la scor, USA învinge Canada şi Danemarca învinge Germania.

Ieri in prima zi de compeitie a Campionatului Mondial de Hochei pe gheata -Divizia de Top care se desfasoara in Danemarca,s-au disputat patru partide din cele doua grupe A si B.
Iata si rezultatele acestor partide :
Grupa A-patinoar: Royal Arena.
Rusia -Franta =7-0((3-0)(1-0)(3-0).
In partida de deschidere a acestui Campionat Mondial ,echipa Rusiei si-a facut incalzirea cu echipa Frantei pe care a invins-o la scor ,golurile acestei partide au fost inscrise pentru echipa Rusiei de :numarul 7-Kaprizov Kiril in minutele 07:08 si 37:59,numarul 19-Buchnevich Pavel in minutul 08:18 ,numarul 63-Dadonov Yevgheni in minutul 10:22,numarul 94-Barabanov Alexander in minutul 42:36,numarul 87-Shalunov Maxim in minutul 44:50 si numarul 15-Anisimov Arytom in minutul 57:13.
sursa video:YouTube
La acest Campionat Mondial ,echipa Rusiei are un nou antrenor in locul lui Oleg Znarok a fost numit Ilya Vorobyov și va fi asistat de Alexei Zhamnov, Igor Nikitin, Rashit Davydov și Anvar Gatiyatulin..
Antrenorul precedent Oleg Znarok și antrenorul asistent Harijs Vitolins au fost mulțumiți pentru munca lor anterioară, iar lui Oleg Znarok ia fost oferită funcția de consultant de antrenor al echipei naționale a Rusiei.
Este destul de ciudata aceasta numire ,si se pare ca ceva s-a intamplat in cadrul Federatiei Ruse de Hochei pe gheata ,spun asta pentru ca Oleg Znarok a castigat in ultimii patru ani ,patru medalii la ultimile patru Campionate Mondiale de Hochei pe gheata,aur în anul 2014, argint în anul 2015 și bronz în ultimii doi ani.
Motivele nu au fost anunțate și Oleg Znarok nu a dorit să comenteze situația din presă, dar Vladislav Tretiak, care a fost reales în funcția de președinte al Federației de Hochei pe gheață din Rusia pentru încă un mandat de patru ani, a declarat:"Znarok a făcut multe pentru noi, a devenit campion olimpic, campion mondial. Acum e obosit psihologic. El a avut un volum mare de muncă atât la echipa clubului TSKA Moscova cât și la echipa națională. Pentru acest turneu Vorobyov va fi temporar antrenorul principal, iar Znarok va fi consultant.
Actualul antrenor principal al Rusiei ,este nascut in anul 1975 la Riga ,si a fost dus la acest sport de tatal sau Piotr Vorobyov care a jucat si antrenat la Dinamo Riga timp de 20 de ani.
Ilya Vorobyov a jucat la Dynamo Moscova și a câștigat medalia de argint la juniori in anul 1995 cu echipa națională U20, dar și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în campionatul german de Hochei pe gheata (DEL),până la retragerea din anul 2009. În anul 2011 a început ca antrenor la  Lokomotiv  Yaroslavl se mută la Magnitogorsk în aul 2012.
Cel mai mare succes il are la varsta de 43 de ani cand castiga titlul de campion al Rusiei in KHL cu echipa Metallurg Magnitogorsk.

Suedia-Belarus=5-0(2-0)(2-0)(1-0).

