marți, 17 mai 2016

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata,Rusia-2016,ziua 12(Grupe)Rusia invinge Suedia si Finlanda invinge Canada.

Astazi in a doisprezecea  zi de competitie din cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,din Rusia,in cele doua grupe A si B,s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Grupa  A-Ice Palace -Moscova
Cehia -Elvetia =5-4(1-1)(1-0)(3-3)
Letonia-Norvegia=1-3(1-1)(0-2)(1-0)
Rusia-Suedia=4-1(2-0)(2-0)(0-1)
Grupa B-Sankt Petersburg
USA-Slovacia=2-3(0-1)(1-0)(1-1)(0-1-Overtime)
Belarus-Franta=3-0(0-0)(2-0)(1-0)
Canada-Finlanda=0-4(0-0)(0-3)(0-1).
In prima partida disputata pe patinoarul Ice Palace din Moscova ,echipa Cehiei a invins destul de greu echipa Elvetiei ,scor final 5-4 ,jucatorii cehi au reusit sa castige doar repriza a doua cu scorul de 1-0,in prima si ultima repriza scorul a fost egal 1-1,respectiv 3-3 o partida extrem de diputata dar pe care jucatorii cehi au castigat-o in timpul regulamentar de joc si au obtinut cele 3 puncte si au ramas pe primul loc in grupa A ,cu un total de 18 puncte la fel ca si cel obtinut de echipa Rusiei ,doar ca echipa Cehiei a obtinut un golaveraj mai bun .
O evolutie foarte buna a jucatorilor elvetieni ,care au deschis primii scorul prin golul realizat de numarul 70.Hollenstein Denis in minutul 11:36,pentru echipa Elvetiei au mai inscris numarul 82.Moser Simon in minutul 45:38,numarul 32.Schneeberger Noah in minutul 55:42,si ultimul gol al acestei partide a fost inscris de elvetianul cu numarul 85.Andrighetto  Sven in minutul 59:34 ,atunci cand elvetieni au fost cu un jucator in plus prin scoaterea portarului Berra Reto in minutul 59:05.
Pentru echipa Cehiei au inscris :numarul 16.Birner Michal in minutul 17,numarul 22.Kaspar Lukas in minutul 24:50,numarul 26.Zatovic Martin in minutul 41:45,si numarul 47.Jordan Michal  in minutul 55:42.
In a doua partida disputata in grupa A,echipa Norvegiei a invins echipa Letoniei cu scorul de 3-1 .
Aceasta partida a fost doar pentru palmaresul celor doua echipe, care nu mai aveau sanse sa se califice din aceasta grupa datorita punctajului obtinut in cele 7 partide disputate ,dupa aceasta victorie echipa Norvegiei s-a clasat pe locul 5 cu 8 puncte iar echipa invinsa  Letonia s-a clasat pe locul 7 cu doar 6 puncte .
In ultima partida din grupa A,echipa Rusiei a invins echipa Suediei cu scorul final de 4-1 ,dupa aceasta ultima victorie din grupa s-a clasat pe locul 2, cu 18 puncte realizate in clasamentul grupei A,echipa Rusiei a obtinut acelasi numar de puncte ca al echipei Cehiei dar un golaveraj mai slab.
In grupa B,la Sankt Petersburg in prima partida disputata echipa Slovaciei a incheiat grupa cu o victorie invingand echipa USA,cu scorul final de 3-2 ,si chiar daca nu s-a calificat in sferturile de finala din aceasta grupa B,echipa Slovaciei a lasat o impresie destul de buna si poate doar o victorie in plus a despartit-o de calificarea din grupa .
Echipa Slovaciei a terminat aceasta grupa pe locul 5 ,cu un numar de 8 puncte la o diferenta de 2 puncte mai putin decat echipa USA ,care s-a clasat pe locul 4 ,cu un total de 10 puncte .
Golul victoriei pentru echipa Slovaciei a fost inscris de catre numarul 56.Dano Marko in minutul 60:59 (Overtime),pentru echipa Slovaciei au mai inscris :numarul 62.Jaros Christian in minutul 18:59,si numarul 28.Skalioki Pavol in minutul 52:14,cand a adus egalarea si scorul devenea 2-2.
Pentru USA,au inscris :numarul 11.Nelson Brock in minutul 27:15,si numarul 71.Foligno Nick in minutul 42:52.
In partida cu numarul 2 din grupa B,disputata la Sankt Petersburg, echipa Belarus a invins echipa Frantei cu scorul final de 3-0,indiferent de rezultatul acestei partide niciuna din cele doua echipe nu aveau sanse sa se mai califice din aceasta grupa B,si la fel ca si partida din grupa A ,dintre echipa Norvegiei si Letoniei ,nici aceasta partida nu a avut vreo importanta in situatia calificarilor din aceasta grupa.
