duminică, 7 mai 2017

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata -Köln si Paris -Divizia de Top 2017,Suedia invinge Germania si Norvegia invinge Franta in ziua cu numarul 2 .

In a doua zi de competitie la Campionatul Mondial de Hochei pe gheata ,s-au disputat sase partide , trei  partide in grupa A la -Köln si trei in grupa B la Paris ,iata si rezultatele acestor partide :
In grupa A la -Köln pe patinoarul Laxess Arena in prima partida s-au intalnit echipele Letoniei si Danemarcei ,partida castigata la scor de catre jucatorii letoni ,care au invins cu scorul final de 3-0(0-0)(1-0)(2-0) ,in fata echipei Danemarcei .
De mentionat ca echipa Danemarcei indiferent de evolutia sa la acest turneu final ,nu va retrograda datorita faptului ca este urmatoarea gazda a Campionatului Mondial din 2018 .
                                                sursa video :YouTube 
Golurile echipei Letoniei au fost inscrise de :numarul 87.Meija Gints in minutul 23:08,si numarul 70.Indrasis Miks in minutele 41:48 si 52:40.
In a doua partida disputta pe patinoarul din Köln s-au intalnit echipele Italiei si Slovaciei ,in aceasta partida jucatorii italieni au fos la doar doua minute distanta sa castige aceasta partida si sa obtina cele trei puncte ,dupa ce au fost condusi in prima repriza cu scorul de 1-0 ,gol inscris de catre numarul 19.al echipei Slovaciei ,Miklik Michel in minutul 06:58,italienii si-au revenit in a doua repriza si au reusit sa inscrie si sa intre la cabine cu un scor egal de 1-1 ,in repriza a treia au reusit sa inscrie si sa conduca cu 2-1 pana spre finalul partidei cand se parea ca se indreapta spre o victorie uriasa in fata unei echipe mult mai bune atat ca valoarea a echipei cat si ca palmares , pentru cei care nu stiu echipa Slovaciei are in palmares si un titlu de campioana mondiala obtinut in Suedia in anul 2002.
Si chiar daca in actalul lot al Slovaciei nu regasim nici un jucator important din NHL ,iata ca au reusit sa revina in repriza a treia cand erau condusi cu scorul de 2-1 de echipa Italiei ,antrenorul Ciger Zdeno ia hotararea in minutul 58:26 sa scoata portarul pentru a putea ataca cu sase jucatori si sa inscrie ,ceea ce s-a si intamplaty in minutul 58:56 cand numarul 79.Hudacek Libor inscrie in poarta aparata de portarul italian Bernard Andreas care desi a primit trei goluri in aceasta partida a facut o impresie destul de buna prin prestatia sa in poarta echipei Italiei ,cred ca daca nu ar fi fost egalati in ultimul minut de joc ,italieni ar fi avut jucatorul acestei partide prin portarul Bernard Andreas chiar si asa a fost desemnat cel mai bun jucator de la echipa Italiei in aceasta partida .
Cel mai bun jucator al echipei Slovciei a fost desemnat Michal Cajkovsky,acesta a fost remiat de catre firma Tissot cu un ceas la fel ca si portarul echipei Italiei ,firma elvetiana Tissot va premia pe toata durata acestei competitii cu ceasuri purtand marca Tissot pe cei mai buni jucatori ai celor 64 de partide care se vor disputa pana in data de 21 mai 2017.
Dupa inscrierea golului eglizator echipa Slovaciei a reusit sa se adune si sa reuseasca sa inscrie in overtime ,in minutul 62:45 ,prin numarul 11.Ceresnak Peter care a adus astfel victoria echipei sale .
Scor final Slovacia -Italia 3-2(1-0)(0-1)(1-1)(1-0).
                                            sursa video :YouTube 
Golurile echipei Italiei au fost inscrise de :numarul 16.Morini Giovanni in minutul 35:06 si numarul 21.Frigo Luca in minutul 42:41.
