luni, 11 ianuarie 2016

CES 2016-(1).

                 
La prima expozitie din domeniul tehnologiei de anul acesta care a avut loc in perioada 6-9 ianuarie,2016,in Las Vegas ,au fost foarte multe lansari de produse care vor sa arate ca acesta va fi viitorul in domeniul tehnologiei iata pe scurt cateva dintre acestea ,pentru ca evident sant foarte multe.
  • Ceas deşteptător cu arome produs de firma Sensorwake,acest ceas  te trezeşte nu cu o sonerie, ci cu mirosuri de trandafiri, cafea sau la alegere cu diverse alte arome puse la dispozitie de producator.ceasul arată ca un ceas deşteptător normal , aromele sunt declanşate de cartuşe cu care ceasul este  încărcat de utilizator ,de mentionat ca acest ceas poate functiona si ca un ceas desteptator normal si este dotat si cu alarma sonora.
Rochie cu flori 3D luminescente aceasta rochie este creata de Maria Orduz Pinto care a pus la punct o rochie din material reflectorizant, ornată cu flori luminescente, realizate la o imprimantă 3D, creatoarea de origine columbiană spune că rochia are costuri de fabricaţie ridicate, aproximativ 1.000 de dolari, ea speră că aceste costuri vor scădea în viitor, datorită perfecţionării tehnologiilor folosite.

  • Roboţi umanoizi de amuzament produsi de firma Aldebaran,il descrie pe Pepper, un robot cu roţi, dar aparenţă umană, care măsoară un pic peste 1 metru 20, acesta interacţionează bine cu oameni, robotul Pepper e capabil să poarte dialoguri simple cu oamenii, ştie să se prezinte şi dansează la cerere. Rodolphe Gelin, reprezentantul companiei japoneze Aldebaran, care a fabricat robotul,a declarat: „În momentul de faţă, dacă îl vrei pe Pepper, îl vrei ca să te distrezi.” ,Bocco esre un alt caz asemănător, dar specializat în a ţine legătura între părinţi şi copii.acesta are doar 15 centimetri şi înregistrează mesaje din partea adulţilor ,pe care le transmite mai departe celor mici.                  


  • Pantofii cu încălzire şi contor de paşi produsi de compania franceză Zhor-Tech care a prezentat o serie de modele de pantofi a căror temperatură poate fi ajustată cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Pantofii măsoară numărul de paşi cu o acurateţe mai mare decât brăţările de fitness care sunt în momentul de faţă în vogă,aceiasi firma a prezentat si pantofi la care sireturile se leaga singure.                                                                              


  • Brăţări de împrietenit pentru adolescenţi acestea au un pret de 100 de dolari,şi au mai mult sens în interactiune cu alte bratari de acelasi tip ,aceste bratari au LED-uri roşii, verzi şi albastre care creează combinaţii de lumini care se potrivesc cu starea de spirit a utilizatorului,bratarile numite „smart friendship bracelets” sunt fabricate de firma Gemio şi pot fi sincronizate cu cele ale prietenilor, în ideea că îşi modifică semnalele luminoase în funcţie de prezenţa acestora, la o distanţă mai mică de 30 de metri. Semnalele luminoase ale brăţărilor se schimbă şi în funcţie de gesturi sau îndreptarea către un obiect cu a cărui culoare semnalul luminos poate fi programat să se potrivească.

  • Brăţară  falsă pentru căşti produsa de firma  Helix Cuff arată ca o brăţară de fitness sau ca un smartwatch complicat, dar e o imitatie , fiindcă nu are decât un compartiment pentru depozitarea căştilor de iPhone şi un şanţ în care intră firul. 
  • Compania Helix Cuff a comunicat că aceasta bratara e destinată celor amatoari de modă futuristă si interesaţi de dispozitivele digitale”.

  • Firma LaCie a prezentat la CES LaCie Chromé, o memorie SSD externă desenată ca omagiu la adresa unei sculpturi din 1935 a lui Constantin Brâncuşi. LaCie Chromé poate stoca 1 TB de date şi, conform LaCie , e cea mai rapidă de pe piaţă la ora actuală ea poate stoca 940 de Mb/secundă de date, si e conforma cu standardul USB 3.1 Gen 2.

  • Firma L'Oreal a prezentat un plasture inteligent care este capabil să monitorizeze expunerea pielii la acţiunea dăunătoare a razelor ultraviolete şi să prevină astfel cancerul,acest produs va fi lansat în 16 ţări, inclusiv în Marea Britanie, în vara acestui an şi va fi distribuit gratuit,acest plasturele include în structura sa ultrafină o vopsea albastră fotosensibilă, care îşi schimbă culoarea atunci când produsul este expus la razele ultraviolete.                                                          
  • Firma Privoro a prezentat o carcasă care îți poate proteja smartphone-ul de hackeri,iar asta in cazul în care un anitivirus nu este o soluție suficient de bună pentru siguranța smartphoneului ,smartphone-ul este plasat în interiorul acesteia, conexiunile cu turnurile celulare, cu hotspot-uri WiFi, si dispozitivele Bluetooth sau de alte tehnologii care se folosesc de frecvențe radio nu mai pot fi detectate ,aceasta carcasa blocheaza si camera foto si are si un sistem de mascare audio care trimite diverse sunete spre microfonul smartphonului si reduce asfel posibilitatea ca persoane rau voitoare sa poata intercepta si asculta conversatiile ,smartphone-ul poate efectua apeluri pentru ca  conexiunile  sunt inca  existente.