vineri, 7 mai 2010

Campionatul Mondial de Hochei ,grupa de top, Germania 2010.

                                                              
Gelsenkirchen - Veltins-Arena se pregateste pentru meciul de deschidere la Campionatul Mondial de Hochei ,Grupa de Top ,din care fac parte cele mai bune 16 echipe de hochei pe gheata din lume.
Meciul care începe astazi la 20:15, la campionatului Mondial de Hochei pe gheata,se va deschide cu prima partida din grupa tari gazda Germania,in aceasta seara echipa S.U.A va intalni in primul meci Germania ,si unde este de aşteptat să  se doboare  vechiul record de 74.554 de spectatori, stabilit  într-un meci din 2001 între doua echipe universitare din S.U.A.
Si la Campionatul Mondial din Rusia din anul 1957, unde  recordul a fost de 55.000 de spectatori,la Moscova atunci când meciul dintre URSS şi Suedia a fost jucat pe Stadionul Lenin (în prezent: Luzhniki Stadium).
Locul nu este cel mai nimerit pentru a deschide un Campionat Mondial.orasul 
Gelsenkirchen ,nu este neapărat cunoscut ca o putere in  hochei în Germania, dar mai mult ca  sigur unul dintre cele mai importante orase miniere  ale  secolului 20, precum şi pentru tradiţia sa de fotbal.
Patinuarul a fost amenajat pe terenul celor de la Schalke 04,acest club este unul dintre cluburile cele mai legendare din fotbalul german.
Astfel a fost nevoie de doar  şase zile pentru a face un stadion gata să găzduiască in timp record un meci de hochei pe gheaţă. Stadionul are spaţiu pentru 61673 de fani pentru jocuri de fotbal, dar tribune suplimentare au fost construite intre scaunele normale şi patinoarul, aducând în unele 450 de tone de oţel. 35 de persoane a lucrat pentru a construi locuri suplimentare şi 25 de  persoane pentru a construi patinoarul.
Preşedintele federal german Horst Köhler, preşedintele IIHF René Fasel, de la federatia germană de Hochei pe Gheaţă ,si preşedintele Asociaţiei Uwe Harnos va face deschiderea cu discursuri în faţa echipelor naţionale din Statele Unite şi Germania,se spera ca va fi o seara de neuitat pentru iubitori hocheiului . 
Scooter, trupa techno din Germania, care a produs imnul oficial al Campionatului Mondial de Hochei pe Gheata din Germania 2010,va canta melodia Stuck on Replay, deasemenea va fi  prezenta şi mascota oficială Urmel, la festivitatea de deschidere a acestui Campionat Mondial din Germania .
Moderatorul TV german Claudia Kleinert şi Wladimir Klitschko ,vedeta de box ,vor realiza interviuri în direct la aceasta partida de deschidere a Campionatului Mondial de Hochei pe gheata.


























Acest Campionat Mondial are 4 grupe, si 16 echipe ,iata echipele participante si grupele din care fac parte:
Grupa A:(Köln)
Rusia
Bielorusia
Slovacia
Kazahstan 
Grupa B:(Mannheim)
Canada
Elveţia
Letonia
Italia
Grupa C:(Mannheim)
Suedia
Cehia
Norvegia
Franţa
Grupa D:(Koln )
Finlanda
Statele Unite ale Americii
Germania
Danemarca