marți, 2 mai 2017

Patinoarele Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,2017-Divizia de Top .

Anul acesta Campionatul Mondial de Hochei pe gheata ,Divizia de Top va fi gazduit de doua orase ,aceste orase sunt Koln (Germania) si Paris (Franta),iata si o scurta prezentare a celor doua patinoare in care se vor disputa cele 64 de partide .                 
Orasul Koln face parte din landul Renania de Nord Westfalia din Germania ,ocupa locul patru ca marime in prezent dupa orase precum Berlin ,Hamburg sau Munchen.
In orasul Koln se vor disputa Semifinalele si Finala din acest an a Campionatului Mondial de Hochei ,Divizia de Top ,patinoarul gazda din orasul Koln se numeste Lanxess Arena .
Lanxess Arena a fost inaugurata in data de 17 noiembrie 1998,acest patinoar a costat aproximativ 153 de milioane de euro ,propietarul acestui patinoar este Kölnarenamanagment GmbH,aceasta este folosit pentru Hochei pe gheata ,Handbal si Arte Martiale Mixte ,capacitatea acestui patinoar este de 18.500 de locuri la Hochei pe gheata si 19.500 de locuri la Handbal .
Paris este al doilea oras gazda si este cel mai mare oras din Franta patinoarul gazda din Paris se numeste AccorHotels Arena ,este cunoscut si sub numele de Palais Omnisports de Paris -Bercy si cunoscut anterior si ca Bercy Arena ,aceasta este situata pe Bulevardul de Bercy numarul 8, din arondismentul 12 din Paris (Franta),arena a fost inaugurata in data de 3 februarie 1984.
Datorita renovari din anul 2015 ,aceasta arena a fost numita Bercy Arena ,dar in luna octombrie 2015 a fost numita Accor Hotels Arena,propietarul acestei arene este :Ville de Paris.
Accor Arena este proiectata de firma de arhitectura Andrault -Parat Prouve si Guvan ,aceasta are o forma piramidala si peretii exteriori inclinati si acoperiti cu gazon ,capacitatea acestei arene variaza in functie de evenimentul care se desfasoara in aceasta arena ,variatia fiind de la o capacitate de 7.000 de spectatori la 20.300 de spectatori.
Aceasta arena polivalenta este folosita  in intrecerile din Box ,Tenis,Handbal,Baschet ,Hochei pe gheata si Atletism .
Capacitatea acestei arene la intrecerile din Hochei pe gheata este de aproximativ 15.000 de spectatori..
Iata si modul civilizat in care se indica cum se  face accesul in aceste doua patinoare pe durata acestei competitii.