Echipa Frantei a avut o prestatie foarte slaba ,nereusind sa se claseze decat pe locul 7 ,inaintea echipei Ungariei pe care a si invins-o ,si aceasta fiind singura victorie obtinuta la acest Campionat Mondial din Rusia .
Echipa Frantei in aceasta partida a rezistat decat in prima repriza ,dupa care in cele doua ramase nu a mai reusit sa nu primeasca gol ,echipa Belarus a inscris prin :numarul  23.Stas Andrei in minutele 25:12 si 44:59,si numarul 16.Platt Geoff in minutul 38:23.
Echipa Belarus s-a clasat pe locul 6 ,in fata echipei Frantei cu doar 1 punct diferenta ,acumuland 6 puncte fata de cele 5 puncte ale echipei Frantei .
In ultima partida disputata in grupa B,echipa Finlandei a invins echipa Canadei cu scorul final de 4-0,o victorie la scor a finlandezilor si inexplicabila acesta infrangere pentru echipa Canadei ,care prin aceasta infrangere a pierdut clasarea pe primul loc din aceasta grupa B,si posibilitatea intalniri in sferturi de finala a unui adversar mai slab cotat. 
Pentru echipa Finlandei au inscris :numarul  4.Kivisto Tommi in minutul 26:10,numarul 71.Komarov Leo in minutul 36:03 ,numarul 37.Pyorala Mika in minutul 38:50 si ultimul gol inscris in repriza a treia de catre numarul 40.Koskiranta Jano in minutul 42:32.
Antrenorul canadian Bill Peters se pare ca a fost total depasit de miza acestei partide si daca pana la aceasta partida echipa Canadei nu primise decat patru goluri in 6 partide ,iata ca jucatorii finlandezi au inscris in poarta aparata de Cam Talbot ,nu mai putin de 4 goluri intr-o singura partida ,totusi important este ca rezultatul acestei partide era important decat pentru clasarea pe primul loc si a fost in grupa ,sper sa fie si ultima infrangere la acest turneu final pentru echipa Canadei ,care are in sferturi un adversar destul de dificil de invins si aici ma refer la echipa Suediei ,insa nici echipa Danemarcei nu trebuie subestimata de catre finlandezi care desigur ca vor trata aceasta partida cu toata seriozitatea pentru a nu fi eliminati inca din sferturi .
Cei care s-au grabit sa spuna ca portarul canadian Talbot este in mare parte vinovat de evolutia scorului ,nu au dreptate portarul a gresit poate doar la golul cu numarul doi si poate plasarea la cel de-al patrulea si ultimul gol primit in aceasta grupa ,de aceasta infrangere se face vinovata sa spun asa intreaga echipa care a parut destul de relaxata in aceasta partida ,uneori chiar avand tendinta sa spui ca nu si-au dorit victoria ,dar acest  fapt nu este adevatrat ,probabil oboseala si stind ca nimic nu se mai poate intampla in clasamentul grupei B,au jucat poate mai putin interesati de aceasta partida ,depate gandul ca echipa Finlandei nu are valoare si a profitat in aceasta seara de relaxarea canadienilor ,de mentionat ca desi in 6 partide au reusit sa inscrie 34 de goluri in aceasta partida nu au reusit nici macar un gol ,portarul finlandez a reusit sa fie cel mai bun in aceasta partida si sa fie declarat jucatorul partidei din partea echipei Finlandei ,in total pana la aceasta partida portarul finlandez Koskinen Mikko a primit decat 6 goluri .
Prin aceasta victorie obtinuta echipa Finlandei a terminat aceasta grupa neinvinsa cu un total de 21 de puncte ,urmata de echipa Canadei cu un numar de 6 victorii si o infrangere ,si un total de 18 puncte . 
Astazi a fost ultima zi a partidelor de disputat din ambele grupe A si B,incepand cu 19 mai 2016 se va trece la faza eliminatorie din sferturi de finala .
Ca urmare a pozitiei in clasament primele patru echipe din grupa A vor juca cu primele patru din grupa B,dupa cum urmeaza 1A-4B,2A-3B,2B-4A,si2B-3A.
Din grupa A, s-au calificat urmatoarele echipe :Cehia ,Rusia ,Suedia si Danemarca.
Din grupa B, s-au calificat urmatoarele echipe :Finlanda ,Canada ,Germania si USA.
Iata programul sferturilor de finala ale Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,aceste partide vor avea loc in data de 19 mai 2016,in cele doua orase Moscova si Sankt Petersburg. 
La Moscova pe patinoarul Ice Palace :
Cehia-USA,in prima partida si Rusia-Germania in a doua partida.
La Sankt Petersburg pe patinoarul Yubileiny:
Finlanda -Danemarca in prima partida si Canada -Suedia in a doua partida.
Semifinalele vor avea loc la Moscova pe patinoarul Ice Palace, prima semifinala va fi intre castigatoarele partidelor Cehia-USA si Canada - Suedia ,iar cea de a doua va fi intre castigatoarele partidelor din sferturi dintre Finlanda -Danemarca si Rusia -Germania.