duminică, 22 mai 2016

Bayern München invinge pe Borussia Dortmund in finala si castiga Cupa Germaniei .

Ieri la Berlin pe stadionul Olympia s-a disputat finala Cupei  Germaniei ,unde s-au intalnit  Bayern München si Borussia Dortmund ,dupa o partida extrem de  disputata scorul a ramas egal si dupa expirarea timpului regulamentar de joc si al celor doua reprize de prelungiri ,la loviturile de departajare Bayern München a invins cu scorul  final de 4-3 .
Pana acum doar o singura data s-a mai intamplat sa nu se inscrie gol in finala cupei timp de 120 de minute ,in anul 1992 la finala dintre Hannover 96 si Borussia Mönchengladbach.
Pentru Bayern au inscris in poarta aparata de Roman Bürki :Arturo Vidal ,Robert Lewandowski ,Thomas Müller si Douglas Costa ,a ratat Joshua Kimmich.
Pentru Borussia Dortmund au inscris in poarta aparata de Manuel Neuer :Shinji Kagawa,Pierre-Emerick Aubameyang,Marco Reus, au ratat :Sven Bender,Sokratis Papastathopoulos.
La aceasta partida au asistat aproximativ 74.325 de spectatori ,arbitrul  principal al acestei partide a  fost  Marco  Fritz din Korb ,oras care este situat la 15 km nord est de Stuttgart .
Cartonase galbene :
Franck Ribéry,Joshua  Kimmich, Arturo Vidal, Thomas Müller (Bayern München),
 Gonzalo Castro,Mats Hummels, Sokratis  Papastathopoulos  (Borussia Dortmund )
Bayern München:
Manuel Neuer ,Philipp  Lahm, Joshua Kimmich, Jerome Boateng, David Alaba ,ArturoVidal, Thiago Alcantara,Douglas Costa, Thomas Müller,Frank  Ribéry (Kingsley Coman -minutul 108) Robert Lewandowski.

Borussia Dortmund :
Roman Burki, Piszczek, Sokratis, Mats Hummels (Ginter -minutul 78), Bender, Schmelzer (Durm-minutul  70), Weigl , Gonzalo Castro (Shinji Kagawa- minutul 106), Mkhitaryan, Marco Reus,Pierre-Emerick  Aubameyang.
Bayern realizeaza pentru a 11 -a oara dubla (cupa si campionatul ) si a castigat acest trofeu pentru a 18-a oara ,Bayern a castigat 9 din ultimile 10 editii de cupa din Germania.