In aceiasi grupa A,echipa Suediei ,campioana mondiala actuala nu a avut nici un fel de probleme in partida disputata contra echipei Belarus,pe care a invins-o la scor .
Pentru echipa Suediei au inscris :numarul 24-Andersson Lias in minutul 09:17,numarul 14-Nyquist Gustav in minutul 09:45,numarul 13-Janmark Mattias in minutul 23:49,numarul 67-Rakell Rickard in minutul 33:45 si numarul 93-Zibanejad Mika in minutul 56:11.
sursa video:YouTube
Grupa B- patinoar : Jyske Bank Boxen.
USA-Canada=5-4(1-2)(2-1)(1-1)(0-0)(1-0).
In grupa B,in prima partida s-a disputat o partida care oricand poate fi o finala de Campionat Mondial ,si anume partida dintre USA si Canada ,in aceasta partida jucatorii americani au castigat la loviturile de departajare ,scorul final al acestei partide a fost de 5-4.
Golurile acestei partide au fost inscrise pentru Canada in timpul regulamentar de joc de :numarul 18-Dubois Pierre Luc in minutul 00:47,numarul 90-O Reilly Ryan in minutul 12:29,numarul 72-Beauvillier Anthony in minutul 37:53,si numarul 55-Parayko Colton in minutul 50:48.
Pentru USA au inscris :numarul 27-Lee Anders in minutul 13:59,numarul 21-Larkin Dylan in minutele :20:43 si 43:27,si numarul 13-Gaudreau Johnny in minutul 30:00..
Dupa repriza de Overtime in care scorul a fost egal 0-0 ,s-a trecut la loviturile de departajare .
Golul victoriei pentru echipa USA a fost inscris la loviturile de departajare de catre numarul 89-Atkinson Cam .
sursa video:YouTube
Germania-Danemarca=2-3(0-0)(1-2)(1-0)(0-0)(0-1).
In partida cu numarul 2 din grupa B ,s-au intalnit echipa tarii gazda Danemarca si echipa Germaniei,ca si in prima partida din aceasta grupa castigatoarea s-a desemnat ca urmare a loviturilor de departajare ,unde echipa Danemarcei a fost mai buna si a castigat prin golul inscris de catre numarul 51-Nielsen Frans .
In timpul regulamentar de joc au inscris pentru echipa Danemarcei :numarul 40-Jensen Jesper in minutul 28:44 si numarul 9-Storm Frederik in minutul 35:17.
Pentru echipa Germaniei au inscris :numarul 29-Draisaitl Leon in minutul 37:12 si numarul 42-Ehliz Yashin in minutul 50:43.
sursa video:YouTube
Fata de alti ani ,la acest Campionat Mondial de Hochei pe gheata vor fi prezenti foarte multi jucatori cunoscuti din Hocheiul pe gheata mondial.
Iata si jucatorii din NHL care vor fi prezenti la Campionatul Mondial de Hochei pe gheață-Danemarca 2018-Divizia de Top.
Rusia: Artiom Anisimov (Chicago), Evgheni Dadonov, Maxim Mamin (Florida), Pavel Buhnevici (NY Rangers), Nikita Soșnikov (St. Louis), Nikita Zaițev (Toronto). 
Suedia: Anders Nilsson (portar, Vancouver), Oliver Ekman-Larsson (Arizona), John Klingberg (Dallas), Erik Gustafsson (Chicago), Adam Larsson (Edmonton), Mika Zibanejad (NY Rangers), Mikael Backlund (Calgary), Jacob de la Rose (Montreal), Johan Larsson (Buffalo), Magnus Paajarvi (Ottawa). 
Cehia: Radko Gudas (Philadelphia), Radek Faksa (Dallas), David Rittich (portar), Dmitri Jaskin (St. Louis), Filip Chytil (NY Rangers), Tomáš Plekanec (Toronto), Tomáš Hyka (Chicago). 
Elveția: Reto Berra (portar, Anaheim), Müller (New Jersey), Niederreiter (Minnesota). 
Slovacia: Andrej Sekera (Edmonton), Christián Jaroš (Ottawa), Tomáš Jurčo (Chicago). 
Franța: Yohann Auvitu (Edmonton). 
Canada: Darcy Kuemper (portar, Arizona), Thomas Chabot, Jean-Gabriel Pageau (Ottawa), Vince Dunn, Joel Edmundson, Colton Parayko, Brayden Schenn, Jaden Schwartz(St. Louis), Aaron Ekblad (Florida), Darnell Nurse. Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins (toți Edmonton), Ryan Pulock, Mathew Barzal, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle (NY Islanders), Bo Horvat (Vancouver), Ryan O’Reilly (Buffalo). 
Finlanda: Harri Säteri (portar, Florida), Julius Honka (Dallas), Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen (ambii Carolina), Kasperi Kapanen (Toronto), Marcus Nutivaara (Columbus), Mikko Rantanen (Colorado), Mikael Granlund (Minnesota). 
SUA: Keith Kinkaid (portar), Will Butcher, Blake Coleman, Brian Gibbons ( New Jersey), Charlie Lindgren (portar, Montreal), Patrick Kane, Connor Murphy, Alex DeBrincat, Jordan Oesterle (toți Chicago), Dylan Larkin, Nick Jensen (ambii Detroit), Anders Lee (NY Islanders), Johnny Gaudreau (Calgary), Cam Atkinson, Sonny Milano (ambii Columbus), Scott Darling (portar), Derek Ryan (ambii Carolina), Chris Kreider, Neal Pionk (ambii NY Rangers), Alec Martinez (LA Kings), Tage Thompson (St. Louis), Colin White (Ottawa). 
Germania: Korbinian Holzer (Anaheim), Dennis Seidenberg (NY Islanders), Leon Draisaitl (Edmonton). 
Danemarca: Frederik Andersen (portar, Toronto), Frans Nielsen (Detroit).