duminică, 10 ianuarie 2016

BMW la CES 2016.

Compania germana auto BMW , a fost prezenta  la prima expozitie din acest an, si anume CES 2016,desfasurata in Las Vegas in perioada 6-9 ianuarie .
Compania BMW a venit anul acesta cu un nou concept numit BMW i Vision Future Interaction, acest concept car oferă o perspectivă asupra interfeţei utilizatorului si a cockpitului .
 BMW i Vision Future Interaction dispune de afişaje high-resolution al căror conţinut se adaptează situaţiilor, controlul funcţiilor prin gesturi, suprafeţe touch-sensitive şi control vocal,informaţiile pentru conducătorul auto se transmit prin Head-up Display, panoul de bord cu afişare 3D şi monitor panoramic de 21 de inch (53 cm).
 BMW i Vision Future Interaction reprezintă şi premiera mondială a AirTouch: senzorii recunosc mişcările mâinii, dar şi cele în profunzime.cea ce înseamnă că afişajul panoramic poate fi operat precum un touchscreen, fără a atinge, în fapt, suprafaţa acestuia.
Toate elementele de control sunt reduse la minimum,acest concept dispune de trei moduri de condus aceastea pot fi selectate de pe volan:
  • Pure Drive (conduce conducatorul auto)
  •  Assist (sistemele de asistenţă intervin activ)
  • Auto Mode (operare automată).
La CES 2016,compania germana auto a mai prezentat si urmatoarele inovatii de ultima ora in acest domeniu.
  •  Internet of  Things înseamnă o conectare şi mai vastă, ceea ce facilitează noi servicii pentru şi mai multă eficienţă şi confort.
  • Versiunea inteligentă a Open Mobility Cloud al BMW Group conectează sisteme interconectate precum un BMW i3 şi o Smart Home cu dispozitive personale precum un smartphone sau un smartwatch.
  • Open Mobility Cloud interconectează informaţiile şi funcţiile corecte şi utilizează controlul inteligent care permite pornirea automată a proceselor complexe, fără a fi solicitate sau să fie iniţiate de o aplicaţie.prin simpla conectare la Open Mobility Cloud, utilizatorilor li se furnizează informaţii predictive care sunt relevante pentru ei.


  • Mobility Mirror (Oglinda Mobilităţii) aceasta este simultan şi oglindă, şi mediu de afişare, fiind o componentă a Internet of Things ce este conectată prin utilizarea Open Mobility Cloud.,informaţiile importante pentru o zi sunt prezentate pe afişajul Mobility Mirror, cum ar fi calendarul personal, opţiunile de mobilitate, nivelul de energie al smart home, nivelul de încărcare al BMW i3, plus prognoza meteo.
  •  Remote 3D View (vedere 3D de la distanţă): aplicaţia de cercetare utilizează camerele modelului BMW i3 ca elemente constitutive ale Internet of Things. Imaginile preluate de camere pot fi transmise către dispozitivele conectate şi oferă o perspectivă a zonei din jurul automobilului.
  • Bumper Detect utilizează un sistem inovator, care identifică dacă automobilul conducătorului a fost lovit în timp ce era parcat şi activează camerele automobilului ,in acelaşi timp, sistemele conectate trimit un mesaj pe smartphone-ul conducătorului, dar şi imagini atunci când sunt solicitate.,acest sistem  recunoaşte atunci când persoanele neautorizate intervin asupra automobilului şi trimite imagini către dispozitivele mobile conectate.                    

  • BMW Connected este un prototip de asistent digital personalizat pentru mobilitate individuală, accentul este pus pe nevoile şi cerinţele de mobilitate .
  •  BMW Connected şi Open Mobility Cloud reprezintă o abordare conceptuală radical nouă asupra mobilităţii. BMW Connected este disponibil în orice moment pe toate dispozitivele finale conectate: acasă, în mişcare, pe jos sau în mişcare în automobilul utilizatorului, chiar şi în transportul public,platforma pentru BMW Connected este Open Mobility Cloud cu o arhitectură extrem de flexibilă a serviciului.
  •  Open Mobility Cloud oferă posibilităţi ample pentru învăţarea automatizată şi analiza datelor,informaţia relevantă pentru utilizator este furnizată mereu în momentul potrivit.


  • BMW ConnectedRide este un  far laser pentru motocicletă la conceptul BMW K1600 GTL, cu o rază de acţiune de 600 de metri pentru faza lungă.
  • Casca cu Head-up Display proiectează informaţiile necesare sau solicitate, despre trafic şi vehicul, direct în câmpul vizual al pilotului.