sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Recovery Mode

Indiferent ce tip de telefon sau tableta detineti la un moment dat s-ar putea sa nu mai porneasca ,pana la depanarea intr-un service autorizat exista insa si solutii simple de repornire si de remediere la aceasta neplacuta situatie .
Ca orice dispozitive care utilizeaza un soft ,ca folosesc sistemul Android sau in cazul iPhone sau iPad care folosesc iOS ,aceste dispozitive se pot bloca si ajung in situatia de a nu mai porni.
In aceasta situatie exista o parte buna si una mai putin buna in cazul in care pe dispozitivul blocat aveai date cu adevarat importante ,in general aceste date este bine sa fie salvate si in alta parte ,eventual in serviciul atat de des intalnit in ultima vreme numit cloud ,si din care puteti recupera datele oricand  intrand in contul de cloud personal.
Partea buna este ca exista un procedeu numit Recovery Mode ,prin care putem reporni dispozitivul dar aici este partea negativa acest procedeu de repornire va duce automat si la pierderea anumitor date stocate in  dispozitiv (smartphone sau tableta). 
In cazul unui smartphone sau tableta care are sitemul de operare Android ,acest dispozitiv trebuie sa fie inchis pentru a se putea incepe intrarea in Recovery Mode,acesta este este un meniu special care este foarte asemanator cu BIOS-ul la calculatoare.
Pentru accesarea Recovery Mode va trebui sa urmezi o combinatie intre butoanele de pornire ,home si volum pe care le apesi simultan cateva  secunde.
De mentionat faptul ca fiecare producator de smartphone sau tablete foloseste o combinatie diferita pentru accesul in Recovery Mode ,insa aceasta combinatie poate fi gasita  foarte usor pe internet .
Eu voi da exemplu la un Samsung Galaxy S5,la care trebuie sa apesi simultan pe Volume UP,Home si Power,la dispozitivele de tip Nexus combinatia ar fi Volume Up,Volume Down si Power.
In cazul in care a fost folosita corect , combinaţia de taste oferă acces la meniul Recovery Mode, care poate fi utilizat doar din tastele menţionate mai sus, întrucât în cadrul acestuia nu există suport pentru funcţia de touch.
Prin folosirea tastei pentru volum selectezi opţiunea “wipe data / factory reset” şi confirmi acţiunea cu Yes. 
După procesul de restaurare cu Recovery Mode ,vei avea un smartphone sau o tabletă exact în starea în care a fost atunci când ai cumpărat-o, fără aplicaţii, fişiere personale sau alte personalizări, această funcţie este similară cu opţiunea factory Reset din meniul standard al Androidului.
În cazul în care ai un smartphone iPhone sau o tabletă iPad în aceeaşi stare, soluţia este un pic mai complicată, întrucât ai nevoie de un calculator, aplicatia iTunes instalata şi un cablu USB, se conecteaza dispozitivul la calculator prin intermediul cablului USB pe care l-ai primit la cumparare, iar apoi trebuie să porneşti aplicaţia iTunes. 
Dupa care trebuie tinut apăsat pe butonul Home al telefonului sau tabletei până când iTunes detectează că dispozitivul a intrat în Recovery Mode. Procesul poate dura până la 30 de secunde, aşa că ai răbdare până când observi apariţia unui mesaj din partea iTunes, care te informează de detectarea dispozitivului, se selectează Restore şi aşteaptă ca iTunes să efecteze operaţiunea de reset, care este similară cu cea de ”Reset all settings” din meniul iOS.