La  finalul acestei partide s-a intamplat ceva cu totul neasteptat si care i-a deranjat pe suporteri slovaci prezenti la aceasta partida ,s-a gresit imnul national al Slovaciei ,lucru nemaintalnit pana acum la Campionatul Mondial ,iata ca si in Germania se mai intampla ,initial am crezut ca se va cauta imnul cel bun si se va intona totusi dar spre surprinderea mea si a celor prezenti pe Laxess Arena,imnul echipei castigatoare al acestei partide nu a mai fost intonat ,jucatorii mergand la cabine probabil cu un regret ca nu au putut asculta imnul tari ,si a bucura numerosi suporteri slovaci prezenti in tribunele patinoarului .
In partida cu numarul trei a zilei de 6 mai 2017 ,de la Köln sau intalnit echipa tari gazda ,Germania si echipa Suediei ,aceasta partida fiind castigata la scor de echipa Suediei care a fost de departe mult mai buna in aceasta partida care au castigat-o cu scorul final de 7-2(1-1)(3-1)(3-0).
Echipa Germaniei a reusit sa fie la egalitate cu echipa Suediei ,decat in prima repriza dupa care au fost invinsi in reprizele a doua si a treia la diferenta de doua respectiv trei goluri.                                                           
                                      sursa video :YouTube
Golurile acestei partide au fost inscrise pentru  Germania de :numarul 50.Hager Patrick in minutul 16:14 si numarul 87.Goggula Philip in minutul 25:26.
Pentru echipa Suediei au inscris :numarul 23.Ekman Larsson in minutul 06:56,numarul 49.Rask Victor in minutul 20:23,numarul 67.Omark Linus in minutul 35:14,numarul 25.Brodin Jonas in minutul 39:57,numarul 92.Landeskog Gabriel in minutul 49:42,si numarul 29.Nylander Wiliam in minutele 50:40 si 51:49.
In grupa B ,la Paris pe patinoarul AccorHotels Arena s-au disputat 3 partide ,care s-au terminat cu urmatoarele rezultate :
In prima partida disputata s-au intalnit echipele Elvetiei si Sloveniei ,o partida extrem de disputata si in care echipa Elvetiei a fost la un pas sa piarda dupa ce a condus cu scorul de 4-0 ,in prima repriza ,jucatorii sloveni au revenit in a doua repriza si au castigat-o cu 1-0 ,in a treia repriza au reusit sa inscrie trei goluri si sa impinga aceasta partida in overtime in care nu au mai reusit sa reziste in a doua repriza de overtime si au pierdut ,foarte frumoasa aceasta partida si am apreciat potentialul jucatorilor sloveni care nu s-au pierdut ,si doar au schimbat portarul si au revenit au fost la doar un pas sa si castige scorul final al acestei partide a fost de 5-4 pentru echipa Elvetiei .
                                        sursa video :YouTube
A doua partida din aceasta grupa B ,nu a avut practic istoric ca sa spun asa ,echipa Cehiei a invins la scor echipa Belarusului care nu a aratat practic nimic in aceasta partida ,jucatorii cehi au facut un antrenament inaintea partidei pe care o vor avea cu echipa Finlandei ,scorul final al acestei partide a fost de 6-1(2-0)(1-1)(3-0).
                                     
                                      sursa video :YouTube
In partida cu numarul 3 ,suporterii echipei gazda nu au avut parte de o victorie a favoritilor ,si asta pentru ca echipa Norvegiei a invins echipa Frantei in timpul regulamentar de joc ,cu scorul final de 3-2(0-0)(2-1)(1-1).                                     
                                     
                                     sursa video :YouTube
Golurile pentru echipa Norvegiei au fost inscrise de :numarul 40.Olimb Ken Andre in minutul in minutul 25:13,numarul 41.Thoresen Patrick in minutele  20:40 si 49:49.
Pentru echipa Frantei a inscris numarul 14.da Costa Stephane.in minutele 38:14 si 49:59.