vineri, 19 mai 2017

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata-Divizia de Top -Köln si Paris 2017,Sferturile de finala ,Finlanda invinge USA si Suedia invinge Elvetia.

Ieri 18 mai 2017,s-au disputat cele 4 partide din Sferturile de finala din cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe gheata -Divizia de Top 2017 ,gazduit de cele doua orase Köln (Germania) si Paris (Franta) ,iata si rezultatele acestor partide disputate .
In prima partida la Köln pe patinoarul Lanxess Arena s-au intalnit echipele USA si Finlandei ,partida castigata de echipa Finlandei care a reusit sa invinga cu scorul final de 2-0(0-0)(1-0)(1-0) ,echipa care s-a clasat pe primul loc in grupa A in runda preliminara ,echipa USA nu a reusit mai nimic in aceasta partida si ca sa glumesc putin clasarea pe primul loc in grupa la acest Campionat Mondial le-a prelungit ramanerea pe continentul European cu doar doua zile ,echipa Finlandei desi a pierdut mai toate partidele importante in grupa B,a reusit sa se califice de pe locul 4 in Sferturile de finala ,si iata ca dupa aceasta victorie este la doar o partida distanta de marea finala din data de 21 mai 2017 ,care va avea loc pe acelasi patinoar din Köln,
                                    sursa video :YouTube
Golurile acestei partide pentru echipa Finlandei au fost inscrise de :numarul 96.Rantanen Mikko in minutul 21:01 si numarul 23.Kemppainen Joonas in minutul 46:49.,la aceasta partida au asistat aproximativ 8.970 spectatori .
In a doua partida disputata la Köln,pe Lanxess Arena ,s-a disputat partida dintre  echipa gazda Germania si echipa Canadei ,parida castigata in timpul regulamentar de joc de catre echipa Canadei cu scorul final de 2-1(1-0)(1-0)(0-1),la aceasta partida au asistat aproximativ 16.650 de spectatori.
                                sursa video :YouTube 
Pentru echipa Canadei au inscris :numarul 55.Scheifele Mark in minutul 17:11 si numarul 53.Skinner Jeff  in minutul 38:08.
Pentru echipa Germaniei a inscris numarul 36.Seinderberg Yannic in minutul 53:21 ,golul sau a facut ca echipa Germaniei sa reuseasca sa castige ultima repriza din aceasta partida in fata echipei Canadei .
De remarcat evolutia foarte buna a echipei Germaniei care nu s-a aratat deloc speriata ca joaca cu actuala campioana mondiala si olimpica ,si aici ma refer la echipa Canadei ,jucatorii germani au jucat foarte bine pana la aceasta partida si chiar au reusit sa iasa intr-un mod  onorabil ,munca depusa de antrenorul Marco Sturm s-a vazut in timp si iata ca echipa Germaniei a pierdut doar la un singur gol diferenta si a reusit sa se claseze pe un loc onorabil avand in vedere valoarea echipelor prezente in cele doua grupe de la acest Campionat Mondial -Divizia de Top .
M-a dezamagit total evolutia arbitrilor din aceasta partida ,au facut erori foarte mari de arbitraj ceea ce nu isi are rostul la un asemenea nivel competitional, numele acestor arbitri care au arbitrat aceasta partida : Hribik Jan (Cehia)si Stricker Daniel (Elvetia)principali ,ajutati la linie de catre Ritter Judson(USA) si Suominen Sakari(Finlanda).Echipa Canadei merge mai departe si va intalni in partida din Semifinale ,echipa Rusiei care a invins fara probleme la Paris echipa Cehiei .,va fi o Semifinala ca o finala ,avand in vedere valoarea si palmaresul celor doua echipe .
La Paris ,in prima partida disputata echipa Rusiei a invins echipa Cehiei cu scorul final de 3-0(2-0)(0-0)(1-0). o partida in care jucatorii echipei Rusiei nu au avit mari probleme pentru a ajunge in Semifinale.
 Golurile pentru echipa Rusiei au fost inscrise de catre :numarul 81.Orlov Dmitri in minutul 08:45 ,numarul 86.Kukerov Nikita in minutul 13:36 ,si numarul 72.Panarin Artemi in minutul 53:55,de mentionat ca pana in acest moment jucatorul rus este pe primul loc in topul marcatorilor de la acest Campionat Mondial cu 7 goluri marcate si 10 asisturi ,urmat de Kukerov Nikita cu 8 goluri marcate si doar 7 asisturi ,locul 3 este ocupat de jucatorul suedez Nylander William cu 8 goluri marcate si 6 asisturi .
                                   sursa video :YouTube
In a doua partida din Sferturile de finala disputata la Paris ,echipa Suediei si-a asigurat calificarea in Semifinale prin victoria in fata echipei Elvetiei pe care a invins-o cu scorul final de 3-1((1-1)(1-0)(1-0).
                                   sursa video :YouTube
Echipa Suediei a inscris prin :numarul 19.Backstrom Nicklas in minutul 21:04,numarul 29.Nylander William in minutul 33:15 si numarul 24.Edler Alexander in minutul 43:44.
Pentru echipa Elvetiei a inscris numarul 92.Haas Gaetan in minutul 12:53.,la aceasta partida au asistat aproximativ 8,400 spectatori ,a fost ultima partida care s-a mai disputat la Paris in cadrul acestui Campionat Mondial ,din aceasta faza atat partidele din Semifinale cat si Finala se vor disputa la Köln pe patinoarul Lanxess Arena .
In urma partidelor disputate in Sferturile de finala s-au definitivat si partidele din Semifinale ,iata care sunt acestea in prima Semifinala cu incepere de la ora 16:15 (ora României) ,se vor intalni Rusia si Canada ,urmand ca in a doua Semifinala cu incepee de la ora 20:15 (ora României).sa se intalneasca Suedia cu Finlanda ,invingatoarele din cele doua partide se vor intalni in partida din Finala Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,programata in data de 21 mai 2017 ,la Köln,pe Lanxess Arena.