vineri, 12 mai 2017

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata-Divizia de Top -Köln si Paris 2017, Germania invinge Slovacia si Finlanda invinge Slovenia in ziua cu numarul 6.

Miercuri 10 mai 2017, in a sasea zi de competitie  din cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,ce se desfasoara in cele doua orase Köln (Germania) si Paris (Franta) s-au disputat patru partide cate doua pentru fiecare grupa A-Köln si B-Paris ,iata si rezultatele acestor partide disputate .
In grupa A ,la Köln pe  patinoarul  Lanxess Arena in prima partida s-au intalnit echipa USA si Italia ,partida castigata de echipa USA cu scorul final de 3-0(1-0)(2-0)(0-0).
                                    sursa video :YouTube 
Golurile acestei partide au fost inscrise de :numarul 29.Nelson Brock in minutele :05:17 si 25:53 ,si numarul 27.Lee Andres in minutul 27:47. 
In a doua partida disputata la Köln,s-au intalnit echipele Slovaciei si Germaniei ,echipa gazda a acestui turneu a invins la loviturile de departajare ,prin golul inscris de catre numarul 72.Kahun Dominik care a reusit sa il invinga pe portarul slovac Hudacek  Julius ,si sa aduca echipei sale cele doua puncte ale acestei partide .
O situatie destul de neobisnuita pentru o competitie de acest nivel ,s-a petrecut la inceputul reprizei a doua jucatorii celor doua echipe ,au fost trimisi inapoi la cabine datorita unor probleme la suprafata de joc a patinoarului si  pentru refacerea acestui impediment ,la inceput spectatorii prezenti nu au stiut ce se intampla ,dar la un moment dat crainicul patinoarului a facut anuntul pentu a se sti de ce a fost intrerupta aceasta partida si de ce jucatorii au parasit suprafata de joc .
Atat spectatorii prezenti cat si ambele echipe au asteptat nu mai putin de 12 minute,pentru ca repriza a doua, sa poata reincepe si partida sa se dispute in bune conditii de joc .
La aceasta partida au asistat aproximativ 17.650 de spectatori ,care probabil au fost multumiti de evolutia echipei favorite Germania ,au fost deasemeni si foarte multi sustinatori ai echipei Slovaciei care nu au avut nici o problema sa stea alaturi de sustinatori echipei Germaniei .
O partida destul de disputata in care echipa Germaniei desi a fost condusa cu 2-0 ,a reusit sa egaleze si sa intre in Overtime ,pentru ca mai apoi sa ajunga la loviturile de departajare .
O partida extrem de grea pentru ambele echipe ,terminata cu scorul final de 3-2 (0-1)(2-1)(0-0)(0-0)(1-0),in favoarea echipei Germaniei .
Pentru echipa Germaniei au inscris in aceasta partida :numarul 37.Reimer Patrick in minutul 36:11,si numarul 42.Ehliz Yasin in minutul 36:38,golul victoriei a fost inscris de catre numarul 72.Kahun Dominik la loviturile de departajare .
Pentru echipa Slovaciei au inscris :numarul 21.Matousek Tomas in minutul 09:23 si numarul 79.Hudacek Libor in minutul 21:58,Hudacek Libor este fratele mai mic al portarului echipei Slovaciei ,Hudacek  Julius .diferenta de varsta intre cei doi este de doar 2 ani ,Hudacek Julius este nascut in data de 9 augus 1988 ,iar Hudacek Libor este nascut in data de 7 septembrie 1990,ambii joaca la Orebro HK ,un club suedez de Hochei pe gheata ,din orasul cu aceiasi denumire.
                                    sursa video :YouTube 
In grupa B,la Paris pe patinoarul AccorHotels Arena sau Paris Bercy cum il cunoaste publicul larg s-au disputat doua partide ,in prima partida s-au intalnit echipele Elvetiei si Belarus ,partida terminata cu victoria echipei Elvetiei cu scorul final de 3-0 (1-0)(1-0)(1-0).jucatorii elvetieni au inscris cate un gol in fiecare repriza a jocului ,reusind sa nu primeasca niciunul .
                                   sursa video :YouTube 
Golurile acestei partide pentru echipa Elvetiei au fost inscrise de catre :numarul 19.Schappi Reto in minutul 17:54,numarul 10.Ambhul Andres in minutul 35:29 si numarul 89.Almond Cody in minutul 37:55.
In a doua partida disputata la Paris in grupa B,s-au intalnit echipele Finlandei si Sloveniei ,partida castigata de echipa Finlandei cu scorul final de 5-2(0-1)((2-0)(3-1),dupa ce au pierdut prima repriza ,jucatorii finlandezi au revenit in joc reusind sa castige reprizele a doua si a treia si sa optina astfel cele trei puncte puse in joc.
                                     sursa video :YouTube
Pentru echipa Sloveniei au inscris :numarul 92.Kuralt Anze in minutul 14:21,si numarul 24.Ticar Rok in minutul 45:50.
Pentru echipa Finlandei au inscris :numarul 19.Savinainen Veli Mati in minutul 24:06,numarul 96.Rantanen Mikko in minutul 25:51,numarul 20.Aho Sebastian in minutul 49:30 ,numarul 33 .Hannikainen Markus in minutul 50:34,si numarul 40.Sallinen Tomi in minutul 